fbpx

Sony lansează camera foto cu cel mai rapid autofocus – α6300

Sony lansează camera foto cu cel mai rapid autofocus – α6300

5 feb. 2016 Foto, Lansari

V-am spus de multe ori că cea mai bună cameră foto testată de mine până acum a fost Sony Alpha α6000. Azi vă prezint un alt model din aceeași gamă de mirrorless premiate, modelul α6300. Camera beneficiază de un sistem 4D FOCUS fără precedent, care poate focaliza pe un subiect în 0,05 secunde, cel mai scurt timp AF din lume. În plus, α6300 are 425 de puncte de detecție AF, cel mai mare număr existent pe un model de cameră foto cu obiective interschimbabile, care poate captura până la 11 cadre pe secundă în modul autofocus continuu și cu urmărirea expunerii.

Sony mirrorless a6300

Din punct de vedere estetic, noul model a6300 are un design robust, din aliaj de magneziu. Dispune de 9 butoane configurabile pe care pot fi setate 64 funcții diferite. Camera are un sistem îmbunătățit de rezistență la praf și umezeală, o montură ranforsată pentru obiective și butoane noi și îmbunătățite pentru declanșator și selectare mod.

Noul model permite realizarea de fotografii în rafală prin modul live-view, cu până la 8 cadre pe secundă.

Noul α6300 poate filma și înregistra clipuri video de rezoluție 4K fără deformare de pixeli, în formatul Super 35mm. Când filmează în 4K, camera colectează 20 de megapixeli de informație, de aproximativ 2,4 ori (echivalent 6K) mai mulți pixeli decât în cazul 4K UHD, iar apoi supra-eșantionează informația pentru a produce clipuri de o calitate ridicată, cu detalii și profunzime excepționale.

Alte îmbunătățiri la modelul α6300 includ declanșarea silențioasă, posibilitatea de a folosi funcția AF în modul de magnificare, funcția Eye AF în modul AF-C și multe altele.

Pentru a maximiza eficiența și performanța, α6300 include noul senzor de 24,2 MP care se potrivește perfect cu procesorul de imagine BIONZ X.

Noul senzor are fire de cupru care îmbunătățesc colectarea luminii și accelerează semnificativ viteza de citire. Procesorul BIONZ X include un algoritm îmbunătățit de procesare a imaginii, care maximizează capacitatea senzorului. Împreună, cele două componente colaborează pentru a produce fotografii cu zgomot de imagine redus și rezoluție excepțională în setări ISO de până la 51200, în special în zona de sensibilitate medie-superioară.

Alte funcții profesionale incluse sunt posibilitatea de înregistrare Full HD la 120 de cadre pe secundă la o frecvență de 100 Mbps, o altă premieră pentru o cameră cu senzor APS-C cu obiective interschimbabile.

Sony a6300

De asemenea, inclus în cameră este o mufă de microfon care permite utilizarea microfoanelor externe și suportă și adaptoare XLR, precum și funcția nouă Gamma Display Assist, care le permite utilizatorilor să monitorizeze imaginile sau să verifice focalizarea când înregistrează clipuri S-Log. Noul model include funcționalități Zebra îmbunătățite, pentru un control mai bun al expunerii.

α6300 este echipat cu un vizor XGA OLED Tru-Finder cu 2,4 milioane de puncte, care oferă vizibilitate excelentă pe fiecare colț. De asemenea, un nou mod disponibil pentru vizor permite afișarea imaginilor la 120 cadre pe secundă.

Noua cameră α6300 este compatibilă cu tehnologiile Wi-Fi și NFC și complet funcțională cu aplicația Sony PlayMemories Mobile, disponibilă pe platformele Android și iOS, precum și cu gama tot mai extinsă de aplicații PlayMemories Camera Apps. De asemenea, poate citi și coduri QR, pentru o conexiune mai ușoară cu smartphone-uri fără tehnologie NFC.

α6300 va fi disponibilă în Romania din martie 2016, la un preț de aproximativ 1.250 de euro, fără obiectiv, și de 1.400 de euro pentru versiunea cu obiectiv SELP1650. Un preț destul de mare, dar dacă compar specificațiile acestei camere cu cele ale preferatei mele, Sony Alpha α6000, îmi dau seama imediat că merită toți banii.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.