fbpx

SSD extern rapid, portabil și sigur – Sandisk Extreme Portable

SSD extern rapid, portabil și sigur – Sandisk Extreme Portable

9 apr. 2020 Altele

Eu sunt o fană a SSD-urilor, interne sau externe. Vitezele mari de scriere și citire sunt extrem de utile pentru cei care lucrează în domenii creative precum fotografie, editare foto, video deoarece oferă implicit și viteze mari de transfer, de scriere, de randare etc.

Iar în ziua de azi viteza contează extrem de mult, mi se pare normal să am windows-ul pe SSD și calculatorul să se deschidă în cel mult 2 secunde. Dar astăzi vom discuta despre SSD-urile externe, în special despre un SSD extern foarte rapid, extrem de portabil și rezistent la apă și praf – SanDisk Extreme Portable

SanDisk este din 2016 o marcă a Western Digital, dar tradiția și evoluția SanDisk din 1988 a ajutat imens pentru păstrarea acestui brand puternic.

SanDisk a introdus pe piață noi SSD-uri externe în familia Extreme Portable, potrivite pentru toate categoriile de utilizatori care îți doresc performanțele de top și un nivelul ridicat de protecție a datelor. Eu am primit la testat versiunea de 500GB, dar modelul este disponibil și cu 250GB, 1TG sau 2TB. Prețurile încep de la 350lei și ajung la 2.400lei. Prețul modelului testat de mine de 500GB costă aproximativ 650lei.

Mai întâi să discutăm despre design și portabilitate. Acest SSD este extrem de mic, și implic portabil. Vă vine să credeți că aici încap fișiere de 500GB?Are sub 10 cm lungime și o grosima mai mică de 1cm, cântărește mai puțin de 80 de grame. Are și acest element de design ce îți permite chiar să-l agăți ca pe un breloc.

Carcasa durabilă este de tip rugged – adică un cauciuc dur ce oferă protecție și la șocuri, dar vă recomand să faceți tot posibilul să evitați șocurile mecanice. Carcasa de cauciuc, care pare turnată, este utilă și împotriva stropilor de apă. Certificarea IP55 a acestui device înseamnă că este durabil și rezistent la stropi de apă și la praf.

În cutie, pe lângă SSD, mai primești și un cablu USB-C la USB-C, deoarece modelul este prevăzut cu un port USB Tip-C, pentru conectarea la PC, smart TV sau alte echipamente, plus un adaptor de la conector USB Tip-C la conector Tip-A. În acest fel, este asigurată compatibilitatea cu mai multe device-uri, chiar și unele lansate cu ceva timp în urmă. Mai multe detalii în video.

Și acum să trecem la partea cea mai importantă – viteza.

Cei de la SanDisk spun că acest SSD oferă viteze de transfer de până la 550 MB/s – pentru citire, la citire e mereu viteza mai mare, ceea ce îl face perfect pentru salvarea și editarea fotografiilor și a clipurilor video de înalta rezoluție, inclusiv redarea de conținut video la rezoluție 4K.

Iată ce viteză am obținut eu la testare:

SSD-urile externe SanDisk Extreme Portable sunt extrem de utile pentru cei care au nevoie de portabilitate, pentru cei care sunt deseori pe drum, sau or să fie după ce trece nebunia asta și pentru cei care vor să transfere rapid fișiere, poze, video-uri între diferite device-uri. Eu niciodată nu o să spun nu unui SSD, am deja 4 și tocmai mi-am mărit familia de SSD-uri și cu acest SanDisk Extreme Portable de 500GB.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.