fbpx

SSD-ul portabil al lui Moș Crăciun – Hikvision

SSD-ul portabil al lui Moș Crăciun – Hikvision

25 dec. 2018 Altele

Eu sunt convinsă că Moș Crăciun ține pasul cu tehnologia, că are un PC performant, un laptop pe care îl ia cu el când împarte cadouri, un smartphone de top, poate chiar și un smartwatch. I-am găsit și SSD-ul portabil – modelul de Crăciun de la Hikvision – Red de 120GB, sau variantele de 250GB sau 500GB.

De ce ar alege Moș Crăciun un SSD portabil în locul unui Hard extern? Sau a unui stick USB mai mare? De ce un SSD portabil și nu un card de memorie rapid? Hai să vedem:

Capacitatea de 120GB nu e așa mare, poți găsi alte variante de stocare a datelor, dar un SSD portabil este mai rapid, mai rezistent, nu are nevoie de adaptoare speciale (ca la cardul de memorie) și acest model arată și foarte bine.

Modelul de la Hikvision are o viteză de citire de până la 450MB/s și o viteză de scriere de până la 340MB/s, dar viteza depinde mult și de device-ul la care conectezi SSD-ul extern.

Setarea originală de scriere este FAT32, ceea ce înseamnă că nu poți salva pe el fișiere mai mari de 4GB, dar asta se poate schimba rapid din setări – după ce conectezi SSD-ul la PC sau laptop. Apoi poți salva și filme, Windows-ul sau lista copiilor cuminți din toată lumea 😀

Și rezistă fără probleme la o utilizare în condiții de temperatură scăzută (0 grade) sau foarte ridicată (40 grade). Sau la diferite lovituri, căzături, zgâlțâieli, chiar și în timpul funcționării, deoarece nu are componente în mișcare, ca un hard disk tradițional.

Apropo de conectivitate, SSD-ul portabil vine în pachet cu un cablu USB, de la USB-C la USB 3.1. SSD-ul are port USB-C și se poate conecta și la telefonul tău sau la tabletă. Uite ceva ce un hard extern nu ar putea să facă. Poți folosi și cablul de transfer de date al telefonului, ceea ce e super că nu e o problemă dacă uiți cablul lui – vei avea cablul telefonului. Acest lucru este posibil și datorită consumului redus de curent, deoarece nu are nevoie să învârtă platane, ca la un hard disk extern tradițional care nu ar merge conectat la un telefon.

Evident că nu va fi la fel de rapid ca un SSD intern decent, pe SATA. Nici nu punem în calcul SSD-urile pe PCI-E. Dar este considerabil mai rapid decât stick-urile de memorie (în care ai investi ceva dacă iei unul cu viteze mai mari și capacitate de aproximativ 100GB). Acesta, spre deosebire de frații lui interni, este portabil și poate fi folosit imediat, fără a te complica cu instalarea lui, doar îl conectezi la portul USB.

SSD-ul este foarte mic, are doar 40 de grame și 68mm x 68mm x 11.2mm, are și o zonă specială pentru al agăța pe post de breloc, așa mic e.

Acest model de Crăciun, care are și cutia desenată cu fulgi de nea și brăduți, are un roșu foarte drăguț cu o margine argintie, perfect de sărbători. Și costă doar 200lei.

Cât de bun ar fi un astfel de SSD pe care îl ții separat, cu un windows instalat, curat, gata să intre în acțiune de fiecare dată când ai probleme cu windows-ul tău? Faci o clonă rapid și ai scăpat de probleme.  Sau pentru momentele în care, pentru un motiv sau altul, nu îți mai citește partiția cu windows și vrei să recuperezi din date… Cu toții ne-am găsit în această situație cel puțin o dată. Acum poți face boot de pe SSD și ai windows instant.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.