fbpx

Stai prea aproape de ecranul telefonului?

Stai prea aproape de ecranul telefonului?

27 apr. 2016 Android, Aplicatii

Când eram mică, părinții mereu mă atenționau că stau prea aproape de televizor, apoi de monitorul de la PC, apoi de laptop, chiar și acum mă ceartă mama când mă vede cu ochii prea aproape de ecranul telefonului. Pe la 7-10 ani credeam că doar au o plăcere să mă cicălească, acum știu că este destul de periculos să stai așa aproape de un monitor, dar tot îmi este foarte greu să nu mă las „absorbită” de ecran.

Potrivit datelor Vision Council, există o creștere a miopiei pe care specialiștii o pun pe seama unui mix dintre factori genetici și ai împrejurimilor, ce includ folosirea îndelungată a dispozitivelor digitale și descreșterea expunerii la lumină naturală. Oboseala ochilor cauzată de dispozitivele digitale poate afecta de asemenea copii și adolescenții, ai căror ochi pot obosi după o perioadă lungă de utilizare.

Samsung_Safetyscreen_1

Samsung a lansat aplicația Samsung Safety Screen care îi ajută pe utilizatori, în special pe copii, să mențină distanța optimă între ochi și dispozitivele mobile pe care le folosesc.

Disponibilă gratuit în magazinul Google Play, pentru toți utilizatorii de dispozitive Android, aplicația Samsung Safety Screen rulează în background și dispune de măsuri de siguranță pentru cei mici și poate fi setată de către părinți printr-o parolă. Aplicația incorporeză o tehnologie avansată de recunoaștere facială, ce folosește o animație prietenoasă care apare odată cu închiderea ecranului atunci când dispozitivul este ținut prea aproape de ochi, iar deblocarea și deschiderea ecranului are loc doar după ce dispozitivul este ținut la distanța minimă de siguranță recomandată.

samsung-samsung-safety-screen-600-67278

 

Dezvoltată de Samsung Gulf Electronics în colaborare cu Leo Burnett MENA, cu obiectivul de a introduce inovații care îmbunătățeșc viața oamenilor, aplicația Samsung Safety Screen a fost deja premiată recent la festivalul Dubai Lynx.

Comentarii

  1. Super tare! Este o informatie foarte utila pentru viitor, pentru momentul in care cea mica va pune piciorul in prag si va dori- va avea – un dispozitiv, probabil tableta.

  2. O aplicatie foarte utila. Multi copii stau cu ochii foarte aproape de ecran fara sa stie la ce se expun. Aceasta aplicatie poate sa ii ajute foarte mult pe copii si chiar si pe adulti. Vad foarte des adulti care stau cu ochii la o distanta de un pix de ecran. Imi pac aplicatiile pe care le promovezi de la samsung.Bravo!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.