fbpx

„STAR WARS: Trezirea Forţei” – filmul anului 2015 în România

„STAR WARS: Trezirea Forţei” – filmul anului 2015 în România

8 ian. 2016 Filme

Nu cred că e cineva mirat că „STAR WARS: Trezirea Forţei” a devenit filmul anului 2015 în România.

Unii s-au dus din curiozitate, deși nu au mai văzut vreun film al seriei, pentru că filmul a beneficiat și de foarte multă reclamă, în ultima perioadă peste tot găseai ceva cu Star Wars, chiar și supermarket-urile au promovat acest trend. Alții, deja fani, nu au putut rata acest film și chiar l-au văzut de mai multe ori, eu una recunosc că l-am văzut de trei ori în prima săptămână de la lansare.

star_wars_the_force_awakens__textless_wallpaper__by_aracnify-d987onm

Așa că e foarte ușor de explicat de ce după doar 20 de zile de la premiera din 18 decembrie 2015, „STAR WARS: Trezirea Forţei” a devenit filmul anului în România, având încasări de aproximativ 2,7 milioane de dolari americani (peste 11.300.000 de RON) şi aproape 510.000 de spectatori.

„Star Wars: Trezirea Forţei” continuă un şir lung de recorduri obţinute în ţara noastră: după ce au fost vândute zeci de mii de bilete în campania de presales începută cu 2 luni înainte de lansare, episodul VII din saga „Star Wars” a înregistrat şi cel mai mare succes de box office românesc pentru weekendul de lansare și cel mai bun opening weekend Disney, din toate timpurile, având atunci încasări de aproape 4.000.000 de RON şi peste 175.000 de admisii.

Conform variety.com, în cele 20 de zile după lansare, „STAR WARS: Trezirea Forţei” a depăşit deja „Avatar”, înregistrând 760,5 milioane de dolari şi devenind filmul cu cele mai mari încasări din America de Nord. Pe plan global, filmul se situează deocamdată pe locul patru, cu încasări de 1,5 miliarde de dolari în întreaga lume, fără a include China, unde va intra în cinematografe pe 9 ianuarie 2016.

 Odată cu acest nou record, Forum Film România – distribuitorul filmului – sărbătoreşte şi cel de-al şaselea an consecutiv când lansează filmul anului în România. De la înfiinţarea sa din 2010, compania a avut în fiecare an în portofoliu filmul cu cele mai mari încasări: „Alice în Ţara Minunilor” (2010), „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi” (2011), fiecare dintre cele trei filme din saga „Hobbitul” (2012, 2013 şi 2014), respectiv „Star Wars: Trezirea Forţei” în 2015.

STAR WARS: Trezirea Forţei”, în regia lui J.J. Abrams, reprezintă episodul VII al faimoasei saga creată de George Lucas, dar de data aceasta acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de la episodul al şaselea al seriei, „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi”, lansat în 1983.

Afis_Star Wars - Trezirea Fortei

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.