fbpx

„Star Wars: Trezirea Forţei” trebuie văzut la Imax

„Star Wars: Trezirea Forţei” trebuie văzut la Imax

19 dec. 2015 Altele, Filme

Chiar azi am văzut „Star Wars: Trezirea Forţei” la Imax și a fost a doua oară când am văzut acest superb film (după invitația specială primită de la Orange România chiar pe data de 18 decembrie), dar cu siguranță nu o să fie ultima dată când îl văd. Luni o să-l urmăresc din nou la o altă sală din București.

Filmul nu mai are nevoie și de recomandarea mea, sunt deja foarte multe review-uri pozitive pe internet. Și pentru că o să-l văd de trei ori într-o singură săptămână, trebuie să fie suficient ca să vă dați seama cât de mult mi-a plăcut. În schimb, eu pot să vă recomand să îl vedeți la Imax, calitatea imaginii și a sunetului este una cu mult peste orice altă sală de cinema din București.

Episode-VII

„Star Wars: Trezirea Forţei” – al şaptelea episod din cea mai populară saga epică şi ştiinţifico-fantastică – a devenit un fenomen internaţional cu multe luni înainte de a intra în cinematografe. Cel mai aşteptat film al anului a înregistrat vânzări record de bilete încă dinainte de lansarea oficială din 18 decembrie, în întreaga lume, inclusiv în România.

Încerc să nu vă dau prea multe detalii despre povestea filmului, tot ce pot să vă spun este că al șaptelea episod din Star Wars este filmat foarte bine, are destul de multe faze și replici amuzante, este emoționant, pune mare accent și pe filmele vechi, iar efectele vizuale sunt foarte reușite. Ca la orice alt film Star Wars, muzica joacă un rol foarte important, nu doar că reușește să îți inducă o stare incredibilă, dar și susține foarte mult efectele vizuale. Iar nicăieri nu te poți bucura de claritatea și calitatea sunetului mai bine ca la Imax.

Peste 58% dintre bilete la film au fost cumpărate online, stabilind astfel un nou trend. Și eu mi-am cumpărat biletele pentru Imax tot online, asta pentru că îmi era teamă să nu cumva să rămân fără bilete.

tumblr_nfrn1oPtnZ1rlapeio1_1280

În reţeaua Cinema City, biletele din campania de presales pentru cel mai recent „Star Wars” au fost puse în vânzare cu două luni înainte de premiera oficială, iar zeci de mii de fani din întreaga ţară şi-au achiziţionat deja locuri la filmul preferat. Cel mai mare succes a fost înregistrat în Bucureşti, unde au fost vândute 38% din totalul biletelor din campania de presales, capitala fiind urmată în topul vânzărilor de Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Constanţa.

Mai mult, rezultatele obţinute în urma campaniei de presales consolidează convingerea că românii sunt din ce în ce mai pasionaţi de noile tehnologii, în topul preferinţelor de achiziţie situându-se sălile IMAX şi 4DX. Astfel, aproximativ 30% dintre biletele vândute deja în întreaga ţară sunt la sala T IMAX de la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, în Bucureşti, precum şi la cele două săli 4DX din Mega Mall Bucureşti şi City Park Mall Constanţa.

star-wars-force-awakens-adam-driver-kylo-ren

„Odată cu cererea crescută pentru show-urile de midnight, din noaptea de joi seara, când au avut loc primele proiecţii pentru public, ne-au determinat să funcţionăm perfect şi să ne adaptăm rapid. A fost deopotrivă copleşitor şi minunat să vedem cum fanii adevăraţi, costumaţi în personajele Star Wars preferate, au luat cu asalt sălile de cinema, nerăbdători şi fericiţi să se reîntâlnească, după atâta timp, cu lumea imaginată de George Lucas la sfârşitul anilor ’70”,  a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City România.

Regizorul celui de-al şaptelea episod al seriei “Star Wars”, J.J. Abrams, îi îndeamnă pe fani să vadă filmul la IMAX, unde experienţa este totală şi niciun detaliu nu scapă ochiului şi urechii: un ecran enorm şi curbat, imagini care îţi taie respiraţia, sute de detalii din fiecare cadru care îţi iau ochiul cu asalt şi o coloană sonoră optimizată pentru a valorifica sistemul de sunet impecabil.

Una dintre cele mai tari secvenţe din „Star Wars: Trezirea Forţei”, potrivit trailerelor, este aceea în care Rey (Daisy Ridley) şi Finn (John Boyega) aleargă prin Jakku, încercând să scape de un asediu asupra lor.  Respectiva scenă a fost filmată folosind masivele camere IMAX, ce redau în cele mai mici detalii imaginile (inclusiv la nivel cromatic).

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.