fbpx

Gadget Week: 10-17 mai 2014

Gadget Week: 10-17 mai 2014

19 mai 2014 Altele

Materialul video:

1. Weekend-ul trecut a avut loc ComicConEast European Comic Con este cea mai mare convenție a pasionaților de jocuri, filme, seriale, benzi desenate, manga din Europa de Est. Evenimentul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, mulți au fost dezamăgiți de organizare. Singurele atracții ale evenimentului au fost Tronul de Fier din Game of Thrones și actorii Jason Momoa, Natalia Tena și Mark Sheppard.

Tronul din Game of Thrones a ajuns și în alte orașe: Constanța (14 mai), Iași (15 mai), Timișoara (16 mai), Sibiu (17 mai), Brașov (18 mai).


tron2

2. Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism World Press Photo, ediția 2014, a ajuns la București pentru al treilea an consecutiv, la Piața Universității, până pe 29 mai.

Puteți admira fotografiile zilnic în intervalul orar 11:00 – 21:00. Biletele costă 10 lei și le puteți cumpăra de la intrare sau online folosind linkul din descriere. În cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor intrarea a fost gratuită.

Nu uitați să descărcați aplicatia oficială a expoziției pentru a afla povestea ce se află în spatele fiecarei poze și pentru a afla cu ce aparat a fost facută poza și ce setări s-au folosit:

Pentru Android. Pentru iOS.

world-press-photo-expo-bucuresti-foto-lucian-muntean-_0005

3. Nu uitați de Noaptea Muzeelor!. Ca în fiecare an, unul dintre cele mai importante evenimente ale primăverii este Noaptea Muzeelor, noaptea  în care cele mai multe dintre muzeele din țară au ușile deschise pentru vizitatori. Intrarea fiind gratuită la majoritatea muzeelor din orașele participante. În descriere puteți găsi un link cu programul complet și lista orașelor participante.  Dar înarmațivă cu multă răbdare, cozile care se formează la muzee sunt de-a dreaptul inpresionante.

4. Serviciile 4G ale operatorului Orange pot fi accesate și în roaming prin reţelele Orange din Republica Moldova, Polonia, Spania şi urmează să fie extins pe parcursul anului. Orange oferă această facilitate tuturor clienților care folosesc aceste servicii 4G și în țară. Astfel, dacă ai o opțiune 4G activată pe o cartelă prepay Orange, vei avea acces la viteze 4G în țările menționate. La Vodafone doar clienții cu abonamente RED au acces la serviciile 4G în următoarele țări: Italia, Spania, Portugalia şi Grecia.

5. Samsung Electronics România anunță disponibilitatea pe plan local a celei mai noi game de tablete Galaxy, seria Tab4. Tabletele Galaxy Tab4 sunt disponibile în mai multe dimensiuni: cu ecran de 10,1 inci, 8,0 inci și 7,0 inci. Seria Tab4 vine cu specificații ceva mai modeste decât ne-a obișnuit  Samsung până acum, și cu un preț mult mai accesibil. Ele sunt disponibile pe alb și negru.

Cea mai noua tabletă de la Samsung, Galaxy tab4 10.1, poate fi cumpărată până la 1 iunie la prețul de 1,499 doar din magazinele Flanco sau de pe site-ul flanco.ro.

Samsung_Galaxy_Tab_4_Android_tablets_trio

6. Samsung anunță un nou eveniment unpacked în luna iunie unde s-ar putea lansa noi tablete Amoled. Au început să circule câteva zvonuri dar vom vedea pe 12 iunie despre ce este vorba.

7. Joi, la Vodafone Experience Store din Afi Cotroceni, a fost lansat concursul internațional Pitch Your First, o inițiativă Vodafone menită să îi încurajeze pe oamenii din 10 țări (inclusiv România) să facă lucruri extraordinare pentru prima dată în viața lor. Te poți înscrie la concurs pe site-ul www.firsts.com în perioada 14 mai – 15 august, prin completarea unui formular online. Cei 10 câștigători vor fi anunțați în data de 3 octombrie iar premiul va consta în susținerea materială pentru realizarea proiectului câștigător, precum și în producerea unui film documentar.

8. Cronovizor este un proiect de realitate augmentată prin care putem vedea, cu ajutorul telefonului mobil, cum arătau clădirile din București în perioada interbelică. Pentru a vedea aceste imagini trebuie să îți instalezi aplicația Junaio disponibilă pentru iOS și Android și să accesezi canalul Cronovizor în aplicație. Abia aștept să testez această aplicație în weekend.

cronovizor

9. Și o știre proastă, Facebook retrage 2 aplicații pentru mobil, Poke și Camera, din appstore. Ambele aplicații nu erau foarte cunoscute și nici nu aveau un număr de descărcari prea mare. Aplicația Poke chiar nu a prins, iar Camera nu și-a mai avut rostul în urma achiziției Instagram de către Facebook.

10.  De săptămâna aceasta Google Glass vor fi comercializați în Statele Unite oricui pe un preț destul de mare, de 1.500 $ . Dar Google Glass este în continuare în varianta de test, iar în perioada 8 mai – 8 iunie, între orele 16.00 și 18.00, puteți testa acest gadget în magazinele QuickMobile din București (Băneasa Shopping City și Afi Palace Cotroceni), Timișoara, Cluj, Iași și Baia Mare.

 

Vă aștept și săptămâna viitore cu alte știri interesante.

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.