fbpx

Stiri saptamana 3-10 mai 2014

Stiri saptamana 3-10 mai 2014

12 mai 2014 Gadget Week

După cum v-am anunțat și pe pagina mea de facebook, am o surpriză pentru voi! În fiecare sâmbătă, la ora 10.00 voi posta un video cu cele mai importante noutăți ce s-au petrecut în timpul săptămânii.

10264220_755984511112563_5879366779018023003_o

Știrile vor fi atât din țară cât și internaționale cuprinzând informații din zona IT, informații despre cele mai noi gadgeturi, device-uri sau aplicații.

Puteți vedea materialul video mai jos

 

Știrile săptămânii 3-10 mai!

1. Cu siguranță vă mai aduceți aminte de celebrul joc Flappy Bird care a fost scos din AppStore și Google Play pe motivul că ar crea dependență … După ce acesta a fost scos mulți producători au încercat să producă variante asemănătoare, o variantă românescă a fost creată și de cei care fac bicicletele Pegas – http://www.bicicletapegas.ro/flappypegas/.

Iar săptămâna aceasta și producătorul Rovio al jocurilor Angry Birds a anunțat un remake al celebrului joc.  Retry, așa cum o să se cheme noul joc, nu e lansat oficial dar poate fi accesat în App Store-urile din Canada, Finlanda și Polonia.

retry-game-rovio-app-store-1

 

2. Romtelecom și Cosmote, care din septembrie vor trece la brandul T , T-Home respectiv T-Mobile, organizează un concurs de aplicații pentru IMM-uri. Mai multe detalii pe https://www.wallofbusiness.com/ro/romania

Dezvoltatorii de aplicații de business pentru IMM-uri: pot obține finanțare și promovare internațională, în valoare de zeci de mii de euro, dacă se înscriu la concursul „Business Wall of Fame”Aplicațiile înscrise în concurs trebuie să se afle cel puțin în faza de producție, astfel încât să poată fi testate public. Acestea trebuie să fie inovatoare și să se adreseze IMM-urilor.

Categoriile concursului „Business Wall of Fame” sunt:

Cea mai bună aplicație din România

Cea mai bună aplicație internațională de business

Cea mai bună aplicație de business a unui startup

Înscrierile au loc până pe 22 mai pe site-ul Business Wall of Fame unde veți găsi descriși în amănunt pașii pe care trebuie să-i urmeze dezvoltatorii de aplicații.

3. De săptămâna acesta toți developerii din Romania își pot crea un cont de Google Wallet Merchant cu care pot să monetizeze aplicațiile din store-ul Google Play.  Până acum developerii din Romania erau nevoiți să își deschidă un cont bancar în afara țării și doar aplicațiile gratuite puteau fi urcate din Romania pe Google Play.

Această facilitate vine de la 5 ani de când Google a lansat Google Play (Android Market). 

4. Samsung lansează aplicația LeBron.

Aplicația este împărțită în patru categorii principale: Sportiv, care oferă momente importante din  joc și informații din spatele scenei; NBA Playoffs, care arată live ce se petrece în timpul meciului; Stil, care ne arată gusturile lui LeBron în materie de modă, precum și gusturile în muzică și produse alimentare; și Journey, care ne arată familie lui LeBron familia și munca sa de caritate. Puteți descărca, de asemenea, ecrane personalizate de blocare și wallpapere. Aplicația este valabilă doar pe Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy S III, Galaxy Note 3, or Galaxy Note II.

5. Vine lansează un site asemanator cu youtube unde poți vedea și posta clipuri de 6 secunde. Până în prezent, principalul mod de a viziona, partaja și de a descoperi clipuri Vine era pe telefon. De săptămâna asta Vine a reușit să introducă o versiune nou-nouță de vine.co, care adaugă o mulțime de caracteristici noi care vă va ajuta să găsiți și descoperi clipuri video Vine pe web. A fost adaugată și o bară de search un puteți căuta un video după numele autorului, tag sau chiar după locație. Și cel mai important este faptul că vizitatorii nu sunt nevoiți să se logheze pentru a vedea clipurile.

vine

6. Foursquare se împarte în Foursquare și Swarm. Toată funcționalitatea de check-in din Foursquare va fi mutată în aplicația Swarm, iar în Foursquare veți putea face recomandări pentru localuri și veți putea descoperi rapid locuri interesante din preajma voastra.

3029960-inline-i-1-swarm-by-foursquare
7. Aplicațile Google Docs și Google Sheets au fost lansate și pentru iOS. Ambele aplicații find disponibile gratuit in App Store. Puteți utiliza aplicațiile pentru a crea noi documente ce pot fi distribuite prietenilor și ei le pot edita chiar dacă nu au conexiune la internet, totul în timp real și fără a exista temerea că veți pierde ceva, pentru că documentele se salvează automat.

8. Până pe 15 mai puteți profita de oferta specială de la Emag prin care primesti o licență Office 365 Personal, timp de 1 an, la orice comandă de laptop cu procesor Intel și Windows preinstalat cumpărat.

9. Aplicația Google Maps pentru Android primește o nouă actualizare ce aduce funcția de orientare pe benzile de circulație. Această funcție va afișa banda pe care trebuie să circulăm, astfel încât să nu ratăm virajele importante. De asemenea, noul update al aplicației Google Maps aduce utilizatorilor posibilitate de salvare în mod offline a hărților, funcție ce se poate dovedi a fi foarte bine-venită în cazurile în care conexiunea la internet nu funcționează atât de bine. Și are și mai multe informații despre transportul în comun. Știe ce distanță este până la cea mai apropiată stație, și estimează cât timp mai avem de așteptat până la următorul autobuz/metrou etc. Totodată, Google Maps ne va informa și unde ne-am parcat  mașina, dându-și seama când trecem la modul pedestru.

10. Un studiu realizat la finalul anului 2103 și publicat zilele trecute de către Mercury Research, ne arată că un român din 10 deţine un smartphone, iar tinerii stau cel mai bine la acest capitol. 12% dintre romanii cu vârsta peste 14 ani deţin un smartphone, iar 5% o tabletă. Elevii şi studenţii stau cel mai bine, cu 14% dintre aceştia posesori de tablete/telefoane, în comparaţie cu 9% dintre antreprenori sau 6% dintre angajaţi. Un alt aspect al acestui studiu dezvăluie că 20% dintre posesorii de smartphone nu se conectează niciodată la Internet de pe mobil, în vreme ce procentul e mai mare pentru posesorii de tablete, ajungând la 43%. 

Următorul material de știri o să apară tot sâmbătă, tot la ora 10.00. Iar în fiecare marți vă așteaptă un review realizat de mine pentru un anumit device, aplicație etc.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.