fbpx

Streamago a ajuns la un milion de utilizatori înregistrați

Streamago a ajuns la un milion de utilizatori înregistrați

19 mai 2016 Aplicatii, Știri

Streamago, aplicația independentă de live streaming cunoscută mai mult în Italia, dar foarte apreciată și la noi, a atins pragul de un milion de utilizatori înregistrați, la mai puțin de patru luni de la lansare.

Streamago a apărut în 2011 ca un serviciu al companiei italiene de telefonie, Tiscali, care oferea clienților săi oportunitatea de a comunica prin streaming.

Aplicația, disponibilă gratuit pe iOS cât și pe Android, care permite utilizatorilor să facă live streaming atât public cât și privat, prin intermediul mai multor rețele sociale și mobile, înregistrează în acest moment peste 800,000 de utilizatori activi lunar și 180,000 de utilizatori activi zilnic, iar cifrele sunt în creștere. Utilizatorii de pe Streamago petrec în medie șase minute pe zi în aplicația de live streaming. Numărul utilizatorilor Streamago se apropie de cel al rețelei Instagram și a depășit Twitter și Pinterest.

Grafic 2

320 de milioane de impresii de la lansare, 6 milioane de impresii zilnice pe Facebook, iar conținutul video generat într-o zi înseamnă 5 ani de live streaming transmiși în 24 de ore – acestea sunt cele mai recente cifre pe care Streamago le-a atins și care reprezintă un prag important în dezvoltarea aplicației.

Este o perioadă foarte interesantă pentru video-urile transmise prin live streaming. Live streaming-ul urmează calea pe care mesajele text / SMS-urile și distribuirea materialelor pe rețelele sociale au pavat-o. Streamago, în comparație cu mesajele sau rețelele sociale, le permite oamenilor să se conecteze într-un mod mult mai interactiv și mai complex în ceea ce privește conținutul”, a spus Daniele Calabrese, co-fondator și CEO Streamago.

Grafic 5

O echipă experimentată formată din 15 programatori, data scientists și growth hackers lucrează permanent la aplicație atât în San Francisco, cât și în Italia.

Utilizatorii Streamago sunt în principal tineri, care sunt mari „consumatori” ai rețelelor sociale și care au determinat și creșterea organică de care se bucură acum și această aplicație de live streaming. Mai mult de 90% dintre utilizatorii Streamago au peste 100 de prieteni și followers pe rețelele sociale, în timp ce peste 50% au peste 500 de conexiuni pe aceste canale. De asemenea, 90% dintre utilizatori au vârste cuprinse între 13 și 28 de ani.

Grafic 4

Și pentru că este o aplicație gratuită disponibilă tuturor, conținutul distribuit public pe Streamago nu este unul pe gustul oricui. Recunosc că eu am testat aplicația și am descoperit că nu mă regăsesc în targetul lor, aș prefera o filtrare mai bună a live-urilor…

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.