fbpx

Super laptop de gaming pentru fanii RGB – Acer Predator Helios 500 (PH517-52)

Super laptop de gaming pentru fanii RGB – Acer Predator Helios 500 (PH517-52)

26 ian. 2022 Gaming, Laptop

Doar dacă vă spun că, în acest moment, laptopul Predator Helios 500 costă aproximativ 20.000lei vă dați seama imediat că este vorba de un laptop de gaming din altă ligă, dar asta nu înseamnă că nu putem visa la el.

Desigur, nu este pentru toată lumea, dar poate printre voi se regăsești și persoane pasionate de gaming, care vor ca totul să fie cu iluminare RGB, cu mulți bani, poate chiar gameri profesioniști care scot bani din gaming – nu care doar bagă bani în jocuri și device-uri de gaming.

Sau poate creatori de conținut care au nevoie de un laptop puternic pentru procesare video, randare, care vor să iasă în evidență, care stau bine cu spatele și pot căra acest laptop super greu și pentru care un astfel de laptop este o investiție pentru că scot bani din el.

Pentru noi ceilalți, Predator Helios 500 este un device ce trebuie admirat, și chiar avem ce admira la el.

Design modern

Predator Helios 500, modelul PH517-52, are un design modern, cu linii drepte, agresive și mult LED. Materialele sunt de calitate, solide, cu un finisaj perfect. Deși are 3 nuanțe diferite el el: negru, argintiu și un negru albăstrui pe margini, pentru că sunt și 3 materiale diferite din care e realizată carcasa, nu arată rău, iau culorile acestea închide merg perfect cu lumini LED.

Logo-ul iese în evidență și când laptopul e stins, și când e aprins. Iar gurile de aerisire și ele atrag atenția pe laterale pentru că au un albastru metalic, pe spate sunt din plastic.

În interior, design-ul Predator se păstrează. Chiar dacă nu pornim lumini LED, elementele importante ies în evidență: botunul de power, tastele WASD, butonul pentru PredatorSense, săgețile și touchpad-ul care îmi stă un pic pe creier pentru că marginea lui colorată nu e aliniată, e mai spre dreapta. Desigur, nu e asta o problema, dar pentru că sunt deigner ca meserie – mă enervează rău.

RGB peste tot pe Predator Helios 500

Lumini LED RGB chiar sunt peste tot! Pe carcasă în față, pe laterale, la logo, în față jos, pe tastatura, touchpad, butonul de power, în spate. Mă mir că nu au pus și pe langă ecran ca Ambilight.

Da, dacă setezi și un mod mai agresiv și rapid de iluminare, poți să înlocuiești bradul de Crăciun fără probleme.

Luminile sunt foarte puternice, dar desigur că le poți schimba nivelul de intensitate. Sunt extrem de luminoase, super saturate și or să-ți schimbe complet look-ul set-up-ului tău de gaming.

Luminile RGB chiar se pot sincroniza cu sunetul, ai 4 moduri din care poți alege + poți sincroniza luminile cu imaginea de pe ecran – un fel de ambilight (dar cu tastatura) + alte zeci de moduri de iluminare, chiar și iluminare personalizată, dacă setați din aplicația preinstalată – PredatorSense.

Ecran de top, sunet bun

Predator Helios 500 are un ecran 4K cu tehnologie mini-LED LCD HDR, ce ai crede că se mișcă greu (fiind LCD la 4K), dar are o rată de refresh de până la 120Hz.

Ecranul se vede superb, de asta aș recomanda laptopul și pentru creare de conținut, editare foto și video. Are 43,9cm, adică 17,3 inci, ceea ce este suficient pentru jocuri, având un bezel mic care nu atarge atenția.

Sunetul este DTS:X Ultra, se aude foarte bine pentru jocuri și promite un sunet surround și la căști și la difuzor. Nu se aude ca un sistem audio extern, desigur. Dar pentru un laptop de gaming se aude bine. Chiar nu o să ai vreo problemă în jocuri, dar să alegi și o pereche bună de căști.

Specificații de top pentru Predator Helios 500

Partea ce mai importantă, performanța, cu ce vine la interior Predator Helios 500, la exterior contează mai puțin, aș zice eu.

Păi dacă spun procesor i9 (11980HK) cu frecvența de 2,6 Ghz dar Turbo de până la 5 GHz, 32 GB RAM DDR4 de 3200MHz ce poate ajunge chiar la 64 GB RAM dacă îi faci un upgrade, cu 2 T SSD, placă video NVIDIA GeForce RTX 3080 de 16 GB GDDR6 cu cele mai noi tehnologii de la NVIDIA și ecran de 120 Hz, cred că spun tot, nu?

Teoretic, acest laptop ar putea înlocui cu succes un PC de top, zic teoretic pentru că PC RULZ.

Ce nu are? Cititor de amprente și cititor de carduri. În rest are de toate. Aaaa, și vine și cu Windows 10 – Home.

Porturi peste porturi

Câte porturi are? Multe! Pe partea stângă – 2 porturi USB-C (care acceptă DisplayPort și alimentare electrica), un USB 3.2, un HDMI 2.1 ce ține chiar și un monitor 10K sau 4K la 120Hz și un mini-DisplayPort 1.4.

Pe partea dreaptă – port Ethernet, 2 porturi USB 3.2, porturi audio – căsti și microfon separat + Kinngston lock. Iar în spate sunt cele două porturi de încărcare, dar vorbim mai încolo de ele.

Ai mai avea nevoie de ceva? Chiar nu cred, nu? Mie una mi-ar fi plăcut un cititor de carduri (asta din punctul de vedere al unui creator de conținut ce ar vrea să folosească acest laptop puternic și la alte lucruri).

Tastatură de gaming

Tastele WASD sunt MagTek și poți modifica viteza în jocuri folosind presiunea cu care apeși pe ele, tastele se activează de la o modificare a înălțimii de 0.8mm până la apăsarea completă a cursei până la 3,1mm.

Tastele sunt curbate concav ca să fie cât mai comode la o utilizare îndelungată – aspect mai rar pe un laptop.

Dacă nu vă plac tastele WASD MagTek, puteți oricând să le schimbați cu cele standard cu membrană, dar sigur or să vă placă.

Touchpad-ul este unul standar, iluminat, nimic special la el. Oricum o să folosiți un mouse de gaming.

Încărcare pe măsură

La atâta putere trebuie și energie multă. Nu prea poți folosi laptopul să te joci fără să fie în priză, nu doar că baterie se duce foarte repede, dar multe specificații nu își ating maximul dacă laptopul nu este conectat cu la ambele încărcătoare. Ceea ce înseamnă că o noapte de joacă intensă o să vă crească și factura la curent, am zis să precizez că e o problema în vremurile de azi.

Încărcătoarele sunt grele, laptopul e greu, are 4kg fără încărcătoare, cam greu să te miști cu el și prin casă, dar la drum… Dar faci și sacrificii pentru un rank mai bun, nu?

Predator Helios 500 este rece sau cald?

Călduț aș spune. Ventilatoarele sunt puternice, iar laptopul este un pic gălăgios – nimic exgerat. Tehnologia AeroBlade 3D, a 5-a generație chiar, asigură un flux puternic de aer.

Laaptopul tot se încălzește pe partea de jos, dar pe lângă tastatură și ecran lucrurile se mențin reci. Important e că laptopul nu se supraîncălzește ca să înceapă să se blocheze în jocuri și nici nu face ca un avion care decolează.

Concluzii

Nu vă pot spune dacă Acer Predator Helios 500 merită cei aproximativ 20.000lei. Specificațiile sunt foarte bune, laptopul arată și merge într-un mare fel, dar prețul este unul destul de ridicat.

Voi trebuie să puneți în balanță bugetul de care dispuneți, cât de importantă este această pasiune pentru voi (sau poate chiar este un job, nu doar o pasiune) și dacă un astfel de laptop vă aduce bucurie în viața voastră (if it sparks joy) sau alte lucruri sunt mai importante.

Pentru că la un astfel de preț, nu vă gândiți doar dacă acest laptop merită banii, ci și dacă acei bani merg mai bine către altceva. Dacă aveți un astfel de buget doar pentru gaming, atunci da! Merită să-l cumpărați!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.