fbpx

Supernet 4.5G de la Vodafone reprezintă o trecere către rețeaua 5G

Supernet 4.5G de la Vodafone reprezintă o trecere către rețeaua 5G

24 oct. 2017 Altele

Vodafone România a prezentat astăzi un proiect la care lucrează de un an de zile – Supernet™4.5G. După cum îi spune și numele, rețeaua mobilă 4.5G reprezintă primul pas important de la rețeaua 4G la rețeaua 5G, preluând câteva din avantajele cu care urmează să vină 5G-ul și oferind în premieră o nouă generație de viteze de date mobile.

 “Este pentru prima dată când o rețea mobilă din România oferă viteze comerciale din sfera vitezelor Gigabit, creând astfel puntea dintre 4G și 5G”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

lansarea Supernet 4.5G_02

Avantajele oferite de Supernet™4.5G sunt:

– optimizare superioară pentru streaming video

– securitate îmbunătățită integrată în rețea – pentru prima dată datele sunt criptate

– și lățime de bandă mai mare.

2017-10-24 11.27.47

Supernet™ 4.5G este prima rețea mobilă care a demonstrat viteze de până 800Mbps utilizând un smartphone lansat comercial. Mare atenție la formulare! Vitezele pot ajunge până la 800Mbps în condiții optime, device-urile care pot atinge 800Mbps sunt în număr limitat (nu orice smartphone poate), iar cel mai important – este pentru prima dată când astfel de viteze sunt obținute pe un device pe care oricine îl poate cumpăra (nu cu ajutorul unor aparate speciale, foarte mari și grele și foarte scumpe).

În timpul prezentării a fost făcut și un test live care a demonstrat viteze de 757Mbps download și 74Mbps upload. Destul de impresionant! De reținut faptul că testul a fost efectuat pe un Galaxy S8+, Galaxy S8 și S8+ fiind singurele device-uri capabile, momentan, de astfel de viteze. Viteze sunt posibile nu doar datorită hardware-ului, cât și datorită update-ului de software făcut de Samsung împreună cu Vodafone. Astfel, deocamdată, doar device-urile Samsung Galaxy S8 și S8+ pot atinge astfel de viteze. Dar urmează ca și modele precum Note8, iPhone 8 și iPhone X, Sony XZ Premium și Sony XZ Compact, LG G6, Huawei P10 și HTC U11 să primească astfel de update-uri – Nu se știe când.

2017-10-24 12.47.19

Clienții Vodafone pot folosi Supernet 4.5G fără vreun cost suplimentar sau fără să fie obligați să treacă la un alt abonament. Ei or să fie limitați doar de device-ul folosit. Modele precum iPhone 7, Huawei P9, Samsung S7 etc. vor putea obține viteze doar până la 500Mbps. Clienții care folosesc un S8 sau S8+ deja au primit update pe 20 octombrie și pot folosi Supernet 4.5G chiar și acum.

Primele device-uri compatibile cu rețeaua 5G or să fie prezentate la MWC Barcelona în primăvara anului 2019.

Aceste viteze incredibile sunt posibile datorită optimizării rețelei folosind trei instrumente: Carrier Aggregation (crește viteza cu 50%), Higher Modulation 256QAM (crește viteza cu 33% și Antena System 4×4 MIMO (crește viteza cu 100%). Dar aceste instrumente sunt limitate de device-ul folosit de clienți (smartphone, tabletă etc.).

2017-10-24 11.28.58

Campania de lansare a Supernet™4.5G include jocul mobil „RaceReady Vodafone” care oferă lecții de condus defensiv pe Transfăgărășan realizate de campionul de raliu Titi Aur. Campania este construită în jurul mesajului „Rețeaua ta de viitor te susține cu viteză și securitate pentru experiențe de ultimă generație. Hai să ne bucurăm împreună de viitor. Ready?”.

2017-10-24 11.49.19

Spotul TV ilustrează o întrecere spectaculoasă între campionul de raliu Titi Aur, la volanul unui autoturism pe Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din țară, și gameri români care au concurat în timp real în cadrul jocului mobil, pe replica virtuală a traseului, prin intermediul conexiunii Supernet™ 4.5G.


La ora 13.00 a avut loc și o întrecere live cu Titi Aur unde oricine putea participa. Da! Titi Aur a făcut o cursă pe Transfăgărășan live, prin intermediul conexiunii Supernet™ 4.5G, pe vremea asta, când pe drum se vedea zăpadă… Sper că ați încercat și voi să vă întreceți cu el. Eu am ieșit pe locul 105 🙁 Mai trebuie să învăț.

Chiar și acum puteți downloada jocul ce este o premiera națională, ba chiar internațională. Interesant este că în timpul jocului primești și sfaturi de conducere defensivă, așa că jocul este și unul educativ.

Oricine poate descarca gratuit aplicația pe telefoanele și tabletele cu sistem de operare iOS și Android.

2017-10-24 13.03.34

Vitezele incredibile de net sunt aici. Ready?

Comentarii

  1. Bravo Vodafone, după atât munca au reușit. Sincere Felicitări!
    Am vrut și eu sa concurez cu Titi Aur dar nu aveam memorie la telefon(tipic mie)iar laptop-ul era la fratimiu.

  2. Am jucat jocul chiar atunci la 13! Eu sunt în rețeaua Vodafone și au un internet foarte bun. În sat la mine prind 4g+ ceea ce zic eu ca e foarte bun. De viteza nici nu mai zic. Totuși ma așteptat și la lansarea VoLTE ce esential.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.