fbpx

Tabletă sau laptop? Depinde de nevoile tale

Tabletă sau laptop? Depinde de nevoile tale

2 iul. 2020 Tablete

Review video Huawei MatePad Pro:

În perioada asta am schimbat laptopul meu cu o tabletă cu tastatură magnetică, ce arată ca un laptop mai mic + un M-pencil în loc de mouse, doar ca să văd cum e experiența și pentru a trăi măcar pentru o săptămână mult mai minimalist.

Tableta este Huawei MatePad Pro și am testat la ea două accesorii compatibile – Huawei Smart Magnetic Keyboard și M-Pencil.

Începem cu tableta. Huawei MatePad Pro costă 2.500lei, un preț decent pentru o super tabletă, iar Huawei tot organizează promoții unde o poți cumpăra mai ieftin. Dar dacă vrei să o transformi în laptop, mai trebuie să adaugi 550lei pentru tastatura magnetică, iar M-Pencil costă 350lei. În total, un altfel de set-up costă 3.400lei. Aproape la fel ca un laptop mediu, dar tableta are mai multe limitări.

Dacă pe tableta MatePad Pro cu procesor Octa-Core, 6GB RAM, 128GB memorie internă, nu poți instala programe pentru PC, nu te poți juca ce vrei, nu poți edita/randa și nici nu ai toate aplicațiile ce folosesc serviciile Google, de ce ai cumpăra-o în locul unui laptop mediu.

În primul rând, tableta este ideală pentru cei ce călătoresc mult, este mult mai subțire și mai ușoară ca un laptop, mai ușor de transportat, încape în orice geantă și e foarte intuitiv de folosit. Are aproape 500 de grame cu tastatură cu tot.

O să fie intensă folosită de cei care preferă cărțile e-book, dar și de cei care vor să se uite la un film/serial înainte de culcare.

M-Pencil o transformă rapid într-un șevalet, dacă ai talent la desen. Dar e și util dacă vrei să iei notițe într-un mod mai smart.

M-Pencil are 4096 de niveluri de sensibilitate la presiune, surprinde fiecare nuanta a mișcărilor tale, indiferent dacă scrii sau desenezi. El se încarcă direct de la tabletă. După o încărcare de doar 30 de secunde, creionul poate funcționa 10 minute.

Are caracteristicile unui smartphone, dispune de cameră foto – dacă nu ai un telefon la îndemână, iar camera frontală este mult mai bună decât o cameră web a vreunui laptop.

Chiar dacă pare un laptop când îi pui tastatura, este în continuare o tabletă, chiar și în modul PC, ceea ce înseamnă că ecranul este tactil. Un laptop cu ecran tactil costă foarte mult. Ecranul este generos și se vede perfect, mai bine decât ecranul unui laptop la prețul ăsta.

Este mai elegantă, minimalistă, atrage atenția și se potrivește perfect cu orice decor, dacă asta e important pentru tine.

Are GPS, Bluetooth, port USB-C, este compatibilă cu Huawei Share și poate încărca foarte rapid, wireless, telefonul tău.

În plus, tableta MatePad Pro, ca și smartphone-urile Huawei, vine preinstalată cu aplicația Phone Clone – ce transferă toate aplicațiile, imaginile și fișierele dintr-un alt device, nu contează ce brand este – doar să instalezi aplicația înainte. Aplicația este disponibilă și în magazinul Huawei App Gallery.

Phone Clone îți pemite să selectezi ce aplicații și ce date dorești să transferi, în loc să copiezi întregul dispozitiv.

Iar în Huawei AppGallery, magazinul propriu de aplicații al HUAWEI ce vine preinstalat pe Huawei MatePad Pro, poți descărca și aplicația More Apps. Această aplicaţie vă ajută să descoperiți și mai multe aplicații utile care să vă transforme tableta. Nu puteți instala aplicații din More Apps, More Apps doar vă redirecționează către site-uri sigure de unde puteți descărca aplicațiile de care aveți nevoie și care nu se regăsesc în Huawei AppGallery.

Dar e posibil ca aplicațiile Google tot să nu funcționeze cum trebuie, unele funcționează ok, precum Drive, altele mai au probleme – Google Maps, de exemplu.

Bateria de 7.200mAh cel mai probabil o să te țină mai mult decât bateria laptopului, iar cablul de încărcare este foarte discret.

Tastatura Huawei Smart Magnetic Keyboard imită bine tastatura unui laptop. Tastele au o adâncime de deplasare de 1,3 mm, ceea ce face ca tastatura să-ți ofere aceeași senzatie ca o tastatura de laptop.

Să alegi o tabletă, chiar MatePad Pro, cu tastatură și Pencil în locul unui laptop nu este deloc un gest necugetat, contează doar ce e important pentru tine, ce nevoi ai și ce device te ajută mai mult.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.