fbpx

Telefonul cu cea mai bună cameră foto – HUAWEI Mate 50 Pro

Telefonul cu cea mai bună cameră foto – HUAWEI Mate 50 Pro

10 nov. 2022 Smartphone-uri

Astăzi o să vă prezint smartphone-ul cu cea mai bună cameră foto – HUAWEI Mate 50 Pro. Și nu spun eu asta, ci dxomark – cel mai renumit și apreciat site independent ce oferă scoruri/punctaje camerelor foto ale telefoanelor după ce le-au testat toate opțiunile și capabilitățile în mod științific și în condiții mai mult de laborator.

În urma acestor teste, HUAWEI Mate 50 Pro a obținut scorul de 149 de puncte, cel mai mare scor obținut până acum de un smartphone. Dar știm prea bine că ce rezultate se obțin în aceste teste specifice poate să difere destul de mult de ce obții într-o utilizare normală, de zi cu zi. Iar ce oamenilor tehnici li se pare o cameră perfectă, unui utilizator normal poate să nu-i placă din motiv pur subiective.

Așa că hai să vedem cum am testat eu camera foto, ce poze absolut normale – needitate am făcut în condiții normale de utilizare și ce părere mi-am format. Da, am găsit și ceva ce nu mi-a plăcut, dar o să vă dau un spoiler – HUAWEI Mate 50 Pro are o camera foto super mișto.

Până să intrăm în detalii despre camera foto, să trecem repede în revistă și celelalte carateristici ale telefonului și mai ales să discutăm despre cel mai sensibil subiect – ce aplicații poți instala pe Mate 50 Pro.

În AppGallery, magazinul de aplicații HUAWEI, ai peste 216.000 de aplicații pe care le poți instala fără probleme – și mereu se adaugă aplicații noi. Iar funcția de search integrată (Petal Search) își permite să instalezi rapid aplicații super cunoscute precum: Facebook, Twitter, LinkedIn, Netflix, Whatsapp etc. Totul în deplină siguranță.

Iar folosind Huawei Phone Clone poți să transferi aplicațiile selectate de pe orice telefon pe Mate 50 Pro.

În plus, aplicația Gspace din AppGallery îți permite să folosești și aplicațiid e la Google, precum: Youtube sau Gmail, sau alte aplicații ce depinde de serviciile Google, precum: Uber sau Spotify. Pe scurt, poți instala orice aplicație vrei! Ai mai jos și un mic tutorial pentru Gspace.

Eu am primit la testat modelul Orange cu piele pe spate (piele ecologică) și ecran Kunlun super rezistent, chiar de vreo 10 ori mai rezistent decât ecranul de pe celelalte modele de Mate 50 Pro pe negru și argintiu. Desigur, acestă versiune îmbunătățită și cu o culoare mișto costă și mai mult, în jur de 6.500lei, cu 500lei mai mult decât celelalte modele. În rest, telefoanele sunt identice. Eu una aș alege modelul cu piele pentru că se simte mult mai bine când îl ții în mână și nu rămân amprente.

Au procesor Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 cu 8 nuclee, sunt doar 4G, nu 5G – dar cine mai e interesat de 5G acum? Au un ecran de 6,74 inci OLED curbat pe margini ce se vede superb – la prețul ăsta mi se pare și normal să aibă un ecran așa bun cu 428 ppi și o rată de refresh de 120Hz și rată de răspuns la atingere de 300Hz. iar senzorul de amprentă este sub ecran.

Toate modelele Mate 50 Pro vin cu 256 GB spațiu de stocare intern, 8 GB RAM și o baterie de 4700mAh și sunt rezistente la apă și au și încărcare wireless – chiar și modelul cu piele pe spate.

Pe scurt, carateristici de top, demne de un flaghip lansat de curând. Dar camera foto e cea care face diferența și care te poate face să dai cel puțin 6.000lei pe acest telefon. Și camere sunt la fel pe toate modelele: orange, negru sau argintiu.

Da, tot nu au serviciile Google, dar deja ecosistemul App Gallery de la HUAWEI are cam tot ce ai nevoie și sunt soluții să instalezi chiar și aplicații ce depind de serviciile Google sau chiar sunt oferite de Google. Găsiți pe canalul meu de Youtube câteva video-uri care vă arată cum puteți instala aceste aplicații.

Dar să trecem la camerele foto și să începem cu camera principală.

Sistemul de camere de pe spate, încadrat într-o zonă circulară ieșită destul de mult în relief – iar obiectivele mai ies și ele un pic ceea ce mă face să stau un pic cu emoții să nu zgârâi cumva sticla de pe camere, e format din 3 camere. Da! 3, nu 4. Un obiectiv de 13 MP ultra-wide, obiectivul principal de 50 MP și cel de 64MP periscop de 3,5x, iar în partea stângă jos este de fapt autofocusul laser făcut să arate ca un obiectiv. În acest cerc mai este și un senzor dual-tone dual-LED, senzor multispectral și microfon.

Unul dintre punctele de atracție ale acestui sistem de camere este obiectivul cu deschidere variabilă ce poate merge între f/1.4 și f/4.0. Aplicația pentru cameră alege automat apertura, dar o puteți regla manual în modul Pro. Pe lângă fotografii mai realiste și adâncimea câmpului mai puternică, vă permite, de asemenea, un bokeh mult mai natural atunci când vine vorba de prim-planuri și portrete.

Pe zona video, Huawei Mate 50 Pro filmează 4K la 60fps și poate filma wide sau la 1x, mai există și opțiune de 4x ce se vede ok și 10x unde lucrurile se schimbă un pic.

Vă las să vă uitați la câteva poze realizate cu camera principală:

Da, culorile încă par puțin suprasaturate față de realitate, dar ăsta mereu a fost un plus pentru utilizatorul de rând ce vrea imagini ce îți atrag atenția. Modul ultra-wide chiar este ultra-wide și oferă niște imagini spectaculoase, mult mai wow.

Pozele or să iasă super bine, chiar dacă lumina nu te ajută – ori e prea puternică, ori nu este suficientă.

La video nu vă recomand să dați zoom în timp ce filmați, nu se mișcă fluent deloc, din păcate. Stabilizarea face treabă bună, dar nu pot spune că m-a dat pe spate.

Și acum camera frontală.

_cuva

Există o singură cameră foto de selfiuri de 13 MP ce își face treaba super bine și chiar are 3 moduri – 1x, 0.8x și wide ce cred că are 0.6x. Mai impresionată am fost de camera frontală, de pozele și video-urile realizate și că pot acum să-mi fac poze singură și să apar cu totul în ele.

Îmi pare rău că HUAWEI nu integrează posibilitatea de a face poze cu mâna ridicată, dar poți seta timer, poți face poze de la distanță prin comenzi vocale sau dacă selectezi să facă poze când zâmbești – dar aici depinde de cât de larg e zâmbetul tău.

_cuva

Per total, camera foto e minunată, așa cum a fost mai mereu pe device-urile de tip flagship de la HUAWEI – și nu numai. Mate 50 Pro oricum vine cu super specificații, toate elementele care îl alcătuiesc sunt de top, nici prețul nu e prea mic – 6.000lei sau 6.500lei. Nu pot decât să vă recomand acest telefon, mai ales modelul Orange cu piele ecologică pe spate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.