TELUS International Europe a lansat TELUS International Romania Community Board, o iniţiativă de responsabilitate socială derulată de TELUS la nivel global, prin care compania va distribui anual până la 100.000 USD către organizaţii non-profit din România, începând cu anul 2017.
TELUS International Europe este un centru de contact multilingv, furnizor de servicii BPO (business process outsourcing) și ITO (information technology outsourcing). TELUS România are peste 1.100 de angajați cu vârsta medie de 28 de ani. Toți angajații dispun de un mediu de lucru prietenos, săli de relaxare, jocuri în pauze și birouri moderne. Iar cei de la TELUS pun mare accent pe implicarea angajaților în acțiuni de voluntariat, acțiuni precum TELUS Days of Giving, sloganul fiind: „We give were we live!”.
TELUS International Romania Community Board va oferi finanţare pentru programe sociale dedicate familiilor şi tinerilor, care se concentrează pe cel puțin unul dintre următoarele domenii: sănătate, educaţie şi mediu. Consiliul este format din lideri de marcă ai comunităţii, precum şi membri ai echipei TELUS International Europe, conduşi de către Preşedintele acestui consiliu, Eric Stab, CEO al Engie România.
Principalele criterii pentru a aplica pentru finanţarea oferită de TELUS International Romania Community Board sunt următoarele: organizaţiile nonguvernamentale trebuie să fie înregistrate legal în România, să propună un program specific care să implice tinerii sau familiile şi să utilizeze inovaţia socială în abordarea unei probleme importante pentru societate. Mai mult, Consiliul va susţine programe de artă şi cultură pentru următoarea generaţie de tinerii profesionişti şi iubitorii de artă şi proiecte sportive, care promovează învăţarea şi educaţia. Programele care au nevoie de finanţare pot fi înscrise printr-o platformă online dedicată, care se va lansa anul acesta şi care va fi disponibilă pe site-ul http://community.telus.com/. Consiliul va analiza cu atenţie aplicaţiile şi va selecta acele programe cu cel mai mare impact asupra comunităţii locale.
TELUS International Europe Community Board a fost fondat în 2015 şi, până la finalul anului 2016, va dona aproape 156.000 USD, moment în care va fi împărţit în două Community Boards separate, unul care va deservi Bulgaria, iar celălalt, România. Fiecare Consiliu va avea un buget anual de 100.000 USD. Este de reținut că aceasta este suma maximă anuală pe care o oferă cei de la TELUS pentru mai multe proiecte. Banii sunt împărțiți către cele mai interesante proiecte după verificarea tuturor aplicațiilor înscrise, iar unele proiecte primesc anual sume de bani pentru parteneriate pe termen lung.
Filosofia TELUS International de “a dărui acolo unde trăim” s-a tradus, în ultimii 10 ani, prin implicarea a peste 40.000 de voluntari ai TELUS International, care au avut un impact asupra a aproape 70.000 de oameni şi asupra comunităţilor lor prin programul intern de CSR, TELUS Days of Giving. În 2015, 450 de membri din echipa TELUS International Romania au contribuit la renovarea unor şcoli din Bucureşti şi Craiova, înlocuind mobilă, vopsind pereții şi îmbunătăţind prin activitățile lor instituţiile educaţionale pentru peste 400 de copii.
Este impresionant faptul că angajații nu doar sunt implicați direct în acțiuni de voluntariat, dar chiar sunt încurajați permanent să doneze și să îmbunătățească viața celor din comunitatea din care fac parte.
TELUS are acum 16 Community Boards, inclusiv cinci TELUS International Community Boards, care au donat anual aproape 4,5 milioane USD. În 2015, compania TELUS International Europe Romania a fost recunoscută drept “Business Leader în CSR”, titlu acordat de către Association of Business Service Leaders in Romania (ABSL). În acelaşi an, programul TELUS Days of Giving a primit distincţia de “Cea mai bună iniţiativă de CSR” la prima gală a Romanian Outsourcing Awards for Excellence.
În plus, TELUS Internațional organizează în fiecare an TELUS Days Of Giving în țările în care are operațiuni, iar în 2015 peste 7.250 de membri ai echipei TELUS au fost implicați ca voluntari în activități precum construirea de școli și locuințe pentru persoane nevoiașe.