fbpx

Tenda Smart Wi-Fi Plug SP3

Tenda Smart Wi-Fi Plug SP3

21 sept. 2020 Altele

Îmi place că și pe la noi începe să se vadă un interes tot mai crescut față de sistemele de automatizare a casei și încet, încet conceptul de Internet of Things începe să prindă rădăcini.

Iar dacă acum începi să-ți transformi casa treptat în una smart ce poate fi mai bun decât o priză smart?

Recunosc, am rămas un pic în urmă cu automatizarea casei, am doar un sistem Google Home, câteva lumini inteligente, o cameră de supraveghere smart, și… cam atât. Dar încerc să remediez situația cât mai repede. Până să trec la lucruri mai serioase, îmi pot automatiza aparatele electronice non-smart folosind o priză smart. Iar priza Smart Wi-Fi SP3 de la Tenda, exact asta face, fiind un gadget intuitiv, simplu de instalat și de folosit. 

Unboxing

SP3 vine într-o cutie neagră cu portocaliu, așa cun ne-au obișnuit cei de la Tenda, iar în cutie se află priza și un manual de instalare. Îmi place că cei de la Tenda oferă câteva specificații cheie chiar pe cutie, în special faptul că această priză este compatibilă atât cu Alexa cât și cu Google Home.

Priza este dintr-un plastic rezistent ce îi dă un aspect robust, dar este și voluminoasă și dacă o veți folosi într-un prelungitor sau lângă alte prize va bloca și socket-urile adiacente. Are un singur buton în partea de sus, iar în față este logo-ul Tenda și un LED ce indică statusul. 

De ce o priză inteligentă? Pentru că o poți controla prin telefon, și implicit permite controlul remote asupra oricărui aparat alimentat prin priză. Fie că este vorba de o lampă, un ventilator, un umidificator sau chiar bradul de Crăciun, după recomandările celor de la Tenda.

Instalare

Pentru a putea folosi priza este nevoie de instalarea unei aplicații disponibile pentru Android și iOS. Tot ce trebuie să faci este să downloadezi și să instalezi aplicația BeLi, apoi îți creezi un cont folosind adresa de mail. La prima pornire, aplicația scanează după o priză inteligentă, și va trebui să conectezi priza la curent urmând ca detectarea să decurgă automat. Urmează conectarea la rețeaua wifi, denumirea noii tale prize și alegerea unei iconițe reprezentative.

Este foarte simplu. E ca și cum ai da next, next, finish.

Din meniul home poți selecta device-urile tale, le poți opri sau porni. Selectând un device se vor deschide setări adiționale ce îți permit alegerea unui orar de funcționare, sau po’i porni modul Away.

Modul Away pornește și oprește device-ul conectat în mod aleator în perioada selectată. Este folositor dacă folosești o lampă conectată la priză, astfel dând impresia că cineva este acasă.

Următorul tab este Scenes, unde poți grupa mai multe device-uri și seta rutine diferite. De exemplu: atunci când te trezești poți porni automat o veioză sau când te întorci de la muncă poți porni un calorifer electric.

Dar avantajul cel mai important mi se pare faptul că poți îngloba prizele smart cu Amazon Alexa sau Google Home, ce îți permite să utilizezi comenzi vocale sau acțiuni complexe alături de alte device-uri smart din aceeași rețea.

Concluzie

Priza inteligentă Tenda BeLi SP3 este o cale bună pentru a intra în lumea home automation și IoT, fiind un device simplu de utilizat cu o interfață intuitivă. Funcționalitatea de bază, accea de a porni și opri device-uri electronice și electrice de la distanță, funcționează fără probleme, iar modurile oferite în aplicația BeLi sunt un mare plus, singurul lucru pentru care i-aș da o bilă neagră ar fi dimensiunea, priza fiind destul de lată cât să ocupe socket-urile adiacente.

Per total, Tenda Smart Wi-Fi PLug SP3 este o investiție bună și un început de succes către automatizarea casei tale.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.