fbpx

The Revenant – Filmul ce îi poate aduce un Oscar lui DiCaprio

The Revenant – Filmul ce îi poate aduce un Oscar lui DiCaprio

20 ian. 2016 Filme

Este clar că Leonardo DiCaprio merita un Oscar până acum, pare mai mult ghinion că în fiecare an apare un alt actor ce îi fură premiul. Rolurile din „The Aviator”, „Catch me if you can”, „Shutter Island” sau „Gangs of New York” au fost unele din cele mai apreciate de către public, și de către mine. Pare chiar o conspirație împotriva lui Leonardo DiCaprio pentru ca meme-uri pe seama lui să tot crească (normal că e o glumă).

Anul ăsta DiCaprio pare foarte aproape de un Oscar pentru rolui lui Hugh Glass din filmul „The Revenant”, un film inspirat din fapte reale.

Filmul o să fie disponibil în România din data de 22 ianuarie.


La invitația celor de la ODEON CINEPLEX, am participat la vizionarea de presă a filmului și pot să vă scriu câteva rânduri despre el.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la acest film sunt scene lungi filmate cursiv, doar așa îți poți da seama de cât de buni sunt actorii. Minute întregi de filmare fără tăierea imaginii, cameramani care sigur au depus un efort destul de mare ca să urmărească actorii pe parcursul acțiunii, un regizor care a înțeles că totul pare mult mai real și publicul este mult mai captivat când imaginea se continuă timp îndelungat, toate te ajută să intri mult mai bine în poveste chiar dacă ești pe scaunul din cinema.

the-revenant-a-movie-for-the-ears-and-the-eyes-695257

The Revenant nu este pentru oricine, este un film mult mai profund decât pare la prima vedere și îți dai seama destul de repede că este inspirat din fapte reale. După duritatea, suferința și răutatea prezentată în film îți dai seama că nu poate să nu fie real (cel puțin o parte din întâmplările prezentate). Filmul prezintă modul în care un vânător a reușit să învingă urgia naturii și animalele sălbatice pentru a supraviețui. Dar ceea ce este interesant este că motivul principal care l-a motivat să supraviețuiască este răzbunarea… atât de uman, nu?

O altă temă care se tot repetă în film, și care mie una mi se pare cea mai importantă, este protejarea copiilor de către părinți. Și ursoaica care a încercat să-l omoare pe Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) tot asta a vrut, să-și protejeze puii. Hugh Glass tot asta a vrut să facă, să-și protejeze fiul. Indianul care omora străinii tot asta voia, să-și găsească și să-și apere fica. Unul din cele mai importante instincte, de a-ți proteja copii, și probabil cea mai curată și puternică dragoste, către copii tăi, împing personajele din film să treacă prin orice și să fie în stare de orice. Pe lângă asta, mai vedem și dorința de răzbunare și „foamea de bani”, care și ea este, din păcate, atât de umană.

review

DiCaprio reușeste să ne transmită toate sentimentele care îl cuprind mai mult prin expresia feței, actorul nu a avut parte de prea multe replici, iar ăsta e unul din motivele pentru care rolul lui a fost atât de apreciat de către critici. Nu este ușor să transmiți durerea, deznădejdea, supărarea, determinarea și duritatea mai mult cu ajutorul privirii, dar totuși Leonardo DiCaprio reușește să facă asta.

Hugh Glass nu este cel mai reușit rol al lui DiCaprio din întreaga carieră, poate alte roluri meritau mai mult acest premiu, dar se vede că a muncit mult și a suportat multe pentru ca acest rol să-i iasă atât de bine (inclusiv să doarmă în burta unui cal).

Și Tom Hardy a impresionat prin jocul actoricest, rolul lui John Fitzgerald (vânătorul care este interesat doar de bani) i s-a potrivit perfect. Pentru acest rol Tom Hardy a fost și el nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, având șanse foarte mari să căștige.

Cu 12 nominalizări la Oscar, cu un public extrem de numeros la avanpremieră/premieră și cu o mulțime de review-uri pozitive din partea criticilor de film, filmul „The Revenant” nu poate să fie ratat.

Replici care m-au impresionat:

„You came all this way just for your revenge, huh? Did you enjoy it, Glass?… ‘Cause there ain’t nothin’ gon’ bring your boy back.”

„As long as you can still grab a breath, you fight. You breathe… keep breathing.”

„All I had was my boy… but he took him from me, you understand?”

„I ain’t afraid to die anymore. I’d done it already.”

Comentarii

  1. Mie chiar mi-a placut filmul si m-am bucurat ca Di Caprio a reusit in sfarsit sa ia oscarul. Dupa parerea mea chiar l-a meritat pentru ca a muncit mult la aces film, numai machiajul ranilor provocate de urs a durat cateva ore din ce am citit 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.