Top 10 al device-urilor mobile testate de mine în 2015

Top 10 al device-urilor mobile testate de mine în 2015

31 dec. 2015 Altele

La sfârșit de 2015 nu puteam să nu postez și un top personal al celor mai bune device-uri testate de mine în anul 2015. Toate device-urile mobile trecute în top au fost testate de mine cel puțin pentru câteva zile, dar și până la peste două săptămâni.

În 2015 am reușit să testez peste 57 de device-uri, ceea ce înseamnă aproximativ un device pe săptămână. Este o cifră destul de mare pentru mine, mai ales că mă ocup singură de toate review-urile, dar mă bucur că am testat așa multe device-uri în 2015 pentru că acum pot face un top destul de complet.

Acum să trecem la top 🙂

10. Evolio X-Watch. Piața device-urilor wearables a crescut foarte mult în 2015, cererea este mare din partea consumatorilor, dar nu toți își permit să dea peste 1.500lei pe un smartwatch. Noroc că există și smartwatch-uri bune la prețuri mult mai mici. Evolio X-Watch este alternativa ieftină, la doar 400lei (chiar 250lei zilele trecute la reducere) oferă un ecran IPS cu o rezoluție de 240x204px, o baterie cu o autonomie de 2-5 zile în funcție de gradul de utilizare și aproape toate funcțiile oricărui alt smartwatch – afișarea notificărilor, preluarea apelurilor, măsurarea ritmului cardiac, calendar, calculator etc.

evolio-xwatch-798x434

9. Vector Watch. Eu nu am fost atât de încântată de Vector Watch precum au fost alții, poate în alte topuri Vector Watch o să fie situat mai aproape de podium. Cea mai interesantă caracteristică este autonomia bateriei ce poate ține până la 30 de zile, din păcate pentru această autonomie au fost făcute destul de multe compromisuri, a fost folosit un ecran monocrom ce nu este tactil, iar notificările de pe smartwatch nu se pot vedea complet pe ecran, tot trebuie să scoți telefonul din buzunar. Smartwatch-ul are un sistem propriu de operare ce îi permite să se conecteze la aproape orice smartphone – Android, iOS sau Windows Phone.

clipboard-1

8. Vonino Music Pad M1 este un device multimedia, o tabletă cu Android ce dispune și de boxe puternice de 5 wați cu multiple posibilități de folosire, e greu să nu îi găsești o utilitate. Poți instala aproape orice aplicație pe acest sistem audio, chiar te poți juca Mortal Kombat X în timp ce asculți și muzică. În plus, prin portul HDMI se poate conecta și la un monitor extern sau TV și astfel ai și un mini-SmartTV.

Display-ul device-ului este de 7 inci, procesorul este quad-core de 1,2 GHz, memoria RAM este de 1GB, bateria este de 1.600mAh, device-ul are și o cameră frontală de 0.3MP, totul la un preț de 900lei.

003-musicpad-945-816

7. HTC One A9 a fost unul din cele mai controversate smartphone-uri ale anului 2015 pentru că seamănă foarte mult cu iPhone-ul. Dar lucrurile nu stau chiar așa, iPhone a împrumutat elemente de design de la HTC, apoi HTC a imprumutat de la iPhone și tot așa până când cele două device-uri au ajuns să semene mult prea mult între ele.

Dar HTC One A9 este un smartphone foarte bun, este primul telefon non-nexus care vine direct din fabrică cu sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow. Are un procesor Qualcomm Snapdragon octa-core, o cameră foto principală de 13MP, sistem audio HTC BoomSound ce folosește tehnologia Dolby Audio, ecranul este superb, mat, cu un unghi de vizualizare foarte mare.

Ceea ce este ciudat la acest device este dublarea butonului de Home, fiind un buton de Home pe ecran și un buton Home capacitiv sub ecran, al doilea buton este folosit și ca cititor de amprente.

Prețul lui este de 2.900lei în acest moment.

10212015110003AM_635_htc_one_a9

6. Allview P8 Energy se află pe locul 6 în top nu doar pentru că este un telefon performant la un preț foarte bun (doar 1.300lei) ci pentru că rezolvă o problemă importantă a zilelor noastre – descărcarea prea rapidă a telefonului. P8 Energy are o baterie de 6.000mAh ce sigur te ține peste 2 zile la o utilizare intensă, baterie ce este capabilă să încarce și alte device-uri cu ajutorul unui cablu special ce vine împreună cu P8 Energy.

Device-ul este Dual-SIM, are și un display de 5,5 inci, 2GB de memorie RAM și un procesor quad-core 1,3 GHz. Prețul lui este de 1.300lei.

Allview_P8_Energy

 

5. LG G4 are un ecran ușor curbat, asemănător cu cel de pe LG G Flex, ecran ce îl face ceva mai rezistent decât alte device-uri cu ecran drept. Unul din punctele forte are lui LG G4 este design-ul, mai ales pielea naturală de pe spate ce este prelucrată manual. Dar acest device este și un smartphone performant, cu un ecran IPS de 5,5 inci cu o luminozitate puternică și un contrast foarte bun. LG G4 a primit deja update Android 6.0, are și un procesor hexa-core cu 3GB de memorie RAM și poate suporta carduri de memorie microSD de până la 2TB.

Camera foto principală are 16MP și dispune de stabilizare a imaginii și focalizare laser, camera frontală este de 8MP. Bateria mare de 3.000mAh asigură o autonomie de peste o zi, iar device-ul dispune și de încărcare fast-charge (dar trebuie să îți cumperi un încărcător special).

Prețul acestui device este de 2.100lei.

lg-s-latest-g4-teaser-focuses-on-the-upcoming-flagship-s-improved-qhd-display

4. Vodafone Smart Ultra 6. Chiar am fost uimită de acest device, nu neapărat atât de mult de specificațiile lui, cât mai mult de preț. La doar 189 euro (aproximativ 850lei) fără abonament și chiar 0lei la un abonament de 25euro pe lună, el oferă aceleași specificații ca un smartphone ce costă mai mult decât dublu. Ecranul este unul foarte bun cu o rezoluție de 1080x1920px, procesorul este octa-core de 1,5GHz, memoria RAM este de 2GB, camera foto principală este de 13MP, camera frontală este de 5MP iar bateria este de 3.000mAh.

Device-ul are și două dezavantaje: modelul o să vină blocat în rețeaua Vodafone și o să vină și cu aplicații preinstalate de care cu greu poți scăpa.

vodafone-smart-ultra-6

3. Galaxy S6 Edge este primul smartphone cu ecran curbat pe ambele părți (stânga-dreapta), ecran de 5.1 inci superb cu o rezoluție de 1440x2560px. Procesorul este octa-core de 1,5 GHz, device-ul are și 3GB de memorie RAM și o baterie de 2.600mAh.

Camera foto principală de 16MP este aproape perfectă, face poze incredibil de bune și chiar poate filma 4K, camera foto frontală are 5MP.

Prețul lui Galaxy S6 Edge în acest moment este de 2.800lei.

galaxy-s6-edge-exquisitely-crafted-desktop

2. Gear S2 consider că este cel mai bun smartwatch realizat până acum. El este disponibil în două variante: Classic și Sport. Elementul lui diferențiator este rama rotativă cu care poți naviga prin meniu și cu care poți selecta rapid și ușor aplicațiile dorite.

Ecranul este de 1,2 inci cu o rezoluție de 360x360px, procesorul este de 1GHz, memoria RAM este de 512 și device-ul are și o memorie internă de 4GB.

Sistemul de operare este Tizen, ceea ce înseamnă că smartwatch-ul momentan nu se poate conecta la toate device-uri cu Android.

samsung-gear-s2-press-169

1. Note 5. Îmi place atât de mult acest smartphone încât chiar mi l-am cumpărat. Note 5 are spatele curbat doar ca element de design. La specificații Note 5 se aseamănă destul de mult cu Galaxy S6, dar dispune de un procesor ceva mai bun, de 4GB memorie RAM – în loc de 3GB și de o baterie mai mare de 3.000mAh.

Camera foto este exact cea de pe Galaxy S6, cred că este cea mai bună cameră foto de pe un device mobil de până acum.

Din păcate Note 5 nu este disponibil oficial în România, nici măcar în Europa, așa că aveți mare grijă la garanție dacă vreți să vă cumpărați acest device.

note5gold

Un alt device ce cu siguranță s-ar afla în top pe locul 2 sau 3, dacă l-aș fi primit pentru a-l testa, este iPhone 6S. Ecranul retina se știe deja că e unul din cele mai reușite ecrane de pe piață. Device-ul are și un procesor A9 dual-core de 1,84GHz, 2GB de memorie RAM și o baterie de 1.715mAh. Dacă ne uităm doar la specificații, iPhone 6S pare să fie mult sub Note 5, dar cei de la Apple știu ei cum să facă ca să optimizeze totul atât de bine încât device-ul îl egalează pe Note 5 – Secretul constă în optimizarea sistemului de operare.

Prețul lui iPhone 6s este acum de 3.500lei.

iphone6-select-2014_GEO_US

Un an nou fericit!

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.