Samsung Galaxy Z Flip1 versus Flip6
Este normal ca orice device să evolueze de la an la an pentru că tehnologia evoluează, iar de la primul Flip până la Z Flip6 au trecut mai mult de 4 ani.
Eu am primul Flip, un adevărat pionier al smartphone-urilor pliabile, deși nu a fost chiar primul, a fost primul care a ajuns la cei mai mulți consumatori și a devenit cel mai cunoscut și mai utilizat smartphone pliabil – în acel an.
Nu o să vorbesc de cum au evoluat camerele foto, procesorul, bateria. Mereu se aduc îmbunătățiri în zona de performanțe, e și normal. O să vorbesc de design, de experiența de utilizare mai bine zis.
Eu încă folosesc primul Z Flip, rezistă bine, dar asta pentru că sunt extrem de atentă cu el. Recunosc că mereu stau cu frica că-l voi strica cumva, frică pe care nu o am la Flip6.
Galaxy Z Flip6 este mai mic decât Flip1, dar aproape la fel de gros. Este mult mai pătrățos, marginile sunt perfect drepte, iar balamaua nu mai iese atât de mult în evidență și nici butoanele. Materialele par mai… sănătoase, mult mai dure.
Balamaua se mișcă mai greu, trebuie să depui mai mult efort să o închizi sau să o deschizi și se poate opri în orice punct.
Ecranul interior este și el mai… flat, urma de balama se vede mai puțin. Dar și primul model a rezistat foarte bine în timp.
Per total, întregul design este mai robust și îți conferă mai multă încredere, deși ecranul frontal este mult mai mare acum, iar camerele exterioare ies mai mult în afară.
Top 3 lucruri care îmi plac la Samsung Galaxy Flip6
Ce îmi place mie cel mai mult la Samsung Galaxy Z Flip6 este faptul că poți închide nervos când cineva te supără, este un sentiment așa plăcut! Chiar simți cum îl închizi în nas persoanei cu care vorbești.
Cu Flip1 îmi era un pic teamă să fac asta pentru că pare ceva mai sensibil, dar Flip6 are o construcție mai mai solidă.
Pe locul 2 e faptul că pot face poze oricând, oriunde, fără să am nevoie de ajutor. Pot așeza telefonul pe o suprafață dreaptă, iar datorită marginilor perfect drepte, stă singur fără trepied.
Iar gesturile precum Palm to Capture sau Show Palm te ajută să îți faci poze singur, de la distanțe destul de mari chiar și cu camera principală.
Și nu puteam să nu menționez AI-ul, Galaxy AI cu care vine acest telefon. Funcția preferată e cea cu care scoți elementele nedorite din poze ca să le postezi în cel mult un minut pe social media – fără să instalezi alte aplicații.
Clar este că tehnologia pentru device-urile pliabile a evoluat mult, design-ul lor este și el într-o continuă schimbare, iar AI-ul clar va revoluționa modul în care folosim orice smartphone. Și da, telefoanele pliabile încă sunt foarte scumpe.