fbpx

Totul despre Pokemon GO – Hai să îi prindem pe toți!

Totul despre Pokemon GO – Hai să îi prindem pe toți!

13 iul. 2016 Aplicatii, Jocuri

Țin minte cum în urmă cu vreo 15 ani mâncam cornuri dimineața, la prânz și seara doar ca să colecționez abțibildurile cu Pokemon pentru a-mi completa colecția. Se pare că cei de la Pokemon au știut ei ceva când au ales slogan-ul „Gotta catch ‘em all”, cei peste 150 de pokemoni din varianta clasică Indigo League (151 cu Mewtwo – pokemon creat artificial ) sunt ca un mic drog, nu te poți opri până când nu îi ai pe toți (numărul total de pokemoni e de 721, probabil să vedem update-uri la joc cu noii pokemoni).

Acum, „drogul” a evoluat și s-a mutat în smartphone-urile noastre sub forma unui joc nevinovat lansat acum o săptămână – Pokemon GO.

Nu uitați că de pe site-ul eMag puteți comanda brățara Pokemon GO cu care puteți prinde pokemoni. Costă doar 199lei – http://goo.gl/otmyAz

În acest articol voi încerca să vă explic tot ce știu despre Pokemon GO, m-am și documentat destul bine înainte, mă joc zilnic… și cred că am reușit să fac un ghid complet pentru a jucat Pokemon GO. Articolul o să fie updatat zilnic pentru a răspunde la orice întrebare aveți legată de jocul Pokemon GO.

DSCF2294__1_.0

Am și un articol pentru voi structurat pe întrebări – http://goo.gl/K4FTYc Poate așa e mai ușor să găsiți exact ce vă interesează.

 

Eu sunt o mare fană Pokemon, de vreo două luni am început să mă uit din nou la desene, am cumpărat plușuri cu Pokemon, am cărți de colorat și mai nou mă joc aproape non-stop Pokemon GO.

IMG_20160627_104910

În acest articol o să vă arăt cum puteți instala Pokemon GO, cum se joacă, câteva tips&tricks, detalii despre lumea Pokemon și modalitatea de a-l prinde pe Pikachu.

Despre Pokemon

Sunt sigură că v-ați uitat la desene, nu prea ai cum să le ratezi. Dar în caz că v-ați născut după anul 2000, aici puteți vedea toate episoadele din Pokemon. Sunt foarte multe episoade împărțite pe sezoane, eu am văzut doar primele trei sezoane, apoi au schimbat foarte mult, au adus sute de pokemoni noi și au stricat tot farmecul.

Dar hai să vă fac și o scurtă recapitulare a fenomenului Pokemon, ca să înțelegeți că această nebunie nu a început acum. Pokémon este o franciză media controlată de Nintendo și creată de Satoshi Tajiri în anul 1996. Numele Pokémon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, ce în traducere înseamnă monștri de buzunar.

108

Inițial a fost creat jocul RPG Pokemon (care a devenit cea mai populară franciză Nintendo), apoi desenele anime (are 817 de episoade), filme (17 filme, câte unul pentru fiecare sezon), jocuri de cărți (Pokémon Trading Card Game este un joc complex de cărți bazat pe jocurile video) și multe, multe produse de marketing. Acum cei de la Nintendo, împreună cu Niantic (compania ce a aparținut de Google și a creat și jocul Ingress, joc ce seamănă foarte mult cu Pokemon GO), au dat lovitura cea mare cu jocul mobil – Pokemon GO.

Puteți cumpăra și multe jocuri, jucării de pluș, accesorii sau cărți cu pokemoni de pe emag.ro. Aici -> http://goo.gl/9w78L4.

DSCF2305.0

Există 18 tipuri diferite de Pokémoni. Fiecare dintre aceste tipuri are avantaje sau dezavantaje față de un altul.

BUG Insectă Caterpie
DARK Întuneric Darkrai
DRAGON Dragon Bagon
ELECTRIC Electricitate Pikachu
FIGHTING Luptă Machamp
FIRE Foc Vulpix
FLYING Zbor Tornadus
GHOST Fantomă Misdreavus
GRASS Iarbă Sceptile
GROUND Pământ Sandshrew
ICE Gheață Regice
NORMAL Normal Zigzagoon
POISON Otravă Ekans
PSYCHIC Psihic Mewtwo
ROCK Piatră Regirock
STEEL Oțel Registeel
WATER Apă Golduck
FAIRY Zână Sylveon

În scurt timp, o să se lanseze și o brătară/broșă ce costă 35$ și cu care poți captura pokemoni fără să folosești telefonul. Puteți face precomandă pe Emag – http://goo.gl/otmyAz

35543B4100000578-0-image-a-59_1466031264468

35543B3A00000578-0-image-m-60_1466031376136

Cum să instalezi Pokemon GO

Pokemon GO a fost anunțat de 1 aprilie și toată lumea a crezut că e o glumă bună, dar uite că Pokemon GO a devenit realitate și deja este cel mai jucat joc de pe Google Play (a depășit numărul de utilizatori de pe Twitter, descărcările aplicației Tinder și a ajuns să fie mai popular decât porn-ul), deși încă nu este disponibil în toate țările.

Pokemon GO seamănă foarte mult cu jocul Ingress, joc creat tot de Niantic, ce s-a bucurat și el de mulți fani, dar sistemul pe bază de invitații și povestea în sine nu a avut o popularitatea atât de mare.

Pokemon GO încă nu a apărut pentru România, dar vă puteți juca fără probleme pe harta destinată României. Se pare că în două-trei săptămâni o să ajungă oficial și la noi. Dar asta nu înseamnă că nu îl puteți instala acum, doar că e un pic mai dificil.

L.E. Pokemon GO a apărut de azi (16 iunie) și pentru România. Aici îl găsiți pentru Android și aici pentru iOS. Variantele de mai jos încă funcționează, dacă nu vă puteți instala jocul din PlayStore/AppStore.

Pokemon GO

Acum că am instalat jocul… Hai să ne jucăm!

Dar ai grijă! Pokemon GO creează dependență 😀 Un tip prindea pokemoni și când soția lui năștea.

sub-buzz-18240-1467907625-1-xlarge_trans++zEtXRB0DXuIn2fl79S5BHV8PWJpUrHL22-r_0dOYG6Q
Jocul nu se poate reseta, trebuie să vă faceți un alt cont – implicit un alt cont de Google la care să vă conectați telefonul (ceea ce este destul de deranjant pentru utilizatorii de gmail sau de alte aplicații Google).

Cum se joacă Pokemon GO?

Ideea jocului a rămas aceeași ca la jocul de pe Nintendo și ca în desene: Trebuie să îi prindem pe toți!

2016-07-15 15.35.07

Mai întâi trebuie să îți faci cont. Îți recomand să îți faci cont de Pokemon Trainer. E adevărat că durează mai mult (mai ales că acum serverele sunt mereu blocate), dar ai siguranța că acel apk nu se conectează la contul tău de Google. Eu nu am avut răbdare… așa că m-am conectat cu contul de Google. Am verificat apoi dacă aplicația are permisiuni totale asupra contului meu de Google și am văzut că nu are, varianta oficială are acces total la Google, dacă ar vrea ar putea trimite mailuri în locul vostru sau ar putea să vă afle rapid toate parolele. Dar fiind un produs foarte apropiat de Google, sper să nu se întâmple asta vreodată.

Apoi îți alegi un nume unic și îți creezi propriul tău avatar. Numele nu se poate schimba o singură dată! Dacă vrei un alt cont, trebuie să îți faci alt cont de Google cu care să te loghezi pe telefon și să o iei de la început. Avatarul nu mai nou se poate modifica.

La început ai un mic tutorial, dar nu îți explică prea bine jocul. O să încerc să-l explic eu ceva mai bine.

1. Trebuie să capturezi cât mai mulți Pokemoni, preferabil pe toți. Pe Pokemoni îi vei găsi dacă te deplasezi fizic pe hartă, nu te miști doar în joc. Trebuie să te plimbi cu aplicația deschisă prin diferite zone ale orașului, dar îi poți găsi și la tine în casă. Ca să îi prinzi trebuie să arunci cu un pokeball spre ei, poți încerca de mai multe ori.

Pokemon GO

Aici este și o parte bună, și una proastă, Partea bună e că faci mișcare, te plimbi, explorezi locuri noi. Parte proastă e că trebuie să stai cu nasul în telefon, nu vezi pe unde mergi și astfel apar accidentele. O altă problemă cu care m-am confruntat eu e că poți ajunge în locuri nu tocmai „prietenoase” și poți sta cu telefonul la vedere pe lângă persoane dubioase.

Când apare un pokemon pe hartă destul de aproape de tine, trebuie imediat să dai click pe el (dispare în aproximativ un minut dacă nu dai click sau dacă te îndepărtezi de el) și apoi trebuie să arunci cu un pokeball spre el. Pokemon-ul, în funcție de culoarea cercului din jurul lui, o să fie mai ușor sau mai greu de prins. Unii se lasă prinși din prima, alții atacă când arunci pokeball-ul, iar unii ies apoi din pokeball. Vă recomand să stați pe loc când încercați să capturați un pokemon și să vă asigurați că rămâne în pokeball. Un pokemon prins de mine a ieșit și de 7 ori din pokeball.

Cei mai întâlniți pokemoni sunt Pidgey și Rattata. V-ați întrebat de ce? Dacă vă uitați la desene, veți vedea că primii trei pokemoni cu care începe orice Pokemon Trainer sunt: Charmander, Bulbasaur şi Squirtle – apoi Pikachu (exact ca în joc). Apoi Ash (personajul principal din desene) întâlnește destul de repede un Pidgey și un Rattata, pokemoni recunoscuți de Pokedex ca foarte ușor de prins, perfecți pentru un începător.

Pokemon GO

Folosește funcția AR ca să vezi pokemonii prin camera foto. Dacă debifezi opțiunea asta, pokemonii or să fie mai ușor de prins, dar parcă nu e la fel de interesant, fundalul fiind mereu același.

Un trainer de nivel mai mare o să găsească mai mulți pokemoni, din ce în ce mai rari și cu CP mai mare. Cel mai bine e să prinzi tot ce vezi, doar așa crești în XP ca să prinzi și pokemoni legendari sau foarte puternici.

2016-07-15 11.39.02

Experiența crește și cu ajutorul altor acțiuni:

Activitate Experiență (XP)
Capturează un Pokémon 100
Captura „Nice” 10
Captura „Great” 50
Captura „Excellent” 100
Captura curveball 10
2km egg hatch 200
5km egg hatch 500
10km egg hatch 1.000
Evoluează un Pokémon 500
Decoperă un nou Pokémon 500
Accesează un Pokéspot 50 sau 100
Antrenament la un Gym variază
Bătălia la un Gym variază

Poți vedea oricând ce pokemoni ai, ce caracteristici au ei și ce alți pokemoni poți prinde. Dacă îi selectezi din lista pokemonilor prinși și apeși pe ei, pokemonii or să scoată sunetele din joc (nu din desene când își spuneau numele).

Când prinzi pokemoni, activitatea ta este recompensată și cu ajutorul unor badge-uri.

2016-07-15 15.48.48

2.  Trebuie ca ouăle de pokemon să eclozeze, iar pentru asta trebuie să mergi pe jos 2km, 5km sau 10km și trebuie să le pui într-un incubator. Vei avea un incubator de la început, vei mai primi unul la nivelul 6, dar îți poți cumpăra oricând mai multe.

La ouăle de 2km ai pokemoni mai slabi și care se găsesc peste tot, la ouăle de 5km poți avea orice tip de pokemon, iar la 10km trebuie să fie un pokemon puternic.

Mai jos e lista pokemonilor care pot apărea din ouă:

Pokemon-Go-Egg-Hatch-Chart-jpg

Ca ouăle să eclozeze, trebuie să mergi pe jos, nu în mașină sau pe bicicletă. Am observat că dacă circuli cu mai mult de 20-30km/h, distanța nu o să fie salvată la Eggs.

Pokemon GO

3. Trebuie să te lupți la săli special amenajate. Te poți lupta doar după ce ai trecut de nivelul 5 (schimbarea nivelului se face prin acumulare de experiență – pokemoni prinși) și doar dacă ești aproape de o sală. Te poți lupta cu un pokemon care este liderul acelei săli sau cu alte persoane. Cu cât pokemonii tăi sunt mai puternici (au CP mai mare), cu atât vor rezista mai bine în luptă. Așadar, e important să îi evoluezi pokemonii și să le dai Power Up.

Damage-ul de la atacuri este un număr care îți spune cât de mult prejudiciu poți provoca adversarilor tai. Exemplu: Weezing are 10 sau 45 damage.

Screenshot_20160714-114406

Dacă te-ai luptat și te-ai ferit bine de atacurile inamicilor, pokemon câștigător o să fie lăsat la Gym ca să-l apere. Poți câștiga un Gym dacă bați pokemon-ul de acolo de mai multe ori până îi scazi prestigiul. Dacă Gym-ul este din echipa ta (la nivelul 5 îți alegi și echipa din 3 disponibile), îți poți lasă un pokemon ca să-l apere.

Atacuri:

 • Standard – apasă o dată pe ecran. Fiecare apăsare va executa o mișcare standard.
 • Special – după ce se umple bara albastră de sub HP, poți executa o mișcare specială, apăsând lung pe ecran.
 • Dodge – glisează spre stânga sau spre dreapta pentru a te feri de atacurile primite.
 • Swap Pokémon – apasă butonul de săgeata sus-jos din partea din dreapta jos a ecranului pentru a schimba pokemonul.

4. Evoluția pokemonilor e foarte importantă! Îți recomand să evoluezi doar pokemonii care deja au CP mare (peste 120) și să nu consumi mult candy + stardust pe Power UP. Stardust e la comun pentru toți pokemonii, doar candy-ul e diferit pentru fiecare în parte (forma neevoluată).

Screenshot_20160714-114144

5. Ca să poți ajunge un maestru Pokemon cât mai repede, te poți folosi și de diferite articole, precum: Pokeball-uri (ai nevoie de un pokeball ca să prinzi pokemoni, dacă nu ai pokeball-uri… nu poți prinde nimic), incense, lure, poțiuni, revive și altele. Pe majoritatea le găsești la PokeStop-uri, trebuie doar să învârți rotița de la PokeStop atunci cand ești lângă el, nu mai devreme pentru că se blochează. După ce învârți, PokeStop-ul o să-ți ofere câteva iteme și o să se facă roz din albastru, să revii la el când e din nou albastru (5-6 minute).

PokeStop-urile sunt stabilite de Google în zone de interes, în special pe lângă atracții turistice. Nu poți crea tu PokeStop-uri, din păcate. Sunt foarte norocoși cei care au un PokeStop lângă casă sau job.

În funcție de nivel, itemele disponibile la PokéStops se modifică:

 • La nivelul 5 – Potions, Revive și Incense.
 • La nivelul 8 – + Razz Berry și un Lure Module.
 • La nivelul 9 – + Lucky Eggs.
 • La nivelul 12 – + Great Balls, care cresc probabilitatea de a captura un Pokémon puternic.
 • La nivelul 20 – + Ultra Balls.

Screenshot_20160713-164554

Potion – după ce pokemon-ul tău a luptat la un Gym, poți folosi Potion ca să îi refaci HP-ul – health points.

Screenshot_20160714-134727

PokeBall – cu pokeball-urile prinzi pokemoni. Ai grijă cum arunci cu ele după pokemoni, le vei pierde repede.

Camera – faci poză pokemon-ului, dar nu funcționează în orice locație.

Egg Incubator – ai nevoie de el pentru a ecloza ouă, nu se poate fără.

Revive – dacă pokemon-ul a fost înfrânt la un Gym trebuie să folosește revive ca să-și revină din starea de „leșin”.

Screenshot_20160714-134710

Incense – atrage pokemonii în zona în care te afli tu. E perfect pentru momentele în care stai în casă sau nu poți pleca de la birou. Incense-ul este doar pentru un utilizator și funcționează pentru 30 de minute. Trebuie doar să-l alegi de la Items și apoi să dai click pe el, un cerc roz o să se miște în jurul tău oriunde mergi și tu – acela e Incense.

2016-07-15 11.41.06

Lure – seamănă destul de mult cu Incense, dar se dă doar pe PokeStop-uri. Dai click pe un PokeStop și în modulul lui adaugi un Lure. Lure-ul este vizibil și are efect timp de 30 de minute și pentru alți utilizatori, toți vor vedea exact ce pokemoni vezi și tu.

Lucky Egg – timp de 30 de minute vei primi dublu XP (experiență).

Razz Berry – folosit pentru a prinde mai ușor un pokemon, preferabil să fie utilizat pe pokemonii cu cerc portocaliu sau roșu.

Pokemon GO

Multe articole poți primi și când ajungi la un PokeStop, trebuie doar să învârți de semnul locației și vei primi random diferite articole. Ai la dispoziție și un shop de unde poți cumpăra articole în joc și upgrade la Bag și la Pokemon Storage. Ai grijă! Vei plăti cu bani reali! Pentru a cumpăra din shop trebuie să introduci datele cardului tău pe contul tău Google, doar așa poți plăti.

Screen_Shot_2016-07-06_at_11.21.56_AM.0

Poți să stabilești ce pokemon preferați ai, le poți da nume și îi poți transfera pentru a primi hrană (utilizată la evolve și power up) pentru ceilalți pokemoni la fel. E recomandat să transferi pokemonii pe care îi ai de mai multe ori, neapărat doar pe cei cu CP mic, dar aici contează mult și strategia ta de joc.

Mișcarea e cea mai importantă la acest joc, așa poți găsi pokemoni noi, poți descoperii Pokestop-uri sau poți obține pokemoni noi din ouă. Pentru că sistemul prin care este monitorizată mișcarea ta este prin GPS, dacă nu pleci de acasă tot poți face destul mișcare dacă semnalul GPS-ului telefoului tău e slab. Mie îmi înregistrează zilnic vreo 4km când stau în casă, doar pentru că GPS-ul pierde semnalul și crede că m-am deplasat. Dar nu uitați că mereu trebuie să aveți jocul deschis pe hartă, altfel nu monitorizează nimic.

În imaginea de mai jos puteți vedea câteva frunze ce arată că în zonă sumt mulți pokemoni, un semn pentru PokeStop, și în dreapta jos puteți vedea ce pokemoni sunt aproape și distanța până la ei.

ort0zq29q7smshfcguql

Distanța e afișată sub formă de urme, trei urme înseamnă că ai ceva de mers, două urme înseamnă că nu ai mult de mers, o urmă înseamnă ca e aproape, fără urme înseamnă că e chiar lângă tine. nu mai este afișată, doar poți vedea ce pokemoni sunt în zonă.

Pokemon GO

Cum funcționeză jocul?

Pokemon GO utilizează localizarea prin GPS și conexiunea la internet pentru a naviga prin joc, fără cele două nu veți putea prinde pokemoni. Când ați găsit un pokemon și dați click pe el, intră în acțiunea realitatea augumentată. Respectivul pokemon o să stea pe biroul tău, pe o mașină, în copac sau, în cazul meu, pe trepied. Folosind camera principală a smartphone-ului, pokemon-ul pare că face parte din lumea înconjurătoare. Pentru că sunt folosite tehnologii destul de noi, Pokemon GO funcționeză doar pe device-urile cu Android 4.4 sau variante mai noi și iOS 8.0 sau mai nou.

Pokemon GO

Avatarul tău poate fi modificat ca să îți semene, dar nu sunt prea multe opțiuni acolo.

Cât de afectat e telefonul tău când joci Pokemon GO?

Ei bine… smartphone-ul tău nu cred că e la fel de încântat ca tine de noul joc Pokemon. Pentru că trebuie să ai mereu pornit GPS-ul și conexiunea la date, iar ecranul telefonului e mereu deschis pe joc (probabil cu luminozitatea la maxim pentru a vedea clar în lumina soarelui), smartphone-ul o să rămână rapid fără baterie, o să fie epuizat, o să se supraîncingă și o să se tot blocheze – jocul fiind și destul de demanding.

Dacă aveți un smartphone mai slab, utilizarea prelungită a acestui joc îl poate supraîncălzi atât de tare încât poate avea daune permanente.

Multe persoane, printre care și eu, încarcă repede telefonul la fast-charge ca să se poată juca mai repede. Descărcarea masivă și rapidă, împreună cu încărcarea rapidă, îmi suprasolicită Note 5-ul meu, e mereu fierbinte și se mișcă din ce în ce mai greu. Doar seara se mai „relaxează” și el.

Vă recomand să vă cumpărați o baterie externă de capacitate mare (preferabil cu Fast Charge dacă aveți și smartphone cu Fast Charge) pentru a vă juca Pokemon GO ore în șir fără să ajungeți la o priză. Aici aveți mai multe modele de baterii – http://goo.gl/tVH9es.

Pokemon GO

Un alt efect nedorit e consumarea rapidă a traficului de date. Aveți mare grijă dacă sunteți pe abonament, pot apărea costuri suplimentare destul de mari. Vă recomand să vă setați din telefon o limitare a traficului de date ca să nu plătiți în plus. Jocul consumă între 2MB și 8MB pe oră.

Și obiceiurile tale se schimbă dacă ești prins de acest joc. Nu vei mai vorbi prea mult la telefon, de teamă să nu ratezi vreun pokemon, vei merge mereu cu nasul în telefon și te vei feri de lumea exterioară, vei vedea pe unde mergi doar pentru că te uiți la harta din joc.

Screenshot_20160711-214201

Tips&Tricks

1. Cel mai mare „secret” al acestui joc este posibilitatea de a-l prinde rapid pe Pikachu. Trebuie doar să nu îi prinzi pe primii trei pokemoni care îți apar în cale și să tot mergi, cel de-al patrulea Pokemon o să fie Pikachu. Acest „secret” e valabil doar când deschizi pentru prima dată jocul.

bew6v0ammf7ydlagxcrk

 

2. Poți acumula mai multă experiență în funcție de puterea pokemon-ului pe care îl prinzi. Dacă cercul care apare pe lângă pokemon e roșu, înseamnă ce vei prinde un pokemon puternic și vei acumula mai multă experință când îl prinzi (verde – ușor, galben – mediu, roșu – greu). Poți primi experiență și dacă arunci pokeball-ul cu efect – prin rotirea lui.

3. Folosește Incense pentru a atrage mai mulți pokemoni. Dacă ești la birou poți folosi Incense pentru 30 de minute ca pokemonii să vină doar la tine, la început ai două astfel de parfumuri, iar apoi vei mai primi când crești în nivel, sau poți cumpăra dacă ții neapărat.

4. Poți trece de mai multe ori pe zi pe la PokeStop-ul, ele se resetează cam la 5-7 minute. Dacă ai unul lângă unde stai… ești super norocos.

5. Mergi la setări și dezactivează sunetele, vibrațiile și activează Battery Saver ca bateria să nu se consume foarte repede. Cum acestă funcție activată, ecranul se va închide când ții telefonul în jos, dar se deschide imediat când te uiți la el (funcționează cu ajutorul giroscopului). Interesant e că telefonul o să vibreze să te anunțe că e un pokemon lângă tine, chiar dacă ecranul e închis.

Pokemon GO

6. Poți sta pe lângă un alt utilizator ce folosește Lure pe un PokeStop pentru a prinde pokemonii care vin la el. Asta dacă nu te deranjează să profiți de pe urma lui. Utilizatorul care a folosit Lure o să fie și el acolo, astfel îți poți face prieteni noi 😀

7. Deși nu se cunoaște distanța măsurată în urmele pokemonilor, se pare că așezarea lor pe grid este un indiciu de cât trebuie să mergi până la ei, util mai ales când ai trei urme. – La noul update această funcție a fost scoasă.

pokemon-nearby-2

8. Pokemonii își dau respawn (apar din nou) acolo unde i-ai prins. Am observat că apar la intervale de 2-3h exact în același loc. Așa poți prinde foarte ușor chiar și 10 Nidoran.

9. Așteaptă ca cercul de pe pokemon să se facă mic înainte să arunci pokeball-ul, cercul funcționează și ca o țintă.

10. Îți este de un real folos să ai un pokemon lăsat să apere un Gym. Pentru fiecare pokemon lăsat la un Gym vei primi, la un interval de 24 de ore, un pachet cu stardust (sau alte iteme) și coins (bani).

11. Folosește harta de la PokeCrew ca să găsești pokemoni rari – www.pokecrew.com.

12. Pokemonii rari din Pokemon GO sunt: Mew, Mewtwo, Ditto, Articuno, Zapdos, Moltres – aceștia nu au fost găsiți de nimeni până acum.

main-qimg-9e29657e7ba4c0776291b558e2db2923-c

13. Folosește AR ca să vezi pokemonii prin camera foto. AR vine de la Augmented Reality, funcție cu ajutorul căreia puteți vedea pokemonii ca și cum ar exista în realitate. Dacă aveți AR debifat o să vedeți un fundal desenat ca dintr-un parc, iar pokemonii or să fie un pic mai ușor de prins.

2016-07-15 15.22.06

14. Contează cum ții telefonul când dai click pe pokemon. Chiar dacă pokemonul e mai departe, imediat ce dai click pe el o să apară exact în fața ta (chiar dacă părea că e în spatele tău). Pokemonul apare exact unde ții telefonul orientat, dacă apoi miști telefonul, o să pierzi pokemonul din vizor și e chiar posibil să-l pierzi de tot.

15. Folosește Razz Berry pentru pokemonii cu cerc portocaliu sau roșu. Doar așa te poți asigura că îl vei prinde. Eu am pierdut 41 de pokeball-uri pe un Pidget de 238CP care nu s-a lăsat prins, a și ieșit de 3 ori din pokeball… câteodată e și la noroc.

16. Mingiile cu efect îți oferă mai mult XP. Încearcă ca înainte să arunci cu un pokeball, să-l învârți un pic pe loc. Așa nu doar că obții punctele pentru curve ball, dar parcă și pokemonii sunt mai ușor de prins (rămân în pokeball).

17. Evoluția lui Eevee o poți alege dacă îi schimbi numele. În desene Eevee evoluează cu ajutorul unei pietre speciale, piatra de apă transformă Eevee în Vaporeon, piatra foc în Flareon, iar piatra fulger în Jolteon (pentru pokemonii în prima serie, Eevee având mult mai multe evoluții).

pokemon-eevee-evolution-wallpaper-pin-pokemon-flareon-eevee-vaporeon-jolteon-eeveelutions-leafeon-image

Cum în joc nu avem pietre, se credea că Eevee evoluează în funcție de echipa aleasă la nivelul 5, dar se pare că nu e așa… Eevee evoluează random. Dar cum te poți asigura că ai pokemon-ul pe care îl vrei? Unii fani au descoperit o modalitate care se pare că funcționează mai mereu (nu în 100% din cazuri). Înainte de a evolua Eevee-ul, schimbăi numele în cel al stăpânului variantei evoluate din desene –  Rainer pentru Vaporeon, Sparky pentru Jolteon și Pyro pentru Flareon.

IL040

Gata! Acum sigur îi vei prinde pe toți!Pokemon GO

Eu sunt la nivelul 24. Tu?

Comentarii

 1. Deja sunt dependent de joc :). Așa mai fac și eu mișcare, despre baterie , ei bine mă ajută bateria portabilă pe care am primit-o de la tine. Vai dar așa îmi e de ciudă că nu știam faza cu Pikachu 🙁

 2. Aplicația poate să rămână jos la bara pe smartphone si sa te atenționeze dacă ai vreun pokemon în apropriere sau să îți calculeze cât mergi pe jos pentru a ecloza un ou???

  1. Buna.
   Nu! Ecranul trebuie sa fie in permanenta deschis la joc ca sa inregistreze pasii facuti sau ca sa iti arate pokemoni.
   Poti folosi modul de economisire baterie de la setari ca sa inchida ecranul cand nu te uiti la el.

    1. e albastru si are un cub deasupra, cand esti langa el se face un cerc din cub si atunci poti da click si iti poti lua itemele

  1. Primesti 1 candy pe care apoi il poti folosi la Evolve sau power app
   + daca nu transferi, bag-ul tau o sa se umple rapid si nu poti prinde alti pokemoni

 3. Ca sa pot folosi un PokeShop trebuie sa fiu cel putin level 5, nu? La fel si pt salile de antrenament?

  1. PokeShop?
   De la Shop cumperi lucruri, de la PokeStop iei Iteme…
   La Gym te bati, nu exista sai de antrenament – alea sunt gym-urile unde te poti bate cu cei din echipa ta ca sa cresti prestigiul si sa iti poti lasa un pokemon, sau cu altii ca sa cuceresti gym-ul.
   Ca sa accesezi Gym-ul trebuie sa ai level 5

 4. nush dc nu pot ataca gym-uri…am lvl 10…pokemoni de 400+ … si de cate ori incerc sa atac un gym…incepe lupta….si…. imi arata iar ecranul de intrare in gym….e un bug temporar? e doar la mine? sau si altii au intampinat problema (specific ca ma joc pokemon go de pe laptop folosind fake gps).

  1. Sunt astfel de bug-uri si pe telefon.. si eu mai patesc asta, trebuie sa mai incerci si dupa 30min-1h
   Dar clar nu o sa-ti mearga cu Fake GPS. Jocul vede si IP-ul tau si vede unde esti, nu il poti pacali asa

 5. Dar de unde stie jocul daca noi mergem pe bicicleta cu masina sau pe jos ca s-a facem KM la oua ??

  1. Stiu dupa viteza pe care o ai. Viteza sa calculeaza din distanta si timp. Jocul vede distanta parcursa de tine si timpul in care ai parcurs. Daca viteza e de peste 30km/h, jocul nu ia in calcul traseul parcurs de tine. Nu merge cu bicileta, mergi doar pe jos

 6. Si mai cateva nelamuriri …
  1 -Daca am prins pikachu – ul sa il evoluez sau sa astept sa vina unul mai bun ?
  2 -De unde stiu cat sa merg pana la pokemoni cei mai apropriati ? (NERBY)
  3 -La mine in localitate nu se prea gaseste pokemoni as vrea sa stiu dece … Stau langa radauti daca ma intrebati in ce localitate .
  Astept intrebarile

  1. 1. Cel mai bine e sa astepti unul care are CP-ul cat mai mare, ca sa il evoluezi trebuie sa mai prinzi destui…
   2. Nimeni nu stie
   3. Cei mai multi pokemoni sunt in orasele mari, in Bucuresti e plin… trebuie sa faci o mica excursie intr-un oras mai mare

   1. Ok … Mersi mult … Si un sfat . Am un vecin de al meu care are un pokemon in curte la dansul pe care il prind in fiecare zi . este unul micut . am observat ca acolo unde zice nerby sunt trei pasi cum scrie si in blogul tau . Eu stau cam la 50 – 70 metri departare de vecinul meu si cand ajung la el ma lasa sa prind pokemonul ( NU VECINUL MA LASA 😀 CI JOCUL )
    Asa ca la astea cu trei pasi ar veni cam 60-100 de metri de mers la astea de 2 mai putin si la astea de 1 si mai putin . Ar fi fain daca ai putea sa faci un cont de youtube sa postezi episoade cum joci Pokemon GO. Multumesc de raspunsuri.

  1. Trebuie mai intai sa ai un cont de Google conectat la telefon, apoi te loghezi cu acel cont.
   Poti incerca sa iti faci si cont cu Pokemon Trainer, dar mai mereu sunt picate serverele.
   E foarte simplu sa iti faci cont, doar urmeaza pasii din joc.

 7. Dati-mi si mie va rog un sfat. Acum 30 min am ajuns acasa si imi spunea ca nu mai gaseste gps. Am iesit afara, dar nici afara nu mi-l mai gasea. Am repornit tel dar la fel. Nu mai puteam sa intru in joc, ci doar sa dau un sign out. Am dat sign out si m-a pus sa imi aleg iar jucator si pokemon din cei 3 ca si cum as fi iar de la inceput. Cum fac sa revin in contul leu, aveam totusi level 7 si 3 oua de 10km tocmai stateau sa eclozeze…Pls putin ajutor

  1. Contul tau de google e salvat in telefon? Trebuie sa il adaugi la setari la conturi si sa incerci sa te loghezi iar. Contul tau nu a disparut, doar trebuie sa te loghezi si in telefon cu el. GPS-ul a pierdut semnal probabil tot de la telefon. E unul destul de nou?

  1. E posibil sa fie de la telefon… Incearca sa te loghezi pe un alt telefon si vezi daca face la fel

 8. Hei…nu stiu ce se întâmplă dar mie nu îmi merge funcția AR a jocului . Si nici altor prieteni care joacă acest joc. Îmi puteți spune de ce? E vorba de locația mea ?

  1. jocul nu se reseteaza. trebuie sa iti faci alt cont de google daca vrei sa o iei de la inceput

 9. Bună! Am o problemă: sunt extrem de aproape de nivelul 5, dar nu mai pot trece mai departe pentru că am rămas fără Pokeballs și nu mai pot prinde nimic. Nu am niciun bănuț deci nu pot cumpăra Pokeballs, există altă variantă prin care aș putea să obțin?

 10. Am level 17 dar am o mare problema cu jocul , atunci cand sunt in preajma unui pokestop care are lure activat , eu nu vad nici un pokemon acolo desi altora le apar o gramada…e foarte enervant, in rest ii vad dar la lure nu imi apare nimic…nu am idee de la ce poate sa fie..

 11. As avea si eu o intrebare:
  Mie tot timpul imi apar 3 labute, niciodata 2 sau 1 oricat de aproape as fi de pokemoni aflati la nearby. Trebui sa fac anumite setari la telefon?

  1. Crae e problema pe care o intampini cand vrei sa ii prinzi? Nu iti apar? Trebuie sa te plimbi mult ca sa ii gasesti

 12. am level 8 nu mai pot captura nici un pokemon fie el de 20 150 250 cp toti imi ies din minge si fug am folosit si razz berry nici un rezultat

 13. Buna! Am lv. 5 si nu stiu ce echipa sa imi aleg. Imi poti spune cateva carcteristici ale echipelor? Ms.

    1. unde dai cu el? Altfel iti apar pokemoni? Ori nu dai tu ce trebuie si unde trebuie, ori ai o problema la telefon

     1. Imi apar normal k la orice jucator pe drum dar in pokestop cand da cineva sau si cand am dat eu nu-mi apare nici un pokemon de exemplu am dat cu un prieten cu lure modul si lui ii aparea si mie nu am iphone 6S sa fie vreo setare ceva ce ar trebuii sa fac .?

     2. Nu e de la setari, probabil e de la telefon. Incearca sa te conectezi pe cont pe un alt telefon, vezi daca face la fel

 14. Am prins cativa pokemoni cu steluta. Inseamna ceva anume?

  Si mai am o intrebare: practic cum se face antrenamentul la gym? Eu am luat de cateva ori bataie si atat…

  1. steluta o pui tu daca vrei sa ii gasesti repede la favoriti, ei nu au steluta cand ii prinzi. Nu inseamna nimic…
   Trebuie sa bati cel putin un alt pokemon de la o echipa de aceeasi culoare ca si tine, asa cresti gym-ul si poti lasa si tu un pokemon

 15. Am avut doua oua in incubator…am facut km necesari si mi au disparut….i am cautat in toata aplicatia si nu stiu unde au disparut…ce s a intamplat?

  1. probabil nu ai fost atenta cand au iesit din ou, poti rata momentul. Oua nu mai ai, cauta pokemonii iesiti din ou. Aseaza pokemonii dupa Recent si vezi ce e nou.

 16. buna seara! mi-am instalat si eu aseara acest joc sa vad cum este 🙂 ca tot este faimos 😀 … am prins cativa pokemoni ..de prin casa si cativa pe afara cand am iesit cu treaba(n am iesit special ptr ei din casa ca alti nebunei :))) n am de gand sa exagerez cu acest joc). am citit pe aici ca distanta dintre mine si un pokemon apare sub forma unor urme. in partea dreapta a ecranului imi tot apar niste pokemoni…fara niciun fel de urma sub ei..asta insemnand ca sunt langa mine.daca sunt langa mine de ce nu apar toti langa avatarul meu ca sa ii pot prinde? pe harta vad ca ma misc mai mult in cerc… ma gandeam ca ma pot plimba pe harta ..pe ce straduta vreau dar… este normal sa nu ma pot plimba in voie?

 17. Mie imi arata pe ecran decat harta normala nu imi apare butonul ala RA sau AR cum o fii si ala.?
  Unde intru la setari ca sa imi apara si miepe ecran si sa il activez?

 18. nici la mine nu mai apar urmele , probabil de la noile actualizari, ce este in acel dreptunghi ii poti gasi pe o raza de 100-200 m, plimba-te, si vei vedea ca dispar unii si apoi apar cand te aproprii

 19. La un pokemon iesit din ou mi sa blocat telu . acuma de fiecare data cand dau pe acel pokemon in lista se blocheaza jocul de tot … Ce pot face ?

  1. Eu una nu am patit asta vreodata… poate te poate ajute alta persoana care vede comentariul. Eu pot doar sa-ti recomand sa-ti dezinstalezi jocul si sa-l instalezi iar din play store

 20. au bagat optiunea de a schimba nikname ul dar se poate schimba doar odata ,intrii la setari si apare change nikname!

  1. O notezi pe un carnetel 😀 Nu poti salva.
   O poti vedea la pokemonul respectiv, dar nu e o locatie prea exacta

 21. Cum schimb echipa?stiu ca se poate o dată dar cu mesaj trimis la ei cum am mai văzut pe net nu funcționează….

 22. Salut, am pris primul meu Ditto, era deghizat intr-un Pidgey , dupa ce l-am capturat a aparut un Oh! la fel ca atunci cand iese un pokemon dintr-un ou, si s-a transformat intr-un Ditto, in acelasi mod in care evolueaza pokemonii. Succes.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.