fbpx

Primul router cu procesor quad-core din lume – TP-Link Archer C5400X

Primul router cu procesor quad-core din lume – TP-Link Archer C5400X

8 mai 2017 Altele

TP-Link nu doar că a fost partener tehnic la East European Comic Con pentru al patrulea an consecutiv, dar a și prezintat la EECC primul router cu procesor quad-core din lume – Archer C5400X.

Rețeaua prin cablu furnizată de TP-Link la EECC a fost pregătită pentru a fi accesată de 600 de PC-uri și console, în timp ce rețeaua wireless a fost accesată, conform estimărilor companiei de până la 10.000 de dispozitive mobile (smartphone-uri, tablete, laptopuri). În construcția rețelei de acces la Internet prin cablu au fost folosite  30 de switchuri Layer 2 cu management, din noile serii T2500G și T2600G cu 28 sau 48 de porturi și switchuri Layer 3 cu conexiuni 10G precum T3700-28TQ. Pentru rețeaua wireless disponibilă gratuit vizitatorilor au fost folosite 30 de echipamente de tip EAP, modelele EAP330 și EAP320, și echipamente CAP din noua serie, cum este cazul CAP1750.

Valoarea totală a echipamentelor utilizate în construcție rețelelor wireless și prin cablu la această ediție a East European Comic Con se ridică la 90.000 de lei.

Archer C5400x

Archer C5400X este un router tri-band capabil să furnizeze viteze wireless combinate de 5,4Gbps și primul dispozitiv de acest fel dotat cu un procesor quad-core de 1,8GHz pe 64 de biți. Pe lângă super procesorul Broadcom cu patru nuclee, routerul mai este echipat cu alte 3 procesoare specializate dedicate benzilor wireless. În total routerul este dotat cu procesoare care însumează 7 nuclee, generând o putere de procesare de peste 9.6GHz ceea ce îl face cel mai puternic echipament WLAN din industrie pentru consumer. Routerul asigură astfel o viteză de 1000Mbps în banda de 2,4GHz și 2167Mbps în cele două benzi de 5GHz pentru streaming 4K, gaming online sau aplicații. Totodată permite conectarea pe wireless a unui număr de până la 90 de dispozitive, în funcție de tipul de trafic.

Tehnologia Smart Connect permite conectarea dispozitivelor la una din cele trei benzi de frecvență, în funcție de necesități, pentru conexiuni stabile și rapide. Tehnologia 4×4 MU-MIMO realizează comunicarea cu dispozitivele conectate de 4 ori mai rapid decât routerele obișnuite cu tehnologie AC, în timp ce NitroQAM mărește cu 25% vitezele maxime Wi-Fi în toate benzile. RangeBoost este o tehnologie nouă care crește sensibilitatea semnalului, ajutând dispozitivele aflate la periferia rețelei sau mai puțin performante să se conecteze.

Routerul Archer AC5400X este și primul model din portofoliul TP-Link cu stocare internă de 16GB, VPN cu accelerator hardware, funcție Link Aggregation și 8 porturi LAN.

Principalele noutăți pe care le aduce Archer C5400X sunt:

  • Private Storage. Cu aplicația TP-Link FileBank utilizatorii poți accesa în siguranță datele stocate în memoria internă de 16GB a routerului sau pe dispozitivele de stocare conectate la porturile USB 3.0.
  • VPN cu Accelerator Hardware. C5400x este dotat cu un procesor dedicat securității (SPU – Security Processing Unit), pentru criptarea și decriptarea pachetelor VPN la viteze foarte mari, fără a afecta alte procese susținute de router.
  • Link Aggregation. Permite agregare a două conexiuni gigabit pentru transferuri de date ultra rapid
  • Quick Setup by Bluetooth. Opțiunea de configurarea prin Bluetooth, direct de pe smartphone cu ajutorul aplicației Tether.
  • TP-Link HomeCare. Pachet software ce cuprinde protecție antivirus de la Trend Micro, Control parental și QoS
  • Compatibilitate IFTTT. C5400X oferă compatibilitate cu tehnologia IFTTT pentru conexiuni cu dispozitive Smart Home.

Produsul va fi disponibil pe piață în trimestrul 3 la un preț de aproximativ 1999 de lei.

Standul TP-Link la East European Comic On

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.