fbpx

Trucuri de fotografie profesionistă cu smartphone-ul + Concurs

Trucuri de fotografie profesionistă cu smartphone-ul + Concurs

25 apr. 2021 Smartphone-uri

Iată sfaturile și trucurile de fotografie ale Fotografului Hasselblad Julius Hirtzberger.

Seria OnePlus 9 co-dezvoltată împreună cu Hasselblad surprinde cele mai naturale fotografii color și le permite utilizatorilor să surprindă adevăratele culori care îi reprezintă. Pentru a descoperi care sunt adevăratele culori ale Europei, OnePlus și-a început misiunea prin surprinderea culorilor curcubeului nocturn de deasupra Londrei. Acum OnePlus îi provoacă pe toți utilizatorii de smartphone-uri să realizeze acele fotografii nefiltrate, imprevizibile și unice care surprind adevăratele culori ale țărilor din Europa.

OnePlus #TrueColors le oferă tuturor oportunitatea de a demonstra calitățile de fotograf întrucât, cu puterea unui smartphone, toată lumea poate surprinde imagini uimitoare. Pentru a-i inspira pe utilizatori, fotograful Hasselblad, Julius Hirtzberger, a creat un ghid cu secretele sale ca fotograf profesionist pentru comunitatea OnePlus.

Acestea sunt trucurile lui Julius Hirtzberger, fotograf profesionist Hasselblad cu numeroase premii la activ:

 • Chiar dacă este tentant, evită să faci fotografiile care au mai fost făcute de alții de un milion de ori înaintea ta. Explorează lumea și folosește fotografia ca pe un mod de original de exprimare.
 • Nu trebuie să călătorești în toate colțurile lumii pentru a descoperi ceva spectaculos. Mediul tău natural îți poate oferi oricând noi perspective. Reexaminează zonele cunoscute ție într-un mod critic; s-ar putea să descoperi detalii uimitoare.
 • Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, însă pentru a le încălca trebuie ca înainte de toate să le înveți. Folosește grila viewfinderului tău; învață ce reprezintă regula sferturilor, raportul de aur și regula spiralei lui Fibonacci în ceea ce privește compoziția.
 • Pentru mai multă profunzime a imaginilor, caută acele linii puternice. Acestea pot fi drumuri, garduri, scări, pereți – orice element care poate atrage atenția privitorului spre zona de interes.
 • În loc să faci tot timpul poze apăsând pe butonul de declanșare instantanee, poți explora setările camerei pe care o utilizezi. Pro Mode te ajută foarte mult să explorezi noi tehnici și stiluri de fotografie pe care în mod normal le-ai trece cu vederea. Spre exemplu:
  • Pentru a regla temperatura fotografiei, Modul Pro permite reglarea manuală a balansului de alb. Acest lucru poate crea instantaneu senzația de cald sau rece.
  • Cu modul Pro, puteți pune focusul pe o zonă și expunerea pe alta. Acest truc este deosebit de util pentru crearea de portrete de impact. De exemplu, dacă subiectul dvs. se află într-un mediu întunecat și privește spre o zonă luminoasă, vă permite să vă mențineți punctul focal, dar să creați o scenă cu contrast dramatic.
  • Puteți activa focalizarea manuală, astfel încât să puteți obține linii de vârf portocaliu pentru a vedea clar unde este focalizarea și apoi pentru a obține cel mai bun rezultat al imaginii pe care doriți să o capturați.
  • Expunerea corectă este extrem de importantă în fotografie pentru a păstra toate informațiile disponibile într-o scenă. Utilizarea histogramei, pe care o puteți găsi în partea de sus a interfeței de utilizare în modul Pro, vă ajută să obțineți expunerea corectă la fotografii.

Începând din această săptămână, toată lumea își poate găsi propriile culori adevărate cu scanerul exclusiv OnePlus #TrueColors pentru Instagram. #TrueYou valorifică puterea AI pentru a analiza fotografiile de pe fluxul de Instagram al utilizatorilor înscriși. Odată ce analiza este finalizată, utilizatorii vor primi o paletă de culori personalizată, care se bazează pe culorile cele mai utilizate din feedul acestora.

Pentru a participa la campania True Colors și a intra în competiție, utilizatorii de smartphone-uri trebuie să distribuie o fotografie pe Instagram folosind #TrueColorsRomania; se pot înscrie de câte ori doresc pentru a-și maximiza șansa de a câștiga. Participanții au șansa de a câștiga în fiecare săptămână un OnePlus 9 Pro, dar și de a pleca într-o călătorie în jurul lumii pentru a descoperi adevăratele culori ale lumii. Utilizatorii nu trebuie să folosească un smartphone din seria OnePlus 9 pentru a participa.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina noastră de concurs: https://www.oneplus.com/ro/event/truecolors

Scannerul #TrueColors pentru Instagram este disponibil la: https://www.findyourtruecolors.com/

Culorile adevărate ale lumii pot fi văzute pe contul de Instagram: https://www.instagram.com/oneplus_romania/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.