Ce înseamnă True Wireless și de ce nu toate device-urile wireless sunt și true? 😀 Există Fake Wireless (wirelessul fals) și True Wireless (wireless-ul adevărat)?
Căștile Panasonic RZ-S300W au chiar în nume trecut True Wireless pentru că sunt căști Bluetooth sau IEM-uri care nu au niciun cablu sau fire între ele și nici la o sursă audio (smartphone-uri, playere MP3, tabletă etc.). Deoarece nu au fire, microfonul, comenzile și bateria sunt încorporate în carcasa căștilor. Multe căști wireless se conectează prin Bluetooth la devi-ceul mobil, dar au un cablu între ele. Asta e tot, nimic așa special. Dar numele, True Wireless face să pară că e vorba de ceva special.
Aceste căști in-ear „se ascund” bine în ureche, dacă ești fată le poți ascunde complet cu ușurință. Design-ul lor este unul destul de simplu, iar zona circulară argintie te poate induce în eroare, eu am crezut că e o rotiță de volum, dar e acolo doar de design.
Căștile sunt extrem de comode și nu cad dacă faci exerciții, alergi sau dansezi plin de energie pe o melodie rock. Desigur, vin și cu mai multe capete pe diferite dimensiuni ca să se potrivească perfect în urechile tale.
Se conectează prin Bluetooth la telefon, laptop sau alte device-uri și menține o conexiune stabilă. Înainte, conexiunea era transmisă de la device-ul mobil la o singură cască, apoi de la acea cască la cealaltă, astfel se consuma mai multă baterie iar conexiunea nu era stabilă. Panasonic RZ-S300W au tehnologie true wireless ce a fost mult îmbunătățită, semnalul este transmis de la device-ul mobil la ambele căști în același timp, pentru o conexiune extrem de stabilă.
În plus, datorită acestei tehnologii, poți oricând să folosești o singură cască, nu contează care, dacă vrei să auzi ce se întâmplă în jur. Așa vă recomand să ascultați muzică când traversați strada.
Ce îmi place mult e că aceste căști foarte mici au suport tactil. Direct de pe căști poți pune pauză sau da play și poți modifica și volumul sau activa asistentul vocal – pornește microfonul, totul fără a scoate telefonul din geantă. Telefonul poate să fie la 10 metri distanță.
Căștile vin cu un suport de încărcare cu fast charge care are port USB-C (primești și cablul) și 3 LED-uri de notificare ca să îți dai seama câtă baterie mai au. Această cutie de suport și încărcare nu are un design spectaculos, ba chiar destul de simplu și ușor de trecut cu vederea, dar nu cutia este importantă, ci calitatea audio.
Calitate ce nu dezamăgește, bassul este destul de puternic, dar nu te zgârâie pe creier, sunetul e clar, iar volumul e destul de puternic, deși eu aș prefera un volum maxim și mai puternic, îmi place să nu-mi mai aud nici gândurile.
Zgomotul ambiental este foarte bine oprit, redus la aproape 10% – după părerea mea.
Căștile Panasonic RZ-S300W dispun și de un microfon integrat pentru apeluri și se pot utiliza cu asistenți vocali super cunoscuți precum Siri, Alexa sau Google Assistant.
Bateria ține aproximativ 7 ore la un volum de 80%, cu cât crește volumul, bateria o să țină mai puțin – asta se întâmplă la toate căștile wireless și chiar și la boxe wireless.
Deja totul sună foarte bine, nu? Uite că mai am o caracteristică super de sus. Căștile sunt rezisente la apă – la stropii de apă, nu la scufundarea în apă. Poți să asculți liniștit muzică în ploaie, chiar cred că e plăcut, din păcate nu am testat asta.
Căștile Panasonic RZ-S300W sunt disponibile pe trei culori – alb, negru și un verde… culoarea oului de rață :D. Costă în jur de 600 de lei și sunt extrm de comode. Calitate audio este foarte bună, dar nu ceva excepțional. Caracteristici precum controlul tactil, rezistența la ploaie și încărcarea fast charge fac ca aceste căști să fie în lumina reflectoarelor. Eu le recomand.