Tu cum ajungi acasă după o noapte de distracție?

Tu cum ajungi acasă după o noapte de distracție?

18 mart. 2016 Altele, Oferte

Aseară am sărbătorit St. Patrick’s Day într-un pub de lângă piața Unirii, la invitația Guinness și Golin, apoi am trecut puțin și prin centru vechi la un alt mic party. La ambele petreceri m-am simțit foarte bine, m-am distrat, am și băut ceva… așa cum se întâmplă la orice petrecere. Azi o să petrec iar în centrul vechi cu o gașcă destul de mare de prieteni. Iar sâmbătă seara merg la ziua unui prieten, cel mai probabil și acolo voi sta până târziu.

Tot aseară, vă întrebam pe Facebook voi cum ajungeți acasă, și m-am bucurat să văd că mai am persoane în lista de prieteni care folosesc Uber pe timpul nopții. Pentru ele am o veste foarte bună: Sâmbăta asta, adaugă codul HAVEFUNSTAYSAFE în aplicația Uber și ai 25% discount la o cursă, începând cu ora 19:00 și până la 07:00 duminică dimineața.

 

Tu cu ce ajungi acasă după o noapte de petrecut prin centrul vechi? Sau te distrezi până se face dimineață? 😀 Și parcă drumul spre casă devine brusc mult mai lung… eu abia reușesc să stau trează :p

Posted by Victoria Giorgiana on Thursday, 17 March 2016

Pentru că eu stau chiar la ieșirea din București, mereu am avut probleme cu transportul. Iubesc locul unde stau, casa mea, curtea imensă plină de flori, nu m-aș muta vreodată, dar seara îmi este destul de greu să ajung acasă, mai ales după ora 23.00. Nu îmi este rușine să recunosc că de multe ori, când aveam 18-20 de ani, mama venea după mine când trebuia să plec din club sau de la o petrecere, ca să se asigure că ajung bine acasă. Dar la cei 27 de ani ai mei… deja e penibil să vină cineva după mine.

Nu aș vrea să merg la un party unde să nu beau nici măcar o bere sau să-l oblig pe prietenul meu să nu bea. Și sper că toți sunt responsabili și nu se urcă la volan după ce au consumat alcool, nici măcar după o singură bere.

Iar pentru că traseul cu mașina spre casa mea trece și prin zone întunecate, fără prea multe case, iar la ieșirea din București se merge o porțiune și prin câmp, prin zone unde îmi este teamă să merg și ziua, am o reținere destul de mare să mă urc la un necunoscut în mașină. Ca fată, trebuie să fi foarte atentă la siguranța ta, nu cred că vrea nimeni să ajungă la știrile de la ora 17.00, pentru că, din păcate, Bucureștiul nu este deloc un oraș sigur și plin de oameni binevoitori.

yr

Așa că eu am ales să merg cu Uber chiar din momentul în care a apărut. Mai întâi doar ziua, ca să mă asigur că este exact așa cum speram, iar acum folosesc Uber mai mult noaptea. De cele mai multe ori îmi comand un Uber înainte să plec din locație și aștept să ajungă el cât mai aproape de mine. Câteodată îmi comandă un Uber chiar prietenul meu (mai ales dacă nu e cu mine), așa poate verifica pe smartphone-ul lui că am ajuns bine acasă, traseul pe care am mers și poate vedea dacă mașina s-a oprit pe drum. Sau poți trimite ușor, prin opțiunea Share my ETA din aplicație, timpul estimat până la destinaţie către prieteni şi familie, astfel încât aceştia să poată urmări traseul tău în timp real şi să ştie când vei sosi.

Când îţi este alocat un şofer, vei putea vedea numele, numărul de înmatriculare, poza şi evaluarea sa. Știi exact la cine te urci în mașină, iar toate aceste date rămân în istoricul curselor tale din aplicația Uber. Faptul că șoferii nu se pot ascunde în vreun fel de tine, știi exact cine este și ce mașină conduce, iar Uber are toate datele lui de contact (inclusiv unde locuiește), îți oferă mai multă încredere, mai ales că știi că el poate fi imediat tras la răspundere. Toţi şoferii Uber trebuie să treacă printr-un proces de verificare a actelor personale și ale mașinii și trebuie să prezinte un cazier auto curat și un cazier judiciar curat, precum și o asigurarea obligatorie. Iar toate cursele Uber sunt asigurate atât pentru șofer, cât și pentru pasager.

fbdg

Poți contacta șoferul dacă vrei să te aștepte ceva mai mult, dacă nu-l vezi că a ajuns sau pentru orice altă problemă. Mai nou, Uber ascunde numerele de telefon pentru a menţine informaţiile de contact confidenţiale, șoferul nu va putea salva numărul tău de telefon, dar te va putea contacta atâta timp cât cursa este în desfășurare.

În cazul în care uiți ceva în mașină sau ai orice de reclamat cu privire la cursă, poți contacta echipa locală special instruită pentru a răspunde la incidente și care este sunt disponibilă non-stop pentru a gestiona orice posibilă problemă. După fiecare cursă, trebuie să dai o evaluare şoferului. În București, evaluarea medie a unui șofer este de 4,8 din 5, iar o evaluare medie mai mică poate duce la excluderea șoferului de pe platformă.

Plata cursei este un alt aspect important. Nu vrei să lași mai mulți bani pe cursă decât ai lăsat la bar, nu? În aplicația Uber poți aproxima cât te va costa cursa chiar înainte să chemi mașina. Tarifele se percep automat de pe cardul de credit al utilizatorului, aşa că nu ești nevoit să ai numerar la tine. Poți comanda un Uber și dacă nu ai bani pe card, dar poți face asta o singură dată, apoi nu mai poți chema o altă mașină Uber până nu plătești cursa anterioară. Asta îți asigură posibilitatea de a ajunge rapid și sigur acasă chiar dacă ai cheltuit toți banii în club.

fdhd

Nu uita că sâmbăta asta, dacă folosești codul HAVEFUNSTAYSAFE în aplicația Uber, ai 25% discount la o cursă, începând cu ora 19:00 și până la 07:00 duminică dimineața.

Distracție plăcută!

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.