Sunt convinsă că start-up-urile sunt viitorul României. Companiile la început de drum formate în principal cu scopul de a schimba, de a îmbunătății sectorul în care activează.
Majoritatea start-up-rilor sunt conduse de tineri care cred că pot schimba lumea. Astfel de firme ar trebui încurajate și chiar motivate, mai ales financiar, să își pună în practică toate ideile. Cu acest gând, Impact Hub Bucharest și Samsung România organizează o nouă ediție a competiției Changeneers, de data aceasta sub conceptul de Tech Game Changers. Competiția se adresează startup-urilor sau antreprenorilor care propun soluții mobile (aplicații) inovatoare care să ne ușureze mult viața.
Înscrierile sunt deschise până pe 8 martie, iar marele premiu este de 10.000 de euro.
Soluțiile căutate în cadrul competiției Changeneers trebuie să implice o tehnologie mobilă – aplicație mobilă (dar pot include și componente non-mobile – software sau hardware), să aibă un impact pozitiv și să fie funcționale, sau în stadiul de prototip, la data de 18 aprilie, când are loc finala. Pentru pitch-ul din finală o să fie necesar și un demo, de aceea este necesar ca aplicația să fie funcțională. Dar până la finală, participanții trebuie să treacă de o etapă de selecție și de un bootcamp de o zi, în care se vor pregăti pentru pitch-ul din finală.
Uite aici mai multe detalii – http://changeneers.ro/faq/. Să nu vă sperie formularul de înscriere, este stufos, dar simplu de completat.
Anul trecut, pe 9 februarie 2018, a avut loc finala primei ediții a competiției Changeneers. Din cele 40 de startup-uri înscrise în competiție, 12 au fost selectate pentru a participa la un marketing bootcamp și la finală. Câștigătorul marelui premiu fiind Human Link, soluție care conectează persoanele care suferă de Alzheimer și aparținătorii lor.
Changeneers nu este doar un program special creat pentru a rezolva provocările sociale cu care ne confruntăm cu ajutorul tehnologiei, ci un adevărat ecosistem pentru start-up-uri, un loc unde se pot întâlni și își pot testa ideile pe tot parcursul anului.
Start-up-urile pot beneficia de trei tipuri de oportunități: makerspace (dezvoltatorii de soluții mobile pot testa și valida cu potențiali clienți produsul sau serviciul pe care îl creează, folosind gratuit echipamente Samsung la Impact Hub Bucharest), comunitate (networking pentru a descoperi provocările cu care se confruntă alte organizații sau tehnologiile folosite) și competiție (motivarea antreprenorii care folosesc tehnologii mobile pentru a crea o schimbare pozitivă).
Comentarii