fbpx

Ubisoft a anunțat noua platformă cloud-based: Scalar

Ubisoft a anunțat noua platformă cloud-based: Scalar

24 mart. 2022 Gaming, Jocuri

Zilele trecute am participat la o conferință online în care Ubisoft a anunțat că lucrează la un nou motor de joc bazat pe cloud: Scalar. Ubisoft Scalar nu este gata, este work in progress, nu se știe când o să fie gata, dar clar e că o să îmbunătățească cu mult experiența de joc pentru următoarele titluri ce vor fi lansate de Ubisoft.

Nu s-a discutat despre jocurile deja lansate, dacă „lumile” deja create or să fie îmbunătățite, și nici despre ce jocuri sunt acum create cu Scalar.

Potrivit anunțului, Ubisoft Scalar va „debloca puterea și flexibilitatea cloud computingului” pentru game engine-urile folosite de companie.

Ubisoft susține că astfel va reduce dependența de hardware-ul jucătorului și va oferi noi posibilități de joc, lumi mult mai mari și mai diversificate și jocuri mai captivante. Ubisoft spune că sistemul poate plasa fiecare componentă și sistem în cloud în mod independent, adică AI, audio și elemente de fizică, oprind și pornind dinamic aceste servicii, în funcție de jucător sau dezvoltator. Asta v-a duce la crearea unor lumi complexe, personalizate chiar pentru fiecare jucător în parte.

De asemenea, această nouă tehnologie Ubisoft Scalar este ușor de actualizat și de extins. Atât de mult, de fapt, încât susține că noi funcții ar putea fi adăugate la jocuri fără patch-uri sau actualizări care să întrerupă sesiunile de joc.

Ubisoft spune că Scalar va fi pus la dispoziția tuturor studiourilor sale, dar studio-ul din București deja lucrează la această tehnologie, alături de alte câteva studiouri Ubisoft din lume.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.