fbpx

Un altfel de supererou Marvel – Deadpool

Un altfel de supererou Marvel – Deadpool

9 feb. 2016 Filme

Chiar am fost nerăbdătoare să filmul „Deadpool”, trailerul și campania de marketing din spatele filmului și-au făcut foarte bine treaba. Dar cu câteva ore înainte să văd filmul am început să citesc review-uri despre el de la critici străini, mulți dintr ei se plângeau că filmul este mult prea violent și misogin, plin de glume nereușite la adresa femeilor și de jigniri oferite gratis. După așa review-uri… mă așteptam la ce e mai rău. Dar cred că publicul din străinătate (în special publicul feminin) este mult mai sensibil decât cel din România. Nu mi s-a părut nimic misogin, violența a fost moderată, iar glumele chiar reușite. Totuși, Deadpool nu este un film pentru copii.

Filmul “Deadpool” este distribuit de Odeon Film şi va avea premiera pe 12 februarie 2016, fiind distribuit și în format IMAX 2D.

deadpool-tickets-166826

Supereroul Deadpool este mai mult super și mai puțin erou. El nu salvează pe nimeni (hai să zicem că o salvează pe prietena lui, dar asta ar face oricine), nu vrea să devină un model de urmat și nici măcar nu se comportă ca și cum ar realiza ce responsibilități are. Deadpool este mai mult un anti-erou care își permite să facă orice îi trece prin cap, mai ales pentru că nu poate muri așa ușor deoarece se regenerează. Cine nu ar vrea să facă orice îi trece prin cap fără să suporte consecințele? De asta zic eu că e un film perfect pentru adolescenți, sau pentru cei care vor să fie mereu adolescenți.

new-deadpool-promo-images-offer-hints-movie-s-unconventional-tone-492440

Normal că este și un film foarte apreciat și așteptat de către fanii Deadpool și Marvel. Filmul este un „origin story” pentru un anti-erou, în care rolul lui Ryan Reynolds reflectă în proportii foarte mari personalitatea, glumele, comportamentul lui Deadpool din comics. Deadpool este un film făcut 80% pentru fani, iar cei care habar nu au despre ce este vorba ar fi bine să se documenteze puțin înainte să vadă filmul, să nu ajungă să fie influențați de review-uri de pe net făcute de persoane care nu știu că așa este Deadpool.

Dacă asta este prima dată când auzi de Deadpool, ar fi mai bine să vezi video-ul de mai jos, ca apoi să nu spui că te așteptai la altceva de la acest film. Filmul chiar urmărește îndeaproape seria Comic Book-urilor Deadpool, cu mici diferențe față de cum își capătă Deadpool puterile (în comic book-uri puterile i se activează după ce Ajax îi scoate inima și apoi îi crește alta în loc).

Povestea nu este una complicată și nici măcar una profundă, filmul fiind mai mult o comedie pentru adolescenți decât un film de acțiune sau o comedie romantică. Nu o să vă dau detalii din film pentru că nici nu prea am ce să vă spun legat de poveste. Deadpool pune accent mai mult pe dialogul amuzant dintre protagoniști, mai puțin accent pe scenele de luptă și aproape deloc pe poveste. Bine că Ryan Reynolds și-a jucat rolul perfect, mult mai bine decât rolul lui Green Lantern.

Deadpool-Cable-Sentinels-Art

Glumele sunt mai mult pentru puștani, dar recunosc că m-am distrat copios pe durata filmului. Aici contează mult și cu cine mergi la acest film. Dacă mergeam cu o prietenă ce s-ar simți prost la glumele sexuale… poate nu m-aș fi distrat așa bine, dar eu am fost cu prietenul meu, un mare fan Marvel și un „adolescent” ce încă se crede la liceu 😀 așa că ne-am simțit amândoi din nou ca în liceu.

Sunt și foarte multe glume legate de alte filme, Marvel sau nu. Trebuie să fi văzut ceva filme ca să le întelegi, cred că mulți nu s-au prins de ele pentru că apoi am văzut pe facebook postări în care „prieteni” spuneau că unele glume nu aveau logică. Și nu cumva să ieșiți din sală înainte să se termine derulatul creditelor de la sfârșit, nu se face așa ceva la filmele Marvel.

deadpool-2

Singurul lucru care nu mi-a plăcut la film a fost dialogul lui Deadpool cu publicul din sală (dialog este greșit spus…), părea cam forțat. Dar și asta respectă stilul Deadpool din Comics, și acolo el încerca să vorbească cu cititorul benzilor desenate.

Mulți nu știu că Deadpool‬ este unul dintre cei mai puternici eroi Marvel‬. Într-o versiune alternativă (pentru că sunt mai multe), Deadpool îi omoară pe toți („Deadpool kills the Marvel Universe”). În film nu pare deloc atât de puternic, dar asta probabil și pentru că este primul film în care doar ni se face cunoștință cu el. Prefăd că va urma și Deadpool 2 și Deadpool 3, cel puțin.

Casdlb1WcAE5sU6

Stan Lee normal că nu putea să lipsescă 😀 Să-mi spuneți dacă l-ați recunoscut.

Replici din film:

„You’re right. Cancer’s only in my liver, lungs, prostate, and brain. All things I can live without.”

„Whatever they did to me made me totally indestructible… and completely unfuckable.”

„You are haunting. You look like an avocado had sex with an older avocado.”

„I’m touching myself tonight.”

deadpool_ver4_xxlg

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.