fbpx

Un film special realizat de Pepsi cu ajutorul Staţiei Spatiale Internationale

Un film special realizat de Pepsi cu ajutorul Staţiei Spatiale Internationale

21 nov. 2015 Altele

Pepsi a început să facă filme? Da! Și ce fime! Nu doar că este un film foarte interesant, SF care totuși se folosește și de date reale, dar la acest film au participat și români, mai exact cei care au fost prezenți la Electric Castel anul acesta.

Message to Universe_Romania_1

Sper că mai țineți minte când v-am invitat la provocarea Pepsi de a participa la Message to Universe la Electric Castel, filmul Black Knight Decoded folosește filmarea de la acea provocare. Dacă vă uitați la minutul 5:40, veți vedea și mesajul României, pe lângă cel al multor altor țări: Australia, China, Cehia, India, Mexic, Polonia, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii şi Vietnam, toți au fost provocati sa transmita mesaje cu ajutorul unor instalaţii de mari dimensiuni in timpul campaniei, care au fost filmate atat de pe Pământ, cat si din spatiu, cu camerele video UrtheCast aflate la bordul Staţiei Spatiale Internationale, constituind un element important in film.

BLACK KNIGHT DECODED este un scurtmetraj epic, a cărui narațiune se învârte în jurul a ceea ce mulți consideră o entitate misterioasă, satelitul Black Knight. David Oyelowo, nominalizat la Golden Globes, câștigătoarea SAG Award Freida Pinto, regizorul laureat Emmy Jabbar Raisani, autorul de bestsellere James Frey și laureatul premiilor Grammy Usher s-au reunite pentru a crea un film de acțiune și aventură, produs de Pepsi în colaborare cu Levity Entertainment Group (LEG) şi UrtheCast, sistemul video Ultra High-Definition instalat la bordul Staţiei Spatiale Internaționale.

Black Knight Decoded spune o poveste puternică despre un tată (Oyelowo), fiica sa (Layla Crawford) şi un co-conspirator (Pinto) în încercarea lor de a decodifica semnalele radio transmise de pe satelitul Black Knight. În timp ce luptă pentru a găsi un răspuns înainte ca guvernul să le oprească misiunea, grupul apelează la ajutorul comunităţilor din întreaga lume pentru a transmite, împreună, mesaje universale de speranţă, unitate şi pace.

Lansarea filmului încheie campania globală Pepsi Challenge desfășurată în 2015. Și aș zice eu că nici nu se putea un final mai reușit.

Message to Universe_Romania_3

Acum să trecem la partea tehnică. Filmul nu putea fi realizat fără UrtheCast Corp – o companie de tehnologie cu sediul în Vancouver, care dezvoltă primul flux video Ultra HD din lume, transmis din spaţiu în full color. Colaborând cu parteneri aerospaţiali importanţi din toate colţurile lumii, UrtheCast a construit, lansat, instalat, şi curând va activa camera Ultra HD Iris, aflată la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, împreună cu Medium Resolution Camera („MRC”). Atât Iris, cât şi MRC, au atins stadiul Iniţial Operation Capability (IOC) în 2015, respectiv 2014. De asemenea, UrtheCast deţine şi operează sateliţii Deimos-1 şi Deimos-2 prin filiala spaniolă a companiei, denumită Deimos Imaging. Filmele şi imaginile captate de cameră vor fi descărcate de staţiile terestre de pe planetă şi salvate pe platforma web UrtheCast sau distribuite direct partenerilor şi consumatorilor. Camerele UrtheCast vor realiza filmări Ultra HD şi imagini de calitate ale Pământului văzut de sus, care vor permite monitorizarea mediului înconjurător, a ajutorului umanitar, a evenimentelor sociale, a terenurilor agricole etc.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.