Marți, 18 octombrie, am avut de o experiență plină de inspirație și de energie pozitivă, am fost prezentă la cea de-a patra ediție #SuperCoders. Cred că cel mai bine descrie starea mea de după eveniment următorul meme:
Ce m-a făcut să mă simt atât de plină de energie și speranță? Aproximativ 60 de copii din Târgoviște cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani. Copii curioși, inteligenți, plini de poftă de viață și de dorința de a învăța cât mai mult. Copii care au venit special pentru a învăța programare, majoritatea din propria lor inițiativă, nu pentru că erau împinși de la spate de părinți. I-am văzut atât de încântați de a lucra pe laptop și de a învăța să programeze, încât mi-au adus aminte de mine când am pus prima dată mâna pe un PC și descopeream cum pot desena în Paint.
Vremurile s-au schimbat și tehnologia a evoluat incredibil de mult, acum copii de 10-13 ani pot învăța foarte repede să codeze cu ajutorul unor programe speciale ce explică programarea prin joculețe și animații.
Nu doar că am participat la eveniment în calitate de observator, dar chiar am deschis sesiunea de mini-programare și am discutat cu mai toți copii. Am descoperit rapid câtă imaginație au și cât de dornici sunt să creeze un joculeț/animație în Scratch.
Trainerii prezenți au explicat elementele de bază ale limbajului Scratch, elemente ce se regăsesc în mai multe limbaje de programare. La final, participanții la SuperCoders, vor putea înscrie creațiile lor până pe 11 noiembrie în concursul lansat de Orange pentru COP 22 unde va fi prezentată animația SuperCoders câștigătoare. Se poate lucra în aplicație până la data de 10 noiembrie.
L.E. Copiii prezenți la SuperCoders au lucrat și acasă la aplicațiile lor în Scratch. Aici le puteți vedea și vota – https://scratch.mit.edu/