fbpx

Allview Visual VR – Realitatea virtuală accesibilă

Allview Visual VR – Realitatea virtuală accesibilă

30 mai 2016 VR

Realitatea virtuală nu este doar un trend, este o evoluție tehnologică extraordinară, poate chiar mai importantă decât trecerea de la 2D la 3D.

Chiar dacă multe sisteme de realitate virtuală se folosesc de calculatoare cu o mare putere de procesare, există și soluții mai simple, mai ieftine și mai la îndemână pentru publicul larg. Ochelarii de realitate virtuală ce folosesc ca ecran un smartphone sunt acum foarte căutați, nu doar pentru că sunt mult mai ieftini decât soluțiile complexe ce au nevoie de un PC/consolă, dar sunt și portabili și mult mai simplu de utilizat. Poate imaginea proiectată de ei nu este chiar atât clară, dar se aproprie foarte mult de rezultatele obținute cu un sistem de mii de euro.

IMG_8756

Există opțiuni de ohelari VR foarte ieftini, precum Google Cardboard la 10-30 euro (în funcție de modul de producție), există sisteme VR de mii de euro ce te transpun complet în lumea virtuală (precum HTC Vive), dar există și soluții intermediare pentru utilizatorii de rând la prețul de 50-100 euro. O astfel de soluție sunt și ochelarii Visual VR2 de la Allview, prețul lor fiind de 160lei – un preț foarte bun.

Eu am testat aproape toate sistemele de realitate virtuală prezentă acum pe piată, atât soluții de mii de euro, cât și ochelari de tip Cardboard, iar după toate aceste teste pot spune că pentru un sistem de realitate virtuală este foarte importantă imaginea, ecranul pe care este proiectată imaginea. Așadar, pentru ochelarii VR care folosesc un smartphone este foarte important ecranul telefonului.

Review video și unboxing pentru Allview Visual VR:


Ochelarii Visual VR2 de la Allview sunt recomandați a fi folosiți cu P8 Energy PRO, P8 Energy, X3 Soul PRO, X3 Soul, X2 Soul Xtreme, X2 Soul PRO, X2 Soul, X2 Soul mini, X1 Xtreme, X1 Xtreme mini, V1 Viper S4G. Dacă ai unul dintre smartphone-urile compatibile, primești 50 lei discount la achiziționarea ochelarilor Visual VR de pe site-ul Allview. Dar ce este foarte important este că poți folosi ochelarii cu orice smartphone cu Android, indiferent de producător. Este un avataj foarte important față de alți ochelari ce merg doar cu anumite modele de telefon, așa cum sunt ochelarii Gear VR de la Samsung.

Pentru a utiliza ochelarii cu smartphone-ul tău trebuie să îndeplinești câteva condiții minime:

– sistem de operare Android 4.1 sau mai nou

– telefonul se dispune de senzor giroscop (mai toate smartphone-urile noi au)

– ecran de 4-6 inci, preferabil HD sau FullHD

– memorie RAM  recomandată de cel puțin 1,5 GB.

Ochelarii de realitate virtuală promovați de Allview sunt în parteneriat cu FullDive.

IMG_8747

Pașii pentru setarea ochelarilor Visual VR:

1. Folosește codul QR de pe cutia Visual VR sau descarcă aplicația pentru calibrarea smartphone-ului tău de aici.

2. Descarcă aplicația FullDive de aici sau scanează codul QR de pe cutia Visual VR pentru a explora realitatea virtuală fără butoane.

3. Montează cu atenție elasticul de susținere a ochelarilor.

4. Pune telefonul în ochelari si bucură-te de realitatea virtuală!

Design

Ca mai toți ochelarii VR, și ochelarii Visual VR sunt destul de mari, mai ales că poți conecta la ei smartphone-uri de până la 6 inci. Dimensiuni ochelarilor sunt de 19,4cm x 11,7cm x 12,7cm. Greutatea este de 263 de grame, iar cu ajutorul elasticului de susținere pot fi ținuți foarte ușor pe cap.

Materialul din care sunt realizați este ABS. ABS-ul este un material plastic foarte rezistent ce nu este casant, ABS-ul este format din granule la fel ca azotul ce se topesc undeva la 360 de grade pentru a primi forma finală. Culorile se potrivesc perfect cu ochelarii, partea din față este ușor transparentă, iar logo-ul se vede foarte bine.

În partea din față există o mică clapetă ce deschipe locașul pentru smartphone, este interesant că sunt mici balamale pentru ca ușița să rămână mereu atașată de ochelari. Pe interior există și un burete ce protejează telefonul, precum și un locaș de sisținere pentru smartphone. Ochelarii sunt destul de aerisiți pentru disiparea căldurii și evitarea posilității de a transpira.

În partea de jos sunt două elemente de focalizare pentru fiecare lentilă în parte, extrem de util mai ales pentru cei care poartă ochelari. În părți și sus sunt locașuri pentru prinderea elasticului de susținere. Acest model de ochelari VR nu are butoane.

Partea care are contact cu fața este formată dintr-un burete moale ce se așează perfect pe forma feței tale, iar lentilele sunt destul de mari ca să se așeze exact în dreptul ochilor tăi.

Elasticul se poate regla foarte ușor și este foarte rezistent.

Lentile

Ochelarii folosesc lentile asferice pentru un câmp vizual mai larg, fără distorsiuni periferice.

Focalizarea și distanța dintre lentile pot fi reglate cu ușurință, pentru ca Visual VR să se adapteze nevoilor tale. Visual VR îți oferă un câmp vizual generos de 102°. Ochelarii permit reglarea focalizării pentru fiecare lentilă în parte și reglarea distanței dintre lentile.

IMG_8743

Experiență

Eu am folosit ochelarii Visual VR cu trei telefoane diferite: Allview P8 Energy Pro, Samsung Galaxy Note 5 și Galaxy S6 Edge, ochelarii au funcționat perfect cu toate cele trei modele de smartphone-uri.

Cu ajutorul aplicației Full Dive poți deschide opțiunile meniului la o simplă mișcare din cap stânga-dreapta și invers, iar menținerea cursorului timp de 2 secunde pe una dintre aplicații va deschide secțiunea dorită. Vei avea astfel confortul necesar pentru a te putea concentra asupa realității pe care vrei să o experimentezi.

Nici nu cred că trebuie să vă spun ce experiență incredibilă este realitatea virtuală. Poți vedea adâncurile oceanului, te poți da pe o placă de surf, te poți da într-un roller coster, poți vedea un concert chiar de pe scenă, îți poți înfrânge frica de înălțimi și te poți juca o mulțime de jocuri create specială pentru realitatea virtuală.

Vei avea destul conținut gratis pentru a testa ochelarii, dar cele mai bune jocuri și video-uri FullHD sunt cu plată, între 3 și 15 euro. Când vei folosi ochelarii VR vei ajunge și într-un store special de unde poți cumpăra conținut, o altă variantă e să descarci jocurile și aplicațiile direct din Google Play.

Cu ajutorul Visual VR, intri mai bine în rolul personajelor din jocurile favorite, poți experimenta sporturi extreme sau poți trăi intens experiența filmelor 3D sau a celor filmate cu camere de 360°.

IMG_8745

Trebuie să încercați realitatea virtuală, este incredibilă! Iar prețul ochelarilor Visual VR2 este unul perfect pentru a-i face disponibili oricui are un smartphone bunicel.

Revin cu un concurs!

Comentarii

     1. Am si un Gear VR pe care chiar l-am cumparat. Diferenta de pret se vede. Sper ca intelegi ca un produs mai ieftin are si o calitate mai slaba. Nu stiu cum te astepti la acelasi lucru…
      Dar tot este foarte, foarte bun pentru cat costa.

 1. Eu am fost odata la o „Noaptea Cercetatorilor” organizat intr-un mall si am avut ocazia sa testez si eu ochelarii aceia…A fost o experienta de neuitat….

 2. Ochelari VR compatibili cu smartphone-uri dotate cu senzor giroscopic

  Lentile asferice pentru un camp vizual mai larg, fara distorsiuni periferice

  Permit reglarea focalizarii pentru fiecare lentila in parte

  Aplicatie VR inclusa ce permite controlul meniului fara butoane, exclusiv prin miscarile capulu

 3. Principalele 3 caracteristici care mi-au placut la ochelarii de realitate virtuala VisualVR sunt:
  -ochelarii de realitate virtuala ce folosesc ca ecran un smartphone sunt mult mai ieftini, sunt portabili si mai ieftini decat solutiile complexe ce au nevoie de un PC/consola;
  -materialul din care sunt realizati este ABS, un material foarte rezistent ce nu este casant;
  -focalizarea si distanta dintre lentilele ochelarilor de realitate virtuala pot fi reglate cu usurinta.

 4. Acesti ochelari au avantajul ca sunt mai ieftini decat solutiile complexe ce au nevoie de un PC,sunt portabili si usor de utilizat.

 5. Sunt la un pret destul de accesibil , au o greutate mica , se instaleaza usor si sunt facuti don OBS .

 6. foarte bun articolul. Numai ca eu am o problema cu ai mei. Am inlaturat foliile acelea de pe lentilele interioare, cum era specificat in manualul de utilizare si cand ii tin pe cap, dupa putin timp, incep sa se abureasca lentilele si nu isi revin pana nu ii dau jos:( Vreo solutie?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.