fbpx

Viziunea Samsung pentru anul 2016

Viziunea Samsung pentru anul 2016

10 ian. 2016 Altele, Lansari

Când Samsung își prezintă viziunea pentru anul 2016, stai atent și iei notițe. Iar când vezi că Samsung lansează un frigider cu ecran tactil LCD Full HD de 21,5 inci de pe care poți comanda alimente de la magazinele online, poți face poze, poți asculta muzică, poți controla luminile în casă și cu trei camere foto integrate poți face fotografii în interiorul frigiderului de fiecare dată când ușa acestuia se închide, pentru ca utilizatorii să poată vedea ce alimente le-au mai rămas în frigider chiar pe smartphone-ul lor, atunci îți dai seama exact cum o să arate viitorul.

samsung-ces

Compania a pus accent pe Internet of Things ca o platforma deschisă, folosind tehnologia SmartThings. Samsung a dezvăluit și noul TV SUHD cu ecran Quantum dot, frigiderul conectat Family Hub, cel mai nou smartwatch Gear S2 Premium și o tabletă de dimensiuni mari, Galaxy TabPro S cu sistem de operare Windows.                                     

Noua generație a divertismentului de acasă

Televizoarele Samsung SUHD 2016 dispun de primul ecran Quantum dot de 10 biți din lume, fără cadmiu, care oferă cea mai realistă imagine posibilă, luminozitate și contrast puternice și culori vibrante. Reprezentând viitorul tehnologiei de afișaj, ecranele Quantum dot oferă cea mai variată gamă de culori, fără a compromite nivelul de luminozitate.

Anul acesta, toate televizoarele Samsung SUHD vor putea oferi o experiență HDR, cu un nivel minim de 1.000 nit, pentru un contrast superior. Mai mult, noile modele integrează și tehnologia Ultra Black, ce reduce semnificativ reflecția luminii, îmbunătățind calitatea imaginii.

Samsung-7-980x420

Echipate cu sistemul de operare Tizen, televizoarele Samsung SUHD 2016 le oferă utilizatorilor noi modalități de a descoperi și accesa conținutul și serviciile preferate, precum filme, emisiuni, jocuri și informații despre programe, toate într-un singur loc. Noul Samsung Smart TV elimină nevoia mai multor telecomenzi, datorită funcției de recunoaștere automată a dispozitivelor de tipul set-top-box, OTT box, console de jocuri și sisteme home cinema conectate la TV. Astfel, utilizatorii își pot controla toate dispozitivele externe cu telecomanda Smart Control, fără să fie nevoie de setări adiționale.

Toate televizoarele SUHD 2016 sunt compatibile cu tehnologia IoT hub, dezvoltată de Samsung împreună cu SmartThings. SUHD TV-ul se poate conecta și poate controla peste 200 de dispozitive compatibile cu SmartThings, oferindu-le utilizatorilor, printre altele, posibilitatea de a vedea cine sună la ușă, de a încuia ușa sau de a stinge luminile, toate aceste lucruri chiar de pe TV.

Samsung a prezentat și ultimele noutăți ale gamei de produse audio, printre care soundbar-ul HW-K950, primul produs dezvoltat de Samsung cu tehnologia Dolby Atmos și primul soundbar care include două boxe laterale, wireless, cu tehnologie Dolby Atmos. Întregul sistem HW-K950 oferă un sunet incredibil pe 5.1.4 canale.

DSC06555-980x551

De asemenea, a fost prezentat și primul Blu-Ray player Ultra HD, UBD-K8500. Modelul este compatibil cu tehnologia HDR și oferă o rezoluție de patru ori mai mare și o expresie a culorilor de 64 de ori mai puternică decât playerele Blu-Ray obișnuite. Tehnologia de upscaling integrată în playerul Blu-Ray îmbunătățește calitatea imaginilor standard de pe discurile Blu-Ray și de pe DVD-uri. În plus, poate reda și conținut de pe CD-uri.

Electrocasnicele inteligente tranformă bucătăria

Samsung a dezvăluit și noul frigider Family Hub, o nouă categorie de tehnologie IoT integrată în aparatele electrocasnice, care ajută membrii familiei să rămână conectați și să gestioneze mai ușor prepararea și cumpărarea de alimente. Frigiderul dispune de un ecran tactil LCD Full HD de 21,5 inci, fiind un centru de comandă digital pentru o casă conectată, care integrează performanța și tehnologia avansată.

samsung-smart-fridge-2016-01-04-01

Printre beneficiile frigiderului Family Hub se numără următoarele:

  • Gestionarea alimentelor: Trei camere foto integrate fac fotografii în interiorul frigiderului de fiecare dată când ușa acestuia se închide, pentru ca utilizatorii să poată vedea ce alimente le-au mai rămas în frigider chiar pe smartphone-ul lor, oriunde s-ar afla. Samsung a încheiat un parteneriat cu MasterCard pentru a oferi cea bună experiență de cumpărături alături de frigiderul Family Hub. Folosind aplicația de pe ecranul frigiderului, utilizatorii pot găsi și achiziționa alimente de la diverși furnizori, chiar din propria bucătărie, procesul de achiziție fiind extrem de simplu și compatibil cu toate cardurile de debit și de credit emise de băncile din SUA.
  • Comunicare: Frigiderul Samsung Family Hub le permite tuturor membrilor gospodăriei să scrie notițe, să facă fotografii și să partajeze calendare sau alt tip de conținut chiar pe ecranul frigiderului sau folosind smartphone-ul atunci când nu sunt în casă.

samsung-family-hub

  • Tehnologia IoT: Frigiderul Samsung Family Hub este un produs conectat, dinamic, care va accelera serviciile Samsung IoT. De exemplu, utilizatorii vor putea verifica dacă ușile casei sunt încuiate și vor putea stinge luminile din casă chiar de pe ecranul frigiderului.
  • Divertisment conectat: Datorită boxelor integrate în frigiderul Family Hub, utilizatorii pot asculta muzica preferată sau pot viziona conținutul TV preferat de pe televizoarele Samsung Smart pe ecranul frigiderului și îl pot și conecta la boxele lor Bluetooth.

Depășirea limitelor în productivitatea mobilă și în tehnologia accesoriilor smart

La conferința de presă de la CES, Samsung a prezentat smartwatch-ul Gear S2 Classic Premium în două variante noi, Rose Gold și Platinum, oferind același design clasic, atemporal.

Gear S2 este compatibil cu serviciul de plăți mobile Samsug Pay (disponibil in SUA din 2016) și va continua să se extindă pentru a fi compatibil cu dispozitivele ce rulează iOS, devenind astfel accesibil unui număr mai mare de utilizatori de smartphone-uri.

Samsung-Gear-S2-Classic-Rose-Gold

În plus, Samsung a lansat o nouă categorie de dispozitive mobile prin noua Galaxy TabPro S care integrează tehnologia Samsung și sistemul de operare Microsoft Windows 10 într-un dispozitiv premium de dimensiunile unei tablete.

Având un design modern, Galaxy TabPro S a fost dezvoltată pentru a fi transportată cu ușurință întreaga zi. O tastatură de dimensiuni normale a fost integrată într-o husă ce acoperă tabletă și îi oferă suport, pentru cea mai bună experiență de vizualizare a ecranului din orice unghi, în orice circumstanțe.

Galaxy-TabPro-S-Samsungs-First-Windows-10-Tablet-CES-2016-1

Galaxy TabPro S integrează tehnologia avansată Samsung și rulează sistemul de operare Windows 10, oferindu-le utilizatorilor primul ecran Super AMOLED pentru Windows, dar și alte specificații tehnice avansate, printre care funcția de încărcare rapidă pentru o autonomie a bateriei de până la 10,5 ore. De asemenea, tableta este compatibilă cu adaptor multiport și Bluetooth Pen pentru productivitate îmbunătățită.

 

Poze: thetechnews.com, engadget.com, thenextweb.com, techyhints.com

Comentarii

  1. Cel putin pe parte de Smart TV-uri Samsung este un lider si deschizator de drumuri. Astept de 10 ani sa se strice vechea plasma Samsung astfel incat sa am motive mai mari sa cumpar un Smart 🙂 Un brand cu adevarat de masa, un reprezentant al calitatii si tehnologiei.

  2. samsung sunt cei mai buni…ce sa mai…smart frigiderul e super…iar suhd-ul ar sta tare bine la mine in living :))) Smartwatch-ul arata super…ce sa mai…Samsung ne uimeste mereu!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.