fbpx

Vrei să faci cunoștință cu opt odioși?

Vrei să faci cunoștință cu opt odioși?

14 ian. 2016 Filme

Cel de-al opt-ulea film al lui Quentin Tarantino nu putea să fie altfel decât precedentele, tot cu mult sânge, tot cu violență și tot cu un umor macabru. Știam exact la ce să mă aștept când am intrat în sala de cinema, dar recunosc că mă așteptam mai mult la un Django 2, cel puțin așa părea filmul „Cei opt odioși” din trailer. Dar „The Hateful Eight” (titlul original) nu seamănă deloc cu Django, doar Samuel L. Jackson ce mai aduce aminte de filmul din 2012, un film chiar foarte bun pe care îl recomand.

Filmul „Cei opt odioși” are premiera mâine (15 ianuarie) și este distribuit de Forum Film România.

The-Hateful-Eight-Movie-Poster

Cei opt odoși nu erau opt, eu una am numărat 9 odioși… dar poate sunt eu prea dură cu ei, poate unul chiar era băiat bun în adâncul sufletului, foarte adânc. În grupul ăsta nu e unul mai rău, mai violent și mai scârbos decât altul, toți sunt la fel. Cei nouă (zece și cu O.B. – conducătorul trăsurii, care pare singurul nevinovat) erau împărțiți în două mari grupuri cu interese diferite, dar asta observi abia spre sfărșit. Ăsta fiind unul din puținele lucruri care mi-au plăcut la acest film, faptul că până spre final nu îți poți da seama cine cu cine lucrează și care sunt taberele.

Printre cei opt odioși se află și o femeie, Daisy Domergue (Jennifer Jason Leight), o criminală ce este dusă de către John Ruth (Kurt Russel) la spănzurătoare. Da, și ea tot odioasă e. Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson) și șefirul Chris Mannix (Walton Goggins) ajung fără să-și de a seama în postura de a-l ajuta pe John Ruth să-și ducă munca de vânător de recompense la final.

Nu prea am ce povesti la acest film pentru că povestea nu este una clară, cei opt (zece) se întâlnesc într-o cabană (galanterie) pentru a se adăpostii de viscol și acolo se omoară între ei. Cam asta e tot. Pe parcurs sunt explicate mici povești, dar nimic demn de a fi menționat.

Tot ce îți rămâne în minte după acest film este cantitatea mare de sânge, capul unuia când explodează și fața lui Daisy Domergue plină mereu de sânge. Django chiar avea o poveste, avea și momente mai emoționante de reușeai să te apropii de un personaj din film, dar în „Cei opt odioși” îți dai seama că nu ai cu cine să ții, toți își merită soarta.

The-Hateful-Eight-Banner

I-am depistat pe cei opt odioși, dar tot lipsește unul… mergi la film ca să descoperi cine lipsește

În schimb, peisajele filmate arată superb, coloana sonoră este destul de reușită, păcat că prezentarea de tip „scene dintr-o piesă de teatru” cam strică prezentarea.

După ce am văzut și al opt-ulea film făcut de Tarantino, acum chiar pot să declar că omul nu e sănătos la cap… probabil chinuia animale în copilărie, poate a fost abuzat, poate dacă nu făcea filme devenea un sociopat sau un criminal în serie, dar clar e ceva în neregulă cu el.

Dacă aveți o pornire ușor sadică sau dacă aveți o plăcere să stați aproape trei ore în sala de cinema ca să vedeți mai multe modalități de a muri… atunci vă recomand să mergeți să vedeți acest film.

Replici interesante din film:

„Move a little strange, you’re gonna get a bullet. Not a warning, not a question… a bullet”

„Daisy Domergue: Jesus Christ!

Major Marquis Warren: Oh, you believe in Jesus now, huh, bitch? Good, ‘cause you ‘bout to meet him!”

„You only need to hang mean bastards, but mean bastards you need to hang.”

Comentarii

  1. OOO doamne, ce film… L-am vazut si eu, crezand ca e bun daca a fost nominalizat la globurile de aur, dar nu mi-a placut absolut deloc.Fix sangele mi-a ramas in minte din acest film…si cam atat:D

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.