V-am vorbit deja despre este cea mai mare conferință din România dedicată securității cibernetice – DefCamp. Conferință ce are și o parte pratică și care anul acesta a introdus două competiții noi, care să provoace specialiștii în securitate să depisteze vulnerabilități în diverse platforme. Prima competitie este susținută de Bitdefender și se numește IoT Village, pe când cea de-a doua, App2Own Bug Bounty, se bucură de susținerea Orange România.
În acest an, pe 19 și 20 noiembrie, DefCamp așteaptă la Bucuresti peste 700 de participanți din aproximativ 30 de țări. Pe scenă vor urca câteva zeci de speakeri consacrati la nivel mondial în industrie. Aceștia vor aduce în atenția publicului subiecte din cele mai noi cercetări din securitate cibernetică. Programul conferinței este acum disponibil pe site.
Concurs!
Mă bucur că pot să ofer o invitație la acest super eveniment unei persoane interesate de securitatea cibernetică.
Pentru a te înscrie la concurs trebuie să-mi spui: De ce consideri că este importantă securitatea cibernetică?. Toate comentariile de la acest post vor participa la concurs. Voi alege câștigătorul pe data de 16 noiembrie, ora 20.00, cu ajutorul site-ului random.org. Baftă!
La DefCamp 2015, Bitdefender pune la dispoziţia participanţilor dispozitive din universul Internet of Things și îi provoacă pe concurenți să le descopere vulnerabilitățile. Fiecare vulnerabilitate identificată şi raportată va fi analizată de către organizatori, iar cei care vor reuşi să găsească cele mai multe vulnerabilităţi vor fi premiaţi. Ideea de bază din spatele concursului este îmbunătăţirea sistemelor de tip IoT din punct de vedere al securităţii, dar şi provocarea participanţilor de a se implica activ în activităţile desfăşurate în cursul evenimentului.
Pe lângă deja cunoscutul D-CTF (DefCamp Capture the Flag), în acest an a fost inclus şi Bug Bounty, în colaborare cu Orange România. Startul la înregistrări a fost dat pe 1 noiembrie și se va încheia pe 14 noiembrie. Până în prezent, peste 100 de specialiști au încercat să găsească breşe de securitate folosind metode de ocolire a sistemelor de protecție obișnuite. Pe scena DefCamp vor fi premiați câştigătorii concursului.
DefCamp 2015 este organizată de Asociația Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR) cu sprijinul Orange România, Bitdefender și Checkmarx și susținut de Ixia, Safetech, Beyond Security, Dell SecureWorks, Dell SonicWALL și Cert Sign by UTI, competiția principală fiind DefCamp Capture the Flag (D-CTF).
L.E. Câștigătorul concursului este Ungureanu Alex, vezi extragerea live aici
Securitatea cibernetică este foarte importanta deoarece ea ne ajuta sa ne protejam impotriva hackerilor ,pentru a evita atacurile hackerilor sau virusi ne trebuie un antivirus bun de exemplu Bitdefender!
Altceva nu mi-a venit in minte sper ca e bine!:))
Este importantă pentru protecția împotriva viruşilor , hackeri ,scurgeri informatice … etc.
In zilele noastre aproape toate problemele de natura legala sunt adresate in mediul online. Tranzactii bancare, schimburi de date importante samd. Odata cu acestea suntem nevoiti sa ne aparam de persoane malitioase care ar beneficia de pe urma scurgerii informatiilor noastre personale. Asadar avem nevoie securitate cibernetica: antivirus, firewall, spyware etc.
De ce este siguranţa digitală importantă? Deorece toti preferam ca datele noastre, atât personale cât si profesionale să fie in deplină sigurantă. Plus, suntem cu toții conştienţi că orice sistem este vulnerabil, indiferent ca este vorba de un calculator de acasa sau unitatea centrala a distribuitorului de gaze. Stuxnet style.
Ne-am obisnuit sa folosim calculatoarele pentru decizii importante din viata noastra, din confortul casei noastre, deci cu autentificari de la distanta. Aceleasi date de autentificare pot fi folosite pe multe alte platforme de altii, creandu-ne pagube serioase. Pana la a fi prinsi faptasii e drum lung, iar recuperarea daunelor nu e nici pe departe eficientizata. Siguranta cibernetica e importanta pentru a preveni furtul de identitate in primul rand(parolele setate de noi, CNP, acces la sms-urile de pe telefon si la e-mail pentru verificarea in 2 pasi), sa evitam ce am descris anterior. Criptarea mesajelor: din motive personale, sentimentul de intimitate, dar si furtul de identitate, chiar si intr-o forma mai slaba, folosita in „social engineering” ulterior.
foarte foarte interesanta conferinta