fbpx

Xiaomi Redmi Note9 Pro – mid-range de top

Xiaomi Redmi Note9 Pro – mid-range de top

4 aug. 2020 Smartphone-uri

Deși noul smartphone Xiaomi Redmi Note9 Pro este adăugat în categoria mid-range, asta datorită prețului foarte bun de aproape 1.300lei, specificațiile lui îl scot în evidență.

Ce îmi place cel mai mult la acest telefon e bateria de 5020 mAh cu încărcare rapidă de 30W.

Deși Redmi Note9 Pro are spatele și rama din plastic, design-ul nu este deloc mai prejos decât design-ul smartphone-urilor de top. Din păcate, este un magnet pentru amprente… ca mai toate smartphone-urile cu spate lucios.

Sistemul de camere de pe spate, așezarea lui, transformă telefonul. Deși este foarte ieșit în exterior, arată altfel, un pic SF, ceea ce schimbă cu totul înfățișarea smartphone-ului.

Redmi Note9 Pro are 4 camere foto principale (64MP wide, 8MP ultra-wide, 5MP macro și o cameră de adâncime de 2MP utilizată pentru a crea un reușit efect bokeh) și o cameră frontală de selfie de 16MP.

Camera principală se descurcă destul de bine, ca mai orice smartphone lansat în ultima perioadă. Camera ultra-wide are un unghi de vizualizare de 108 grade, suficient pentru a surprinde imagini altfel.

Nu am fost impresionată de sistemul de camere foto, dar prin comparație cu alte smartphone-uri ce costă 1.300-1.400 lei, Redmi Note9 Pro merită lăudat.

Câteva poze făcute cu Redmi Note9 Pro:

Nu arată rău, nu? Modul portrait bagă un pic cam mult blur și nu e decupat prea bine…

Ecranul de 6,67 inci este FullHD+ și este protejat cu Triple Corning® Gorilla® Glass 5. Nu am testat să văd cât de rezistent e 😀 dar partea bună e că primiți o husă de protecție în cutie.

Nu am multe de spus despre ecran, e LCD, are culori naturale, iar dot display-ul (punch-hole) face loc camerei frontale în ecran.

Senzorul de amprentă nu este în ecran, ci pe butonul de on-off. Am observat că mai toate mid-range-urile au senzorul de amprentă pe butonul de on/off. Probabil e mai simplu de montat acolo, costurile sunt mai mici pentru această tehnologie, iar așezarea permite o utilizare super rapidă. Dar telefonul dispune și de deblocare prin face unlock.

Telefonul este dual-SIM, dar dacă îl utilizați ca single SIM (cu o singură cartelă SIM), cel de-al doilea port poate să fie pentru un card micro-SD care să mărească memoria internă a telefonului de 128GB cu încă 512GB.

La capitolul performanță, telefonul se mișcă foarte bine și nu se supraîncinge, procesorul Qualcomm Snapdragon 720G cu grafică Adreno 618 GPU se descurcă decent în mai toate scenariile de utilizare, chiar și în jocuri.

Bateria de 5020mAh este punctul forte al acesttui device ce nici nu consumă prea multă baterie. Așadar, cu o singură încărcare completă poți folosi telefonul chiar și a doua zi.

În concluzie, Xiaomi Redmi Note9 Pro este un model de luat în calcul dacă bugetul vostru pentru un nou smartphone este de până în 1.500lei. Cu greu o să găsiți un raport calitate/preț mai avantajos.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.