fbpx

Ziua 2 fără Facebook

Ziua 2 fără Facebook

10 ian. 2016 Altele

Ce am învățat după Ziua 1 fără Facebook:

– dacă cineva are nevoie de tine sau vrea neapărat să vorbească cu tine te găsește foarte ușor chiar dacă nu ești pe Facebook.

– dacă cineva nu are numărul tău de telefon sau mailul tău înseamnă că nu e important pentru tine.

– WhatsApp chiar este o aplicație foarte reușită. Până acum nu prea o foloseam.

– nu e bine să te loghezi cu Facebook-ul pe toate conturile sau pe mai toate site-urile pe care le frecventezi. Apoi nu o să fie plăcut să te tot chinui să-ți afli parola contului dacă nu mai ai cont de Facebook.

– poți trăi și fără să postezi constant tot ce faci.

facebook-143790_1280

Ziua 2 fără Facebook

Ziua 2 a fost mult mai dificilă, mi-am dat seama repede că dacă nu te uiți la televizor și nici nu vrei să mai intri pe Facebook… trebuie neapărat să-ți faci un feed bun de site-uri, altfel o să te simți total pe dinafară când te vezi cu cineva și discutați despre ce mai e nou. Eu una aflam tot ce se întâmplă de pe Facebook, mondenități sau nu.

Cel mai greu îmi este fără grupurile de pe Facebook. Eu urmez și un curs de grafică de vreo 6 luni și toate informațiile, toate modificările la structura cursului, teme etc. erau postate pe grup și le vedeam imediat. Acum tot stau cu grijă că pe grup o să se anunțe ce va importante, că nu facem cursul într-o zi de exemplu, și eu nu o să văd și o să mă duc la locație degeaba.

În ziua asta am rămas mult mai mult cu ochii în monitor fără să fac ceva anume, totul părea așa gol. La cât de mare și vast este internetul, totuși parcă fără Facebook devine mult mai mic și neinteresant.

Nu a fost o zi atât de productivă ca prima, asta pentru că mai mult am stat să mă „lupt cu mine”, să mă abțin să nu intru pe Facebook. Dar a fost o zi mult mai productivă decât cele în care stăteam pe Facebook.

După ce am postat primul articol despre cum m-am hotărât să renunț la Facebook, am și primit mesaje de încurajare 😀 Citez: „Nu ai cum să reziști mai mult de o zi”, „Mâine sigur intri pe Facebook”, „Hai că reușești tu măcar 3 zile să stai fără Facebook”. Astfel de mesaje chiar mă încurajează 😀 Mulțumesc!

 

 

Comentarii

  1. Eu ti-o spun sincer , pot rezista fara facebook si 3 ani , eu folosesc facebook doar ca sa-mi postez melodiile pe wall ca pe viitor sa nu le pierd sau uit si cate putin ma uit pe pagina ta de facebook. Atat. Whatsapp este cea mai de folos aplicatie ever. Nu stiu daca pot rezista fara ea.. Felicitari pentru initiativa , sper sa ajungi la cat mai multe zile fara facebook ! Zi frumoasa

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.