fbpx

Ziua Internațională a Fotografiei

Ziua Internațională a Fotografiei

19 aug. 2015 Altele

Pe 19 august este sărbătorită Ziua Internațională a Fotografiei. Anul acesta această artă, meserie și pasiune împlinește 176 de ani, ocazie cu care F64 a pregătit un infografic cu cele mai importante momente din istoria acesteia.

Infografic_Ziua_Fotografiei
„Povestea” începe în anul 1839 odată cu denumirea termenului „fotografie” de către Sir John Herschel. O documentare minimă în legatură cu realizarea primei fotografii din lume ni-l aduce în prim plan pe Joseph Nicephore Niepce. Acesta a realizat în anul 1826 un instantaneu din camera sa de lucru pe care l-a numit “View from the Window at Gras”. Fotografia de peisaj a apărut după 8 ore de expunere.

La trei ani după acest experiment, mai exact pe 4 ianuarie 1829, Joseph Nicephore Niepce a început un protocol de colaborare cu Louis Daguerre. După decesul lui Niepce, care a survenit la patru ani de la inițierea acestui parteneriat, Daguerre a continuat să experimenteze și a aparut astfel „daghereotip-ul“, un „contur“ oferit descoperirii făcute de Joseph Nicephore Niepce. Guvernul francez a intervenit în iulie 1839 și a cumpărat drepturile de autor ale invenției.

Informații cu privire la acest proces au fost facute publice pe data de 19 august 1839 iar din acel moment, această zi a devenit data oficială a descoperirii fotografiei precum și Ziua Internațională a Fotografiei.

Comentarii

  1. Pentru mine si in momentul de fata procesul de fotografiere mi se pare uimitor… sa poti captura o particica din viata asta si sa o expui pe un display sau o foaie… amazing…

  2. O fotografie valorează cât 1000 de cuvinte, la fel cum a spus Dorin mi se pare un lucru nemaipomenit , ce însă pentru secolul 21 a devenit mai puțin impresionant..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.