fbpx

13 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Samsung Galaxy Note8:

13 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Samsung Galaxy Note8:

24 sept. 2017 Altele

Samsung a lansat de curând noul lor flagship din seria business “Galaxy Note” – Galaxy Note8. Giganţii de la Samsung au venit din nou cu o serie de îmbunătăţiri şi idei inovative pe care le-au implementat în noul produs. Din momentul în care am primit noul phablet Samsung Galaxy Note 8 pentru testare şi până în momentul de faţă, am fost surprinsă în mod plăcut de noi funcţii aduse liniei, funcții pe care le-am prezentat într-un live pe pagina mea de Facebook:

Eu am primit Galaxy Note8-ul la testat de la Orange România în cadrul programului Orange Smartphone Tester.

Iată, în detaliu, ce am descoperit eu interesant la Galaxy Note8:

 1. Camera duală cu stabilizare optică de imagine pe ambii senzori (OIS)

Camerele duale sunt încorporate în smartphonuri de ceva vreme dar, după cum se şi laudă producătorii sud-coreeni ai phabletului Samsung Galaxy Note 8, noul lor telefon beneficiază de stabilizare optică de imagine pe fiecare dintre cei doi senzori ai camerei duale astfel încât pozele făcute la apropiere sau în condiţii de luminozitate slabă, moment în care tremuratul mâinii îşi lasă amprenta pe capturile surprinse cu telefonul, sunt mai clare şi nu sunt afectate de “blur”-ul mişcării mâinii în care este ţinut phabletul.

Untitled1
http://www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-note8/camera/
 1. Noi shortcut-uri şi butoane ce simplifică utilizarea telefonului

Operarea facilă a funcţiilor telefonului este unul dintre cele mai importante aspect din punctual de vedere al multor utilizatori de telefoane. În cazul noului phablet Samsung Galaxy Note 8 avem parte de noi shortcuturi ce ne uşurează treaba foarte mult, devenind o placere să te joci cu telefonul. Aici putem vorbi despre posibilitatea de a crea un buton “plutitor” pentru captarea fotografiilor ce permite un acces simplu şi comfortabil când dorim să facem o poză. Interesantă este şi readucerea unei notiţe pe ecranul telefonului prin simpla apăsare a unui buton de pe ecran – oricând ne dorim să revenim pentru a mai nota ceva.
Untitled2

 

 1. Multitasking folosind 2 aplicaţii în acelaşi timp prin intermediul funcţiei “App pairing”

Simplificarea funcţiei de Multi-window ce ne permite să rulăm 2 aplicaţii în acelaşi timp a fost foarte bine primită permiţând utilizatorilor o experienţă mai facilă. Tot ce trebuie să faceţi este să creaţi o scurtătură unde selectaţi funcţia de “App pair” şi apoi să alegi cele 2 aplicaţii dorite. Este atât de simplu!

Untitled3
http://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00077731/

 

 1. Rezistenţă la apă şi… ceva în plus

Nu este nimic nou în faptul că se foloseşte standardul de protecţie împotriva prafului şi a lichidelor (IP68). Telefonul poate fi scufundat sub apă şi utilizat, deşi nu se recomandă o adâncime mai mare de 1,5 m şi operarea telefonului mai mult de 30 de minute. Surpriza ascunsă este capacitatea S-Penului care, de această dată şi pentru prima oară, poate fi utilizat sub apă fără a întâmpina vreo problemă.

 1. Senzor de presiune “force touch” încorporat în display

Noul phablet a furat anumite caracteristici de la fratele lui din altă serie de flagshipuri, şi anume, Samsung Galaxy S8. Telefonul a renunţat complet la ideea de un “Home button” fizic pentru a integra un senzor de presiune prin care putem folosi tastele de navigare din partea de jos a displayului iar din setări putem simplifica utilizarea acestora şi personalizarea lor după bunul plac al fiecăruia.

Untitled5
https://www.sammobile.com/2017/09/21/galaxy-note-8-tip-change-navigation-bar-color/

 

 1. Dezactivarea butonului fizic “Bixby Key”

Încă de la început, funcţia Bixby (Asistentul vocal brevetat de Samsung şi posibil concurent alCortana, Siri şi Alexa –asistenţi aparţinănd altor giganţi din industrie precum Microsoft, Apple respectiv Amazon) a întâmpinat dificultăţi. De la o lansare întârziată şi până la adaptarea asistentului vocal la limba engleză, clienţii au fost nesatisfăcuţi din punctul de vedere al eficacităţii funcţiei. “Bixby Key” este un buton fizic prezent pe noile smartphoneuri lansate de Samsung, inclusiv pe Samsung Galaxy Note 8, care ne permite interacţionarea directă cu programul. De curând cei de la Samsung permit instalarea unui update ce ne dă voie să dezactivăm butonul fizic Bixby dar din păcate doar atât. Să ne aşteptăm cumva şi la un update ce ne permite înlocuirea funcţiei de Bixby cu alte programe de pe telefon?

Untitled6
https://latestmobileplans.com/samsung-launch-bixby-supported-earphones-along-galaxy-note-8-reports/

 

 1. Transformarea videoclipurilor în GIF-uri

Dacă aţi avut ocazia să utilizaţi un Samsung Galaxy Note 7, atunci ati folosit probabil şi această funcţie a telefonului problematic. Ei bine, această funcţie reapare pe noul phablet Samsung Galaxy Note 8, fiind uşor de utilizat şi foarte distractiv în acelaşi timp. Tot ce trebuie să faceţi este să accesaţi un videoclip, indiferent că este de pe youtube sau telefon, scoatem S-Penul, iar din Air Command selectăm funcţia de Smart Select – GIF Animation şi începem să înregistrăm.

Untitled7
https://www.cnet.com/au/videos/5-hidden-tricks-on-the-galaxy-note-8/

 

 1. Funcţia Live Message – noi moduri prin să ne distrăm utilizând GIF-uri

Cu această funcţie, utilizatorii pot face o conversaţie mult mai interactivă cu interlocutorul. Prin intermediul ei facem fotografii pe care desenăm pentru a le trimite prietenilor sau înregistrăm video cum notăm pe capturi foto şi convertim în format GIF.

 

 1. Schimbarea culorilor barei de navigare şi customizarea acesteia

Dacă v-aţi săturat de aceleaşi culori şi ordine a butoanelor din bara de navigare acum puteţi să o modificaţi după bunul plac pentru un aspect mai plăcut şi simplificare a utilizării. Deşi această funcţie o găsim şi pe Samsung Galaxy S8, din păcate pe phablet paleta de culori este limitată numai la anumite nuanţe deschise iar schimbarea trece aproape inobservabilă. O funcţie aparte la Samsung Galaxy Note 8 este cea de ascundere a barei de navigare în cazul în care doriţi să profitaţi de tot displayul de 6.3” atunci când navigaţi pe internet sau desenaţi cu S-Penul.

Untitled8
https://www.phonearena.com/news/How-to-customize-the-Galaxy-Note-8-navbar-change-color-rearrange-buttons-make-it-disappear_id97873

 

 

 1. Utilizarea senzorului de amprentă pentru a face vizibile notificările

Dacă ne jucăm puţin prin setări descoperim că printr-o simplă bifare putem permite accesarea barei de notificări utilizând senzorul de amprentă de pe spatele telefonului. Această funcţie nu este de neglijat din moment ce vorbim despre un telefon cu un display de 6.3”, accesarea notificărilor din partea de sus a ecranului fiind relativ dificilă. De asemenea dacă vă deranjează să atingeţi mereu senzorul de pe spatele telefonului şi vi se pare mai uşor, aveţi opţiunea ca printr-un simplu “swipe” în jos cu degetul oriunde pe home screen să vă accesaţi notificările.

Untitled10
https://www.sammobile.com/2017/09/18/accessing-notifications-galaxy-note-8-galaxy-s8-now-easier/

 

 

 1. Meniul Air Command este prevăzut pentru prima oară cu shortcutul de creare a unei notițe

Cum ne-am obișnuit cu phableturile Samsung Galaxy Note, de fiecare dată când scoatem S-Penul din telefon, ne sare în ochi meniul Air Command din care putem alege să facem capturi ale unei imagini și să o edităm, să desenăm pe imaginile din galerie și multe alte funcții care depind de utilizarea S-Penului. Utilizatorii pot crea o notiță direct din acest meniu care poate fi accesat apăsând butonul de pe S-Pen în timp ce îl ținem foarte apropiat de ecran sau apăsând butonul plutitor dedicat meniului dar pentru a simplifica procesul, pentru lansarea imediată a unei notițe apăsând butonul de pe S-Pen atingem ecranul de 2 ori cu “stiloul”.  De asemenea, merită menționat și faptul că prin intermediul unei aplicații de pe Play Store, sunetele native ale S-Penului când este scos și băgat înapoi în telefon pot fi schimbate cu alte sunete pentru a face interacțiunea mai interesantă.

Untitled11
https://www.gizmodo.com.au/2017/08/samsung-galaxy-note8-everything-you-need-to-know/

 

 1. Navigare pe internet mai interesantă utilizând funcțiile S-Penului

O parte din timpul pe care îl petrecem utilizând telefonul este în scop recreativ, fie că ascultăm muzică pe youtube sau navigăm pe internet. O funcție interesantă pe care am descoperit-o este cea de a utiliza butonul plutitor din browser pentru a micșora/mări fontul textului, a trimite linkul paginii către prieteni și de a deschide un tab nou cu mare ușurință.

Untitled12
https://www.cnet.com/au/pictures/samsung-galaxy-note-8-hidden-features/

 

 1. Funcția de traducere îmbunătățită

Până în momentul de față, opțiunea de “translate” era folosită pentru traducerea individuală a cuvintelor din alte limbi dar pentru Samsung Galaxy Note 8 această funcție a fost îmbunătățită astfel încât putem traduce propoziții întregi, aplicația utilizând google translate ca sursă. De pe dispozitiv putem traduce cuvinte și propoziții din peste 36 de limbi străine.

Untitled13

 

Concluzie:

Noul phablet Samsung Galaxy Note 8 dispune de o varietate de opțiuni menite să ne facă treaba mai ușoară, fie că notăm ceva important pe telefon sau că vorbim cu prietenii prin mesaje. Aplicabilitatea S-Penului se face cea mai simțită prin simplul fapt că s-a adus o multitudine de funcții noi pentru “stilou”, de la scroll pe paginile web și până la traducerea propozițiilor dintr-un articol. Telefonul ascunde în continuare mici surprize și impresionează în același timp prin simplitatea utilizării cât și prin complexitatea și varietatea opțiunilor de care dispune.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.