În urmă cu două zile am fost invitată la un eveniment HTC un pic mai altfel, la o primă întâlnire cu cele mai noi smartphone-uri lansate de HTC în urmă cu două săptămâni la CES în Las Vegas – HTC U Play și HTC U Ultra. Zic că a fost doar o primă întâlnire pentru că device-urile încă nu au fost lansate oficial în România, ci doar au fost prezentate presei și bloggerilor în cadrul unor prezentări restrânse.
Am reușit să văd cele două modele pe toate culorile disponibile, dar majoritatea produselor prezente erau Demo-Unit, nu aveau software-ul final instalat, lipsea interfața HTC Sense și chiar și anumite funcții. Dar unele din cele mai interesante caracteristici am reușit să le testez, iar design-ul m-a impresionat.
Mai jos aveți o listă cu tot ce am reușit să descopăr interesant la cele două modele (în condițiile în care nu erau versiuni finale):
Deși există diferențe de design între cele două modele, în special legate de camera foto principală și de senzori, aspectul fluid (lichid) al spatelui este același pentru ambele smartphone-uri. Telefoanele sunt disponibile în patru culori: alb sidefat (Ice White), albastru electric (Sapphire Blue), roz-gold (Cosmetic Pink) și negru-verzui (Brilliant Black). Versiunea mea preferată fiind cea neagră cu nuanțe de verde.
Este incredibil cât de lucios este spatele din sticlă curbată, aproape că-l poți folosi ca pe o oglindă. Suprafața chiar pare fluidă, iar reflexiile îl fac să atragă toate privirile. Modelele pe albastru și pe roz par cele mai lucioase, pe când variantele pe alb și negru or să apară primele la noi undeva prin luna martie.
Spatele, din păcate, atrage destul de multe amprente, dar o husă transparentă v-ar scăpa imediat de această grijă și ar păstra și aspectul foarte interesant al celor două modele. Un alt efect al suprafeței foarte lucioase este și că telefonul alunecă foarte ușor de pe suprafețele un pic înclinate, mai ales pentru că este din sticlă și este un pic curbat pe margini.
HTC U Play:
– Este extrem de compact, aproape că nu realizezi că are un ecran de 5.2 inci
– Memoria internă se poate extinde cu un card de memorie micro-SD de până la 2T
– Camera frontală are 16 MP și dispune și de o funcție UltraPixel ce în condiții slabe de luminozitate selectează un singur pixel, cel mai luminos, din patru pentru a oferi o imagine de calitate. Așadar, poza finală UltraPixel va avea doar 4MP.
Camerele foto de pe cele două modele sunt chiar cele de pe Google Pixel, HTC fiind firma producătoare a primelor device-uri Google Pixel. Și cred că deja știți că device-urile Google Pixel sunt lăudate pentru camera lor foto.
– Funcția Panorama Selfie îți oferă posibilitatea de a face poze de tip panoramă și cu camera frontală – funcția de lasă să face trei poze în modul portrait, poze pe care le unește în timp real.
– Port de încărcare USB-C 2.0 ce este utilizat și pentru căștile audio. Lipsește mufa jack pentru căști.
HTC U Ultra:
Fiind modelul superior al gamei, dar nu flagship-ul din acest an al companiei HTC, HTC U Ultra dispune de caracteristicile modelului U Play și aduce și alte funcții noi:
– Ecranul Dual este primul lucru pe care îl vezi deosebit la acest model. Deși ideea nu este una nouă (vezi gama Galaxy Edge), așezarea celui de-al doilea ecran este una specială. Ecranul este chiar lângă camera foto frontală, deasupra zonei de notificări. Așezarea nu mi se pare una ok, te obișnuiești mai greu cu zone unde trebuie să apeși să vezi toate notificările și setările rapide, iar închis pare că are un defect de ecran. Informațiile afișate sunt utile și chiar poate afișa și notificări importante, dar locația nu mi se pare aleasă bine.
– HTC USonic îți analizează urechea internă cu un puls sonic, apoi se adaptează la tine. Microfoane minuscule ascultă reflexia sonoră din urechile tale, unul în urechea stângă, unul în cea dreaptă, analizând tonul reflectat, pentru a optimiza căștile special pentru tine. Nu am reușit să testez această funcție pentru că nu am avut căștile speciale, dar chiar aș vrea să văd dacă chiar se observă o diferență cu acest super sistem de optimizare a sunetului.
– Căștile speciale cu mufă USB-C 3.1 or să vină în cutie împreună cu un adaptor secial pentru căștile tale cu mufă jack. În cutie o să fie și o husă specială de tip Clear View.
Cei de la HTC vor să folosească mufa USB-C la adevăratul potențial, nu doar să elimine mufa jack de 3.5mm, ci să utilizeze capacitatea mufei USB-C pentru a transmite date în ambele direcții – și de la device către căști, și de la microfoanele din căști către smartphone.
– Încărcarea de tip Fast Charge este suportat de procesorul Qualcomm – Quick Charge 3.0
– HTC U Ultra dispune de patru microfoane așezate în zone diferite, ceea ce înseamnă că poate capta un sunet 3D pozițional.
– Îți poate recunoaște vocea și-ți răspunde, chiar dacă este inactiv. Poți naviga prin telefon, prelua sau respinge apeluri, pune pauză sau opri alarmele, și multe altele doar cu ajutorul vocii. Pentru asta folosește Google Voice și o soluție creată special de HTC.
Cele două modele or să fie lansate oficial în România după jumătatea lunii februarie, iar în magazine or să fie disponibile din luna martie. Prețul recomandat fiind unul de 2.400 lei pentru HTC U Play și 3.700 lei pentru HTC U Ultra, dar prețul final îl vom afla la sfârșitul lunii februarie.
Mai multe detalii despre cele două modele găsiți aici.