De două săptămâni folosesc noul smartphone de la Samsung – Galaxy S9 Plus, primit la review prin programul Orange Smartphone Tester. În tot timpul ăsta l-am folosit zilnic și am descoperit aproape toate punctele lui forte, dar și lucrurile care ar putea fi îmbunătățite.
Telefonul meu personal este un Galaxy Note8, smartphone care are multe în comun cu Galaxy S9 Plus. Noul model de la Samsung fiind mai mult o combinație între Galaxy S8 Plus și Note8, așa că nu am simțit o schimbare importantă în utilizarea telefonului. Dacă faci trecerea la Galaxy S9 Plus de la un model mai vechi (S7, Note5 etc.) clar vei simți diferența foarte mare pe partea de performanță. Ecranul Infinity Display a rămas în continuare unul din atuurile modelelor de la Samsung, dar S9 are și câteva noutăți pentru noi, unele preluate de la alte smartphone-uri, produse de alte companii, care s-au bucurat de succes (ex. 3D Emoji). Modelele lansare în România (Dual-SIM cu 64 GB memorie internă și procesor Exynos 9810 Octa Core) sunt cu aproape 1.000 lei mai scumpe decât modelele anterioare. Galaxy S9 costă 3.900lei, iar Galaxy S9 Plus costă 4.400lei. Am tot discutat despre noua gamă de telefoane de la Samsung – Galaxy S9, am scris chiar și un articol cu diferențele dintre Galaxy S9, S8 și Note8. Mai jos putețivedea și un live de pe Facebook în care am prezentat cele trei telefoane în paralel:
Acum a venit momentul să vă spun pe scurt ce îmi place și ce nu la noile telefoane. Nu o să mă întind prea mult cu explicații, majoritatea punctelor de mai jos sunt doar opinii proprii, subiective, la care e posibil ca voi să aveți o altă părere. *Majoritatea caracteristicilor de la Galaxy S9 Plus sunt identice și la S9. Principalele diferențe între modele fiind legate de dimensiuni, camera foto și RAM.
Ce mi-a plăcut la Galaxy S9 Plus:
– Cel mai mult am fost impresionată de Camera foto. Posibilitatea de a schimba manual, dar și în modul automat, diafragma de la f1.4 la f2.5 este un mare plus pentru smartphone-uri. Vei face poze reușite și în lumina directă a soarelui, dar și seara când luminozitatea este scăzută. Deși aveam cameră foto duală și pe Note8, camera foto de pe S9 Plus face poze mai bune în lumină slabă și cu un fundal mai blurat la poze de tip portret sau macro. La ambele modele camera foto are stabilizare optică a imaginii, pe modelul Galaxy S9+ chiar este stabilizare optică dublă a imaginii – pentru fiecare obiectiv.
A post shared by Victoria Giorgiana (@victoria.giorgiana) on
– Super Slow Motion – funcția mea preferată de la Galaxy S9 Plus. Mai toate smartphone-urile pot filma slow motion la 120 de cadre pe secundă. Samsung Galaxy S9 poate filma Super Slow Motion la 960 de cadre pe secundă. Nu poți selecta tu momentul filmării Super slow, telefonul pornește automat filmarea cînd detectează mișcare – ăsta ar fi singurul minus. Ai nevoie și de o lumină naturală destul de bună, neoanele sunt de evitat.
Aici testam funcția #superslowmotion de pe #samsungs9 + 😀 Ce idei de video filmat cu încetinitorul aveți? Aș vrea să încerc ceva mai deosebit. Aștept propunerile voastre în secțiunea de comentarii. Mulțumesc de ajutor! #orangesmartphonetester A post shared by Victoria Giorgiana (@victoria.giorgiana) on
– Emoji AR. Este o funcție distractivă pe care trebuie să o testezi, dar entuziasmul o să dispară după 20-30 de minute. Partea bună e că te poți distra cu toți amicii tăi, le poți crea avatare personalizate și puteți crea video-uri amuzante împreună. este mai mult o aplicație fun, nu una utilă sau pe care să o folosești zilnic.
– Traducere în timp real. Deși Bixby Vision oferea opțiunea de a traduce textul de pe o imagine foarte rapid, acum poți traduce imaginile direct din camera foto fără să faci o poză. Opțiunea nu este una nouă, sunt ceva aplicații pe Play Store care fac chiar acest lucru, dar acum este integrată nativ în camera foto. Pentru a folosi aplicația ai nevoie de cont de Samsung și conexiune la internet.
– Difuzoarele stereo surrond Dolby Atmos. Deși nu ascult muzică direct la telefon, mereu folosesc căști audio, video-urile scurte, serialele, clip-urile filmate de mine se aud mult mai bine pentru că acum noile modele de la Samsung folosesc și difuzorul dedicat apelurilor pentru a reda muzica/sunetul. Per total, sunetul se aude mai tare, mai clar, bass-ul este mai puternic și crează și senzația unui sunet surround.
– Android 8. De curând și Galaxy S8 a început să primească update la Android 8. Diferențele între Android 7 și Android 8 nu sunt foarte mari. Sunt câteva îmbunătățiri la sistemul de notificări, mici opțiuni noi pentru a ușura viața utilizatorului, dar nu ceva spectaculos sau revoluționar. Principalul avantaj al sistemului de operare Android 8 ar trebui să fie mărirea duratei de viață a bateriei.
Ce nu mi-a plăcut la Galaxy S9 Plus:
– Așezarea senzorului de amprentă. În continuare este dificil de ajuns la el pe modelul Galaxy S9 Plus, la Galaxy S9 nu am observat probleme. – Modelul pe negru atrage amprentele ca un magnet. Vă recomand să vă luați telefonul pe o ală culoare: argintiu, mov sau albastru.
– Intelligent Scan se mișcă destul de greu. Intelligent Scan combină face recognition și iris scaner pentru a te identifica și pentru a deschide telefonul. Această combinație permite identificarea ta și în întuneric. – Camera frontală nu a fost îmbunătățită. Deși nu este o cameră slabă. mă așteptam la o evoluție de la Galaxy S8, speram la selfie-uri mai bune, în care să ies clar (sharp) de la prima încercare.
Cam puține puncte slabe, nu? Acum depinde de voi dacă considerați că punctele forte ale acestui model merită 4.400lei.