fbpx

Ce mi-a plăcut la ICEEfest 2017

Ce mi-a plăcut la ICEEfest 2017

25 iun. 2017 Altele

Anul acesta a fost al treilea an în care am participat la ICEEfest, cel mai important festival din sud-estul Europei – dedicat tehnologiei digitale și Internetului.

Cum nu am găsit mai nimic care să nu-mi placă, poate doar faptul că a ținut doar două zile, am zis să vă povestesc ce mi-a plăcut.

Feeling like a VIP! Thx, @orange #iceefest

A post shared by Victoria (@vickytoriawow) on

În zona cinematografului din mall Băneasa au fost amenajate 6 scene (plus o zona outdoor) pentru a susține cele 12 secțiuni de discuții: Disruption, eHealth, VR&AR, Content, eCommerce, AdTech, Marcom, Smart Homes, Fin Tech, Creativity, Startups si Entertainment, dar și concerte live, spectacol de standup comedy și zona de food și relaxare. M-am bucurat să văd foarte mulți speakeri de la mari companii globale, începând cu Google și Facebook, continuând cu The New York Times, Shazam, Yahoo, Lad Bible, AOL și mulți alții. În total au fost peste 120 de invitați pe scenele de la ICEEfest ce au susținut peste 90 de ore de prezentări. Dar au fost și prezentări speciale pentru jurnaliști, așa cum a fost demonstrația utilizării tehnologiei 5G organizată special de Orange la împlinirea a 20 de ani de activitate în România.

19095592_1696147967081954_5212386198723677247_o

 

Pe lângă demonstrația de funcționalitate pentru 5G, cei de la Orange au indus cu ajutorul unui video drăguț care să ne amintească evoluția rețelei, au anunțat un nou proiect de accelerare a startup-urilor – Orange Fab, disponibilitatea serviciului Apel Wi-Fi pentru toți clienții Orange.

Planul pe ziua de azi 😀 #iceefest A post shared by Victoria (@vickytoriawow) on

Două prezentări mi-au plăcut în mod special, deși au fost foarte multe reușite, cea a lui Alex Khan (cea mai influentă persoană în social media din Germania) despre cum te pot ajuta video-urile live și prezentarea lui Steve Bartlett (24 de ani, co-fondatorul SocialChain, una dintre cele mai de succes agenţii social media din Marea Britanie) despre importanța comunităților din social media.

Îmi pare rău că am ratat prezentarea lui Shafi Ahmed – Chirurg de clasă mondială şi speaker internaţional, primul medic care a folosit tehnologie VR în sala de operaţii, despre cum tehnologia poate schimba sistemul medical actual.

Prezentatorul ediției din acest an a fost tot actorul, comediantul și vedeta platformei de gaming Twitch, Jeff Leach. Am aflat că Jeff are origini românesti. Mama sa este sora celebrului actor român Ion Caramitru, director al TNB.

Super prezentare! Alex Khan – :Weapons of mass seduction” #iceefest

A post shared by Victoria (@vickytoriawow) on

Interesant e că pentru prima dată, numărul femeilor care sunt speakeri la festival a fost de 30% – 39 din 130.

O altă veste foarte bună este că și pentru acest an, 10% din valoarea încasărilor din bilete va fi donată proiectului Copaceni Tech House, menit să ajute copiii cu boli grave să se bucure de cele mai noi tehnologii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.