fbpx

Planurile grupului Orange după 20 de ani de activitate

Planurile grupului Orange după 20 de ani de activitate

18 iun. 2017 Altele

În cadrul unui eveniment susținut în prima zi de iCEEfest (cel mai important festival din regiunea ECE și SE Europe dedicat tehnologiilor digitale), Orange ne-a prezentat parcursul celei mai apreciate rețele de telefonie în cei 20 de ani de activitate. Da, de curând Orange a împlinit 20 de ani.

Print

Eu îmi aduc aminte de acum 17-18 ani când mama era client Dialog și primea acasă, împreună cu factura de abonament, felicitări sub formă de cărți poștale de la DiALOg, felicitari pe care eu le mâzgăleam cu mare pasiune 😀

Pe lângă nostalgia momentelor, pe care cei de la Orange au indus cu ajutorul unui video drăguț care să ne amintească evoluția rețelei, Orange a anunțat și un nou proiect de accelerare a startup-urilor – Orange Fab, disponibilitatea serviciului Apel Wi-Fi pentru toți clienții Orange și o demonstrație de funcționalitate pentru 5G.

Aici puteți vedea live-ul filmat de mine în timpul prezentării:

Orange Fab România este un accelerator de 1 an, conceput pentru a susține antreprenorii în crearea unor produse inovatoare și distribuirea acestora atât pe plan local, cât și internațional. Acesta este disponibil în alte 14 state din Europa, Asia și SUA.

19221878_1696160977080653_1449422743839788234_o

Acest program își propune să descopere startup-uri din România, companii cu produse validate în teste, care ajută la îmbunătățirea stilului de viață și stabilesc tendințe prin folosirea tehnologiei. Echipele selectate vor primi acces la tehnologii și API-uri pentru dezvoltarea proiectului, suport pentru testarea prototipurilor și acces la rețeaua de distribuție Orange pentru creșterea afacerii. Procesul de selecție și etapa de accelerare vor fi realizate în parteneriat cu How to Web o echipă cu experiență în ecosistemul startup-urilor. Echipele din program vor beneficia de mentorat de la experți tehnici, manageri de produs, sau echipa de conducere a Orange și a partenerilor săi, adaptat în funcție de nevoile specifice fiecărui proiect.

19238272_1696160833747334_411322743859186438_o

Programul Orange Fab este structurat pe patru direcții principale:

 • Smart territories (Smart City, agritech, energie, retail)
 • Future of Life (inteligență artificială, biotehnologie, viață digitală, sănătate)
 • Securitate (cibernetică și militară)
 • Rețele ale viitorului (Blockchain, Software Defined Networking, managementul calității experienței – QoE, interfețe de programare a aplicațiilor – API,  în rețea)

Programul Orange Fab include o etaptă de accelerare a produselor sau serviciilor înscrise, implementarea proiectului-pilot și un demo day.

Start înscrieri: 16 iunie 2017

Pagină înscrieri:

Beneficii:

 • Dezvoltarea produselor;
 • Mentorat oferit de către membrii Orange și partenerii săi;
 • Acces la tehnologiile Orange și ale partenerilor săi;
 • Spațiul de lucru în cadrul Tech Hub;
 • Posibilitatea de a dezvolta proiecte pilot care să includă integrarea cu produse Orange deja existente;
 • Acces la rețeaua de distribuție a Grupului Orange pentru validarea internațională a produselor;
 • Experiența Orange România în colaborarea cu ecosistemul de startup-uri din proiecte precum Innovation Labs și integrarea soluțiilor generate de acestea în proiecte complexe precum cel de Smart City dezvoltat în Alba Iulia;
 • Participarea la un Demo Day național, în București, și unul internațional, la Paris.

Apel Wi-Fi

Cu serviciul Apel Wi-Fi disponibil atât la abonament, cât și la cartela PrePay poți face apeluri peste orice conexiune wireless, chiar dacă nu ești în aria de acoperire a rețelei mobile. Este foarte simplu: selectezi o rețea wireless de internet, apoi folosești rețeaua Wi-Fi pentru a apela.

Serviciul Apel Wi-Fi este disponibil în premieră la Orange. El se activează automat, împreună cu serviciul Apel 4G, pentru telefoanele compatibile Android sau manual, din meniul telefonului, pentru modelele compatibile iPhone.

Deși serviciul a fost prezentat anul trecut, abia acum este disponibil către toți clienții ce au telefoane high-end compatibile cu acestă tehnologie. A durat atât de mult pentru că au fost ceva probleme la conectarea serviciului la apelul de urgență 112, multe lucruri de testat și integrat acolo… dar acum totul funcționează foarte bine.

Mai multe detalii aici.

Demonstrație funcționalitate 5G

Orange România a pregătit la ICEEfest și o demonstrație de funcționalitate a tehnologiei  5G și a beneficiilor pe care inovațiile susținute de o astfel de tehnologie le poate aduce. Demonstrația a fost realizată alături de Symme3D, prin imprimanta Biotech One.

 

Și mai interesant este că demonstrația pentru presă a fost realizată prin transmisie live VR. În sală am avut toți cei prezenți căști Gear VR și smartphone-ul Galaxy S8+căști, iar prezentarea propriu zisă a fost în altă parte a clădirii – filmată cu o cameră 360 ce a fost folosită pentru prima dată în România cu acestă ocazie. O cameră 360 ce m-a impresionat. Parteneri pentru acestă demonstrație au fost cei de la Huawei (cu echipamentul de rețea) și Samsung.

19095592_1696147967081954_5212386198723677247_o

În condiții de laborator, imprimanta Biotech One dezvoltată de Symme3D poate produce țesut organic și poate printa cu celule stem vii; Biotech One este prima imprimantă 3D din Europa de Est cu aplicabilitate în domeniul medical.

Symme3D Biotech One a dezvoltat o imprimanta 3D cu aplicabilitate în domeniul medical. Astfel, Symme3D a arătat cum poate opera  medicina viitorului,  funcționand pe o rețea de comunicații in care  latențele mici sunt esențiale. Imprimanta permite printarea de celule stem vii și produce țesut organic. În prezent, echipamentele de laborator sunt de mari dimensiuni și greoaie, însă, cu tehnologia 5G, laboratorul va deveni mobil, cu latență scăzută, în timp real.

19143809_1696160767080674_7345100227364041480_o

Orange își reafirmă angajamentul de a susține antreprenoriatul tehnic în România, prin adăugarea de proiecte și inițiative care vin să susțină fiecare ciclu de viață din ecosistemul de inovație. Primul pas, cel de preaccelerator, a fost făcut în 2014, prin începerea colaborării cu Innovation Labs. Orange Fab aduce componenta de accelerator, iar cele mai bune propuneri pot fi integrate în proiecte pilot precum Alba Iulia Smart City 2018. Astfel, cei pasionați de inovație și tehnologie au acces la toate resursele pentru a-și dezvolta produse ce vor răspunde nevoii de conectare a societății viitorului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.