fbpx

Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Huawei P30 Pro

Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Huawei P30 Pro

21 apr. 2019 Smartphone-uri

Huawei P30 Pro, cel mai nou smartphone de top de la Huawei, costă în jur de 1000 euro la liber sau 548 euro la abonamentul Orange Me 30, dar care merită banii – dacă îl folosești la capacitatea lui maximă. Mai multe oferte aici.

Eu am primit telefonul la testat timp de trei săptămâni prin programul Orange Smartphone Tester. Am primit versiunea cu 256GB memorie internă și 8 GB de memorie RAM, pe negru.

După cele trei săptămâni de test, am reușit să-mi formez o părere legată de telefon și de principalele lui puncte forte și puncte slabe. Ca să nu lungesc prea mult articolul, mai jos aveți trecute pe scurt toate lucrurile de care ar trebui să țineți cont dacă vreți să achiziționați un Huawei P30 Pro.

Ce mi-a plăcut la Huawei P30 Pro:

  • Pe primul loc și principalul motiv pentru care recomand P30 Pro – Camera foto (mai multe detalii aici). Sistemul de camere de pe spate este format din 4 camere: 20MP ultrawide f2.2, 40MP wide f1.6, 8MP f3.4 telephoto cu zoom optic de 5x și o cameră ToF de adâncime ce ajută la realizare unor portrete mai reușite și a unor imagini cu fundal mai blurat pentru un efect bokeh mai puternic. Inovația este senzorul RYYB (red, yellow, yellow, blue – în loc de red-green-green-blue) ce ar captă cu 40% mai multă lumină față de un alt senzor -> imagini reușite și noaptea.

  • Camera secundară, de selfie, este de 32MP și oferă o claritate incredibilă pentru o cameră foto frontală, mai degrabă ai spune că este o cameră principală de pe un smartphone de top.

  • Bateria m-a ținut peste o zi de utilizare normală fără probleme. Bateria este foarte mare, are 4200mAh și dispune de QuickCharge, Wireless QuickCharging (Supercharge de 40W / 15W Wireless Charge.) și Wireless Reverse Charging.
  • Poți încărca aproape orice alt device ce se aliemntează prin inducție – chiar și o periuță de dinți electrică. Este extrem de util, P30 Pro poate să țină locul unei baterii externe și chiar îl poți încărca în timp ce el încarcă alt device.

  • În plus, poate sta singur în picioare când faci poze datorită marginilor drepte de sus și de jos.

Ce nu mi-a plăcut:

  • Interfața EMUI. Deși a evolut mult în ultimul an, interfața celor de la Huawei tot mi se pare neatractivă și cu un aspect învechit – de acum vreo 3-4 ani. Unele opțiuni sunt și greu de folosit pentru că nu sunt la îndemână. Iar unele funcții chiar te încurcă mult. De exemplu: HiSense când vrei să editezi poze pe Instagram.
  • Este extrem de alunecos, iar modelul pe negru se umple de amprente.
  • Tastatura SwiftKey nu este deloc pe placul meu, deși este una din cele mai apreciate tastaturi. Eu una o schimb imediat ce pot – se pot descărca de pe Google Play foarte multe tastaturi mai intuitive.
  • Căștile din pachet sunt prea „basic” pentru un model atât de scump.

Deși numărul punctelor forte și cel al punctelor slabe este același, punctele forte sunt mult mai importante, contează mult mai mult decât un spate alunecos ce captează amprente – ce se poate repara ușor cu o husă, sau cu tastatura sau interfața EMUI care se pot schimba instalând aplicații speciale care îți personalizează telefonul, iar o pereche de căști bune poți cumpăra oricând. Așa că eu recomand Huawei P30 Pro fără rețineri, îl recomand mai ales persoanelor pasionate de fotografie.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.