fbpx

Cele mai frecvente întrebări legate de Pokemon GO

Cele mai frecvente întrebări legate de Pokemon GO

18 iul. 2016 Jocuri

Deja am scris un articol cu tot ce trebuie să știți despre pokemoni și despre jocul mobil Pokemon GO, dar fiind un articol foarte lung. mă gândesc că o împărțire pe cele mai frecvente întrebări v-ar ajuta mai mult. Aici este articolul cu „Totul despre Pokemon GO”.

Nu uitați că de pe site-ul eMag puteți comanda brățara Pokemon GO cu care puteți prinde pokemoni. Costă doar 199lei – http://goo.gl/otmyAz

1. Ce este Pokemon?

Sunt sigură că v-ați uitat la desene, nu prea ai cum să le ratezi. Dar în caz că v-ați născut după anul 2000, aici puteți vedea toate episoadele din Pokemon. Inițial a fost creat jocul RPG Pokemon (care a devenit cea mai populară franciză Nintendo), apoi desenele anime (are 817 de episoade), filme (17 filme, câte unul pentru fiecare sezon), jocuri de cărți (Pokémon Trading Card Game este un joc complex de cărți bazat pe jocurile video) și multe, multe produse de marketing.

Pokémon este o franciză media controlată de Nintendo și creată de Satoshi Tajiri în anul 1996. Numele Pokémon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, ce în traducere înseamnă monștri de buzunar.

pokemon-header2

2. Ce sunt pokemonii?

Pokemonii sunt personajele principale din jocurile Pokemon și din desene, ei sunt mici „monstruleți” simpatici ce au diferite puteri – atacuri.

Există 18 tipuri (specii) diferite de Pokémoni. Fiecare dintre aceste tipuri are avantaje sau dezavantaje față de un altul în luptă.

Se pare că cei de la Pokemon au știut ei ceva când au ales slogan-ul „Gotta catch ‘em all”, cei peste 150 de pokemoni din varianta clasică Indigo League (151 cu Mewtwo – pokemon creat artificial ) sunt ca un mic drog, nu te poți opri până când nu îi ai pe toți (numărul total de pokemoni e de 721, probabil să vedem update-uri la joc cu noii pokemoni).

3. Ce este jocul Pokemon GO?

Este un joc mobil ce a fost anunțat de 1 aprilie și toată lumea a crezut că e o glumă bună, dar uite că Pokemon GO a devenit realitate și deja este cel mai jucat joc de pe Google Play (a depășit numărul de utilizatori de pe Twitter, descărcările aplicației Tinder și a ajuns să fie mai popular decât porn-ul), deși încă nu este disponibil în toate țările. În joc trebuie să prinzi toți pokemonii, să-i evoluezi și să te bați cu ei.

DSCF2305.0

4. Pe ce device-uri merge instalat jocul?

Pentru că sunt folosite tehnologii destul de noi, Pokemon GO funcționeză doar pe device-urile cu Android 4.4 sau variante mai noi și iOS 8.0 sau mai nou și cu 2GB de memorie RAM. Jocul nu este disponibil pe Windows Phone.

5. Cum se instalează jocul Pokemon GO?

Pokemon GO a apărut și pentru România. Aici îl găsiți pentru Android și aici pentru iOS.

6. Cum îți faci cont?

Îți recomand să îți faci cont de Pokemon Trainer. E adevărat că durează mai mult (mai ales că acum serverele sunt mereu blocate), dar ai siguranța că acel apk nu se conectează la contul tău de Google.

Apoi îți alegi un nume unic și îți creezi propriul tău avatar. Numele nu se poate schimba! Dacă vrei un alt cont, trebuie să îți faci alt cont de Google cu care să te loghezi pe telefon și să o iei de la început.

2016-07-13 08.13.34

7. Cum se joacă Pokemon GO?

Ideea jocului a rămas aceeași ca la jocul de pe Nintendo și ca în desene: Trebuie să îi prindem pe toți!

– Trebuie să capturezi cât mai mulți Pokemoni, preferabil pe toți.

– Trebuie ca ouăle de pokemon să eclozeze, iar pentru asta trebuie să mergi pe jos 2km, 5km sau 10km și trebuie să le pui într-un incubator.

– Trebuie să te lupți la săli special amenajate. Te poți lupta doar după ce ai trecut de nivelul 5 (schimbarea nivelului se face prin acumulare de experiență – pokemoni prinși) și doar dacă ești aproape de o sală.

– Evoluția pokemonilor e foarte importantă! Îți recomand să evoluezi doar pokemonii care deja au CP mare (peste 120) și să nu consumi mult candy + stardust pe Power UP.

– Ca să poți ajunge un maestru Pokemon cât mai repede, te poți folosi și de diferite articole, precum: Pokeball-uri (ai nevoie de un pokeball ca să prinzi pokemoni, dacă nu ai pokeball-uri… nu poți prinde nimic), incense, lure, poțiuni, revive și altele. Pe majoritatea le găsești la PokeStop-uri, trebuie doar să învârți rotița de la PokeStop atunci cand ești lângă el, nu mai devreme pentru că se blochează.

8. Cum prinzi pokemoni?

Pe Pokemoni îi vei găsi dacă te deplasezi fizic pe hartă, nu te miști doar în joc. Trebuie să te plimbi cu aplicația deschisă prin diferite zone ale orașului, dar îi poți găsi și la tine în casă. Ca să îi prinzi trebuie să arunci cu un pokeball spre ei, poți încerca de mai multe ori.

Pokemon GO

Când apare un pokemon pe hartă destul de aproape de tine, trebuie imediat să dai click pe el (dispare în aproximativ un minut dacă nu dai click sau dacă te îndepărtezi de el) și apoi trebuie să arunci cu un pokeball spre el. Pokemon-ul, în funcție de culoarea cercului din jurul lui, o să fie mai ușor sau mai greu de prins. Unii se lasă prinși din prima, alții atacă când arunci pokeball-ul, iar unii ies apoi din pokeball. Vă recomand să stați pe loc când încercați să capturați un pokemon și să vă asigurați că rămâne în pokeball. Un pokemon prins de mine a ieșit și de 7 ori din pokeball.

Poți vedea oricând ce pokemoni ai, ce caracteristici au ei și ce alți pokemoni poți prinde. Dacă îi selectezi din lista pokemonilor prinși și apeși pe ei, pokemonii or să scoată sunetele din joc (nu din desene când își spuneau numele).

9. Cum acumulezi experiență?

Un trainer de nivel mai mare o să găsească mai mulți pokemoni, din ce în ce mai rari și cu CP mai mare. Cel mai bine e să prinzi tot ce vezi, doar așa crești în XP ca să prinzi și pokemoni legendari sau foarte puternici.

Experiența crește și cu ajutorul altor acțiuni:

Activitate Experiență (XP)
Capturează un Pokémon 100
Captura „Nice” 10
Captura „Great” 50
Captura „Excellent” 100
Captura curveball 10
2km egg hatch 200
5km egg hatch 500
10km egg hatch 1.000
Evoluează un Pokémon 500
Decoperă un nou Pokémon 500
Accesează un Pokéspot 50 sau 100
Antrenament la un Gym variază
Bătălia la un Gym variază

10. Ce sunt badge-urile?

Când prinzi pokemoni, activitatea ta este recompensată și cu ajutorul unor badge-uri. Badge-urile nu aduc experiență.

2016-07-15 15.48.48

11. Cum ies pokemonii din ouă?

Pentru ca ouăle de pokemon să eclozeze, iar pentru asta trebuie să mergi pe jos 2km, 5km sau 10km și trebuie să le pui într-un incubator. Vei avea un incubator de la început, vei mai primi unul la nivelul 6, dar îți poți cumpăra oricând mai multe.

La ouăle de 2km ai pokemoni mai slabi și care se găsesc peste tot, la ouăle de 5km poți avea orice tip de pokemon, iar la 10km trebuie să fie un pokemon puternic.

Ca ouăle să eclozeze, trebuie să mergi pe jos, nu în mașină sau pe bicicletă. Am observat că dacă circuli cu mai mult de 20-30km/h, distanța nu o să fie salvată la Eggs.

2016-07-13 08.15.29

12. Ce pokemoni ies din ouă?

Mai jos e lista pokemonilor care pot apărea din ouă:

Pokemon-Go-Egg-Hatch-Chart-jpg

13. Cum te lupți la sală?

Te poți lupta doar după ce ai trecut de nivelul 5 (schimbarea nivelului se face prin acumulare de experiență – pokemoni prinși) și doar dacă ești aproape de o sală. Te poți lupta cu un pokemon care este liderul acelei săli sau cu alte persoane. Cu cât pokemonii tăi sunt mai puternici (au CP mai mare), cu atât vor rezista mai bine în luptă. Așadar, e important să îi evoluezi pokemonii și să le dai Power Up.

Damage-ul de la atacuri este un număr care îți spune cât de mult prejudiciu poți provoca adversarilor tai. Exemplu: Weezing are 10 sau 45 damage.

Dacă te-ai luptat și te-ai ferit bine de atacurile inamicilor, pokemon câștigător o să fie lăsat la Gym ca să-l apere. Poți câștiga un Gym dacă bați pokemon-ul de acolo de mai multe ori până îi scazi prestigiul. Dacă Gym-ul este din echipa ta (la nivelul 5 îți alegi și echipa din 3 disponibile), îți poți lasă un pokemon ca să-l apere.

Atacuri:

 • Standard – apasă o dată pe ecran. Fiecare apăsare va executa o mișcare standard.
 • Special – după ce se umple bara albastră de sub HP, poți executa o mișcare specială, apăsând lung pe ecran.
 • Dodge – glisează spre stânga sau spre dreapta pentru a te feri de atacurile primite.
 • Swap Pokémon – apasă butonul de săgeata sus-jos din partea din dreapta jos a ecranului pentru a schimba pokemonul.

14. Cum evoluezi pokemoni?

Evoluția pokemonilor e foarte importantă! Îți recomand să evoluezi doar pokemonii care deja au CP mare (peste 120) și să nu consumi mult candy + stardust pe Power UP. Stardust e la comun pentru toți pokemonii, doar candy-ul e diferit pentru fiecare în parte (forma neevoluată). Ca să îi evoluezi trebuie doar să apeși butonul Evolve de la fiecare pokemon în parte.

Screenshot_20160714-114144

15. Ce faci la un PokeStop?

Ca să poți ajunge un maestru Pokemon cât mai repede, te poți folosi și de diferite articole, precum: Pokeball-uri (ai nevoie de un pokeball ca să prinzi pokemoni, dacă nu ai pokeball-uri… nu poți prinde nimic), incense, lure, poțiuni, revive și altele. Pe majoritatea le găsești la PokeStop-uri, trebuie doar să învârți rotița de la PokeStop atunci cand ești lângă el, nu mai devreme pentru că se blochează. După ce învârți, PokeStop-ul o să-ți ofere câteva iteme și o să se facă roz din albastru, să revii la el când e din nou albastru (5-6 minute).

PokeStop-urile sunt stabilite de Google în zone de interes, în special pe lângă atracții turistice. Nu poți crea tu PokeStop-uri, din păcate. Sunt foarte norocoși cei care au un PokeStop lângă casă sau job.

Screenshot_20160713-164554

16. Ce poți primi la un PokeStop?

În funcție de nivel, itemele disponibile la PokéStops se modifică:

 • La nivelul 5 – Potions, Revive și Incense.
 • La nivelul 8 – + Razz Berry și un Lure Module.
 • La nivelul 9 – + Lucky Eggs.
 • La nivelul 12 – + Great Balls, care cresc probabilitatea de a captura un Pokémon puternic.
 • La nivelul 20 – + Ultra Balls.

17. Ce face fiecare item în parte?

PokeBall – cu pokeball-urile prinzi pokemoni. Ai grijă cum arunci cu ele după pokemoni, le vei pierde repede.

Potion – după ce pokemon-ul tău a luptat la un Gym, poți folosi Potion ca să îi refaci HP-ul – health points.

Revive – dacă pokemon-ul a fost înfrânt la un Gym trebuie să folosește revive ca să-și revină din starea de „leșin”.

Camera – faci poză pokemon-ului, dar nu funcționează în orice locație.

Egg Incubator – ai nevoie de el pentru a ecloza ouă, nu se poate fără.

Incense – atrage pokemonii în zona în care te afli tu. E perfect pentru momentele în care stai în casă sau nu poți pleca de la birou. Incense-ul este doar pentru un utilizator și funcționează pentru 30 de minute. Trebuie doar să-l alegi de la Items și apoi să dai click pe el, un cerc roz o să se miște în jurul tău oriunde mergi și tu – acela e Incense.

2016-07-13 08.14.15

Lure – seamănă destul de mult cu Incense, dar se dă doar pe PokeStop-uri. Dai click pe un PokeStop și în modulul lui adaugi un Lure. Lure-ul este vizibil și are efect timp de 30 de minute și pentru alți utilizatori, toți vor vedea exact ce pokemoni vezi și tu.

Lucky Egg – timp de 30 de minute vei primi dublu XP (experiență).

Razz Berry – folosit pentru a prinde mai ușor un pokemon, preferabil să fie utilizat pe pokemonii cu cerc portocaliu sau roșu.

18. Poți cumpăra iteme?

Da! Multe articole poți primi și când ajungi la un PokeStop, trebuie doar să învârți de semnul locației și vei primi random diferite articole. Ai la dispoziție și un shop de unde poți cumpăra articole în joc și upgrade la Bag și la Pokemon Storage. Ai grijă! Vei plăti cu bani reali! Pentru a cumpăra din shop trebuie să introduci datele cardului tău pe contul tău Google, doar așa poți plăti.

Screen_Shot_2016-07-06_at_11.21.56_AM.0

19. Cum transferi pokemoni?

Poți să stabilești ce pokemon preferați ai, le poți da nume și îi poți transfera pentru a primi hrană (utilizată la evolve și power up) pentru ceilalți pokemoni la fel. E recomandat să transferi pokemonii pe care îi ai de mai multe ori, neapărat doar pe cei cu CP mic, dar aici contează mult și strategia ta de joc. Trebuie doar să apeși pe butonul Transfer de la fiecare pokemon în parte.

20. Cum te miști în joc?

Mișcarea e cea mai importantă la acest joc, așa poți găsi pokemoni noi, poți descoperii Pokestop-uri sau poți obține pokemoni noi din ouă. Pentru că sistemul prin care este monitorizată mișcarea ta este prin GPS, dacă nu pleci de acasă tot poți face destul mișcare dacă semnalul GPS-ului telefoului tău e slab. Mie îmi înregistrează zilnic vreo 4km când stau în casă, doar pentru că GPS-ul pierde semnalul și crede că m-am deplasat. Dar nu uitați că mereu trebuie să aveți jocul deschis pe hartă, altfel nu monitorizează nimic.

21. Ce reprezintă frunzele care se mișcă?

Frunzele doar arată că sunt muți pokemoni în zonă, nu că sunt excat acolo unde se mișcă frunzele. Din păcate acest sistem de căutat pokemoni nu pare prea bine pus la punct.

22. Ce sunt acele urme de pokemoni?

În dreapta jos puteți vedea ce pokemoni sunt aproape și distanța până la ei. Distanța e afișată sub formă de urme, trei urme înseamnă că ai ceva de mers, două urme înseamnă că nu ai mult de mers, o urmă înseamnă ca e aproape, fără urme înseamnă că e chiar lângă tine.

pokemon-nearby-2

23. Ce tehnologii utilizează jocul?

Pokemon GO utilizează localizarea prin GPS și conexiunea la internet pentru a naviga prin joc, fără cele două nu veți putea prinde pokemoni. Când ați găsit un pokemon și dați click pe el, intră în acțiunea realitatea augumentată. Respectivul pokemon o să stea pe biroul tău, pe o mașină, în copac sau, în cazul meu, pe trepied. Folosind camera principală a smartphone-ului, pokemon-ul pare că face parte din lumea înconjurătoare.

24. Cât de afectat e telefonul tău când te joci Pokemon GO?

Ei bine… smartphone-ul tău nu cred că e la fel de încântat ca tine de noul joc Pokemon. Pentru că trebuie să ai mereu pornit GPS-ul și conexiunea la date, iar ecranul telefonului e mereu deschis pe joc (probabil cu luminozitatea la maxim pentru a vedea clar în lumina soarelui), smartphone-ul o să rămână rapid fără baterie, o să fie epuizat, o să se supraîncingă și o să se tot blocheze – jocul fiind și destul de demanding.

Dacă aveți un smartphone mai slab, utilizarea prelungită a acestui joc îl poate supraîncălzi atât de tare încât poate avea daune permanente.

Multe persoane, printre care și eu, încarcă repede telefonul la fast-charge ca să se poată juca mai repede, ceea ce poate afecta destul de tare telefonul dacă faci asta des.

25. Cât trafic de date consumă jocul?

Un alt efect nedorit e consumarea rapidă a traficului de date. Aveți mare grijă dacă sunteți pe abonament, pot apărea costuri suplimentare destul de mari. Vă recomand să vă setați din telefon o limitare a traficului de date ca să nu plătiți în plus. Jocul consumă între 2MB și 8MB pe oră.

26. Cum economisești bateria telefonului?

Mergi la setări și dezactivează sunetele, vibrațiile și activează Battery Saver ca bateria să nu se consume foarte repede. Cum acestă funcție activată, ecranul se va închide când ții telefonul în jos, dar se deschide imediat când te uiți la el (funcționează cu ajutorul giroscopului). Interesant e că telefonul o să vibreze să te anunțe că e un pokemon lângă tine, chiar dacă ecranul e închis.

2016-07-13 08.14.08

27. Cum îl prinzi pe Pikachu?

Cel mai mare „secret” al acestui joc este posibilitatea de a-l prinde rapid pe Pikachu. Trebuie doar să nu îi prinzi pe primii trei pokemoni care îți apar în cale și să tot mergi, cel de-al patrulea Pokemon o să fie Pikachu. Acest „secret” e valabil doar când deschizi pentru prima dată jocul.

bew6v0ammf7ydlagxcrk

28. Cum poți atrage mai mulți pokemoni?

Folosește Incense pentru a atrage mai mulți pokemoni. Dacă ești la birou poți folosi Incense pentru 30 de minute ca pokemonii să vină doar la tine, la început ai două astfel de parfumuri, iar apoi vei mai primi când crești în nivel, sau poți cumpăra dacă ții neapărat. Poți folosi și Lure pe un PokeStop.

Poți sta pe lângă un alt utilizator ce folosește Lure pe un PokeStop pentru a prinde pokemonii care vin la el. Asta dacă nu te deranjează să profiți de pe urma lui. Utilizatorul care a folosit Lure o să fie și el acolo, astfel îți poți face prieteni noi 😀

29. Pokemonii apar din nou în același loc?

Da! Pokemonii își dau respawn (apar din nou) acolo unde i-ai prins. Am observat că apar la intervale de 2-3h exact în același loc. Așa poți prinde foarte ușor chiar și 10 Nidoran.

30. Primești ceva dacă îți lași pokemonul la un Gym?

Da! Îți este de un real folos să ai un pokemon lăsat să apere un Gym. Pentru fiecare pokemon lăsat la un Gym vei primi, la un interval de 24 de ore, un pachet cu stardust (sau alte iteme) și coins (bani).

31. Care sunt pokemonii rari?

Pokemonii rari din Pokemon GO sunt: Mew, Mewtwo, Ditto, Articuno, Zapdos, Moltres – aceștia nu au fost găsiți de nimeni până acum.

32. Ce face butonul AR?

Folosește AR ca să vezi pokemonii prin camera foto. AR vine de la Augmented Reality, funcție cu ajutorul căreia puteți vedea pokemonii ca și cum ar exista în realitate. Dacă aveți AR debifat o să vedeți un fundal desenat ca dintr-un parc, iar pokemonii or să fie un pic mai ușor de prins.

2016-07-15 15.22.06

33. Cum prinzi un pokemon care tot iese din Pokeball?

Folosește Razz Berry pentru pokemonii cu cerc portocaliu sau roșu. Doar așa te poți asigura că îl vei prinde. Eu am pierdut 41 de pokeball-uri pe un Pidget de 238CP care nu s-a lăsat prins, a și ieșit de 3 ori din pokeball… câteodată e și la noroc.

34. Ce faci dacă pokemonul pare că e departe când dai click pe el?

Contează cum ții telefonul când dai click pe pokemon. Chiar dacă pokemonul e mai departe, imediat ce dai click pe el o să apară exact în fața ta (chiar dacă părea că e în spatele tău). Pokemonul apare exact unde ții telefonul orientat, dacă apoi miști telefonul, o să pierzi pokemonul din vizor și e chiar posibil să-l pierzi de tot.

35. Cum selectezi în ce îl evoluezi pe Eevee?

Evoluția lui Eevee o poți alege dacă îi schimbi numele. În desene Eevee evoluează cu ajutorul unei pietre speciale, piatra de apă transformă Eevee în Vaporeon, piatra foc în Flareon, iar piatra fulger în Jolteon (pentru pokemonii în prima serie, Eevee având mult mai multe evoluții).

Cum în joc nu avem pietre, se credea că Eevee evoluează în funcție de echipa aleasă la nivelul 5, dar se pare că nu e așa… Eevee evoluează random. Dar cum te poți asigura că ai pokemon-ul pe care îl vrei? Unii fani au descoperit o modalitate care se pare că funcționează mai mereu (nu în 100% din cazuri). Înainte de a evolua Eevee-ul, schimbăi numele în cel al stăpânului variantei evoluate din desene –  Rainer pentru Vaporeon, Sparky pentru Jolteon și Pyro pentru Flareon.

IL040

 

36. Îți poți schimba numele, avatarul și echipa?

Mai nou îți poți schimba numele o singură dată, poți schimba avatarul de câte ori vrei, dar nu poți schimba echipa aleasă – nu încă.

Aștept întrebările voastre!

 

Comentarii

 1. Ca sa crești mai repede și sa primești mai mult XP, păstrează pokemoni și evoluează mai multi odată după ce activezi un magic egg ce îți dublează XP. Poti face pana la 18k XP în 30 min în funcție de ce nivel ești.

  1. Trebuie sa te duci la un PokeStop, doar acolo gasesti PokeBall. Poti si sa cumperi cu bani reali din shop

 2. Hei. Am o intrebare.. cum pot sa imi acot pokemonul din gym l am bagat iar acuma vreau sa il scot

     1. ma chinui sa il prind pe ghost. L-am tot reperat ,dar nu se arata deloc 🙁

 3. Trebuia sa faca si ei cva care sa te tina ocupat cand esti la munca si nu te poti plimba sau nu ai un pokestop :)))

 4. intrebare: Prind un pokemon, iese din bila si instant dispare….vad doar un nor gri inchis si dispare pokemonul…mi-l fura cineva? Sau ce se intampla?

  1. Nu, doar dispare el… se mai intampla. Cel mai bine e sa nu te misti cand incerci sa arunci in el cu pokeball

 5. Cand folosesc incens ul nu imi apare nici un pokemon ( am folosit 3 si nimic ) ,iar cand merg undeva si e lure toti prind si vad pokemoni,numai mie nu imi apare nici unul …
  Am incercat sa instalez din nou ,sa repornesc jocul si nimic, nu vad nici unul si pace. Stie cineva de ce sau cum sa fac?

 6. Nu imi apare nici un pokemon cand dau incens si nici cand da cineva lure …toti prind si le apar zeci de pokemoni si mie nu imi vede nici unul

  1. Nu inteleg intrebarea ta. Ce legatura are GPS-ul cu camera? Daca vrei sa vezi pokemonii ca si cum ar fi in realitatea, apasa pe AR cand dai cu bile in pokemon

 7. Mie imi apar 3 urme la toti pokemonii nu am avut niciodata mai putin de 3 urme…de la ce e si ce pot face daca ma puteti ajuta?

   1. Asa e de cand l-am luat de vreo saptamana si ceva…si ma gandeam ca numai eu am problema si am zis sa intreb

 8. are sens sa imi evoluez mai multi pokeoni de acelasi fel, ca eu de ex am foarte multi Pidgey, mi-ar ajunge cat sa evoluez vre-o 3 pana in stadiul de Pidgeot, sa imi evoluez 3 sau doar 1 si restul ii las Pidgey? cum imi creste mai mult nivelul si puterea?

  1. Normal ca are! Patreaza tot ce prinzi si apoi evolueaza tot, dar ai grija sa ai un lucky egg pregatit. Asa poti creste si trei nivele daca esti la inceput

   1. Buna victoria……nu reusesc sa bat pe nimeni la gym…si am pokemoni mai puternici ca cel de acolo!!!…cred ca nu stiu cum lovesc sau cum sa ma apar.. Imi poti explica?…vreu sa fi cst mai explicita daca ai cum…;)..ms

   1. Păi îmi zice de orientarea telefonului… Oricum dacă dau cu bila random îl pot prinde în modul ar, mai mulți au prb. ăsta și nu cred ca e 100% slab telefonul… Am un samsung galaxy A3. :p Btw: Ms de timpul acordat!

   1. Daca nu accepta cardul e din cauza cardului… ori e gol, ori banca nu permite astfel de tranzactii

 9. buna!am o intrebare.am actualizat jocul si cand sa intru ma pune sa o iau de la nivelul 1 si nu pot sa ma conectez la vechiul cont.poate sa ma ajute cineva?!

 10. ce se intampla daca pierd lupta la Gym? moare pokemonul? si… la Gym trebuie sa ma lupt cu cel mai puternic pokemon pe care il am sau este vreunul indicat pentru lupta?

  1. Trebuie sa folosesti pokemoni puternici si sa vezi ce ar bate pokemonii care apara sala. Pokemonul lesina daca pierzi, trebuie sa folosesti revive si apoi potiuni sa-i cresti viata la max

 11. Am o intrebare,eu am lvl 4,aproape 5,si vreau cand fac lvl 5 sa ma duc la un gym…intrebare este,ce primesc cand bat un pokemon de la gym?

  1. nimic, daca obtii gym-ul primesti 10 pokecoins si 500 de stardust. Apoi mai primesti iar peste 21 de ore daca reusesti sa pastrezi gym-ul

 12. numarul de pokemoni care apar pe harta depinde de locatie?(adica daca sunt intr-un oras mai mare, gen Sibiu, pot prinde mai multi decat intr-un orasel mai mic? sau e doar random?

  1. da, conteaza zona. In orase sunt mai multi, mai ales in parcurile din orasele mari

   1. hey …..am si eu o inrebare ….de ce mi sa blocat contul de pe pokemon go ? am ajuns pana la nivel 6 si dintr-o data nu mai pot sa intru pe el ….imi arata ca trebuie sa reactivez contul ….si cum fac asta ?

    1. ti-am raspuns pe mail… dar ai dat un amil gresit.

     asta era mailul:

     Buna, Liviu,

     Chiar nu stiu ce sa iti zic… nu am patit asa ceva.
     Daca ai fost corect, ai jucat doar de pe telefon, fara emulator pe PC, fara fake gps si fara sa ai mai multe conturi, nu ar trebui sa patesti asa ceva
     In cazul in care ai incalcat regulile Niantic… inseamna ca ai primit ban, ai fost blocat

     1. Greu de gasit… trebuie sa ii evoluezi, iar in Sibiu chiar nu stiu unde poti gasi. Poate iti raspunde altcineva care stie

 13. Stie cineva daca imi pot schimba echipa. Eu sunt la galben si vreau la echipa rosie. Mai am o intrebare… Daca vreau sa evoluez un pokemon trebuie sa ma uit mai mult la cp sau la cat damage are la puteri? De exemplu am un pokemon de cp 199 si la puteri 6 cu 25 iar acelasi pokemon cu cp 100 si puteri 15 cu 55

   1. cand vreau sa evoluez un pokemon trebuie sa tin cont de cp sau de cat are la puteri?
    Am un pokemon cu 200 cp si la puteri (7 cu 30) si altu cu 119 cp dar la puteri ( 15 cu 60) Pe care sa il evoluez?

 14. Legat de eevee, easter egg-ul cu numele functioneaza doar prima oara. Ar fi bn dc sa pastrezi acest easter egg pana prinzi un super eevee, si de preferabil sa aiba dupa evolutie a doua miscare hydro pump, poate aqua tail.

 15. Atunci când evoluezi un pokemon atacurile lui evoluează random sau nu fiindcă am evoluat un pidgey în pidgeotto si apoi in pidgeot dar atacul era mai slab decât la pidgeotto. De ce???

  1. Da, atacurile se modifica, e posibil sa primesti atacuri mai slab, nu doar CP-ul conteaza daca un pokemon e bun sau nu, si nici dupa atacurile anterioare nu te poti lua

 16. Salut, ce reprezinta numarul de bare de la al doilea atac al pokemonilor si numarul din dreapta acestora ? Am gasit la al doilea atac intre 1 si 5 bare, cu cat sunt mai mult sunt mai puternice sau care e scopul ?

 17. Nu pot să fac schimb de pokemoni cu altcineva, de exemplu îi dau un pidgey şi el un caterpie?

 18. La unele gym-uri nu pot sa imi las pokemonii. De ce e asa ? Gym-ul e controlat de echipa mystic in care sunt si eu

  1. GYM-ul e prea slab, nu poate sustine mai mult pokemoni. Trebuie ca mai intai sa te bati la el, sa te antrenezi, ca sa-l cresti, apoi poti lasa

   1. Greșit, în unele zone ale Bucureștiului sunt săli care găzduiesc 12- 27 de jucătorii, ori e cod ori cineva joaca de acasă!

 19. Ce se intampla daca lasi un pokemon la o sala controlata de echipa ta? Mai precis cum primesti coins?

  1. Imediat poti primi bonusul daca intri la Shop (dreapta sus), apoi, daca pokemonul nu e dat afara, mai primesti bonusul dupa 21 de ore

   1. Multumesc!
    Nu am stiut: am apasat acum si am primit 10 coins. Si s-a activat un ceas cu numaratoare inversa, probabil pana la urmatoarea perioada de 21 ore. Pokemonul meu este in gym de cca 22 de ore…sa inteleg ca am pierdut bonusul pt primele 21 de ore pt ca nu am apasat?

 20. Cum ma conectez cu gps ? Imi arata mereu ca nu are semnal ? Ce fac ca sa ajung in lumea reala ? Te rog ajuta-ma !!

  1. Porneste GPS-ul de pe telefonul tau, vezi sa ai si netul pornit. Daca nu merge… poate e zona fara semnal. Dar trebuie sa mearga.

 21. Mie nu-mi mai merge jocul cand am conexiunea de date mobile orange activata+ gps. ” GPS signal not found” Daca sunt pe wi-fi totul e perfect. Problema e ca semnal wi-fi nu prea am asa bun si in toate locurile in oras, doar in casa

  1. Suna la compania de unde ai cartela – net si vorbeste cu ei, probabil e semnalul prea slab

  1. ce se intampla …e deja al 5-mea cont traine pentru pokemon gO si asta so blocat raman cand am facut level 10

 22. Buna. Sunt la level 11 si deja nu mai pot evolua câțiva pokemoni deoarece îmi spune că am „trainer level ” mic. Ce trebuie sa fac? Trebuie să ajung la un anume level să pot continua?

 23. Buna am o întrebare. Cum îmi antrenez pokemoni? Antrenamentul constă în luptele din arene?

 24. Se mai pot recupera pokemoni transferați da sau nu! Ar fi păcat căci eu mi.am păstrat doar unul de fiecare și Eevee mi.a evoluat în cel de foc Flareon. Și nu știu când o să mai prind. Căci am prins patru dar 3 i-am transferat și pe ultimul l-am evoluat.

   1. Am si eu o intrebare :(( dc cand dau sa prind un pokemon si intra in pokeball ii dau zmeurica si megaball si il prind in el se cutremura de 1-2 ori si scapa si iese nu este in functie de cp ca-ci era si un drowzee de 40cp si zmeurica si megaball ma puteti ajuta??
    Plss

    1. Se intampla asta si random, fara explicatie. Incearca sa stai pe loc cand prinzi pokemonul – si asta mai ajuta

 25. Sunt la level 5 si nu mai am poke ball.Ca fac ca sa mai am??Fara bani reali sau bani in pokemon pentru ca in pokemon nu am nici un ban

 26. Va rog, ma poate ajuta cineva in contextul urmator: am vrut sa intru din nou pe contul principal, dar am uitat parola contului. Cand am apasat sa ma ajute sa-mi gasesc parola, imi cerea o multitudine de intrebari pe care eu nu mi le mai amintesc. Cum rezolv? Multumesc!

 27. Care sunt toate elementele care pot bate elemente ma refer sa zicem apa bate focu piatra bate curentul etc care sunt celalalte elemente care se bat intre ele

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.