fbpx

Cele mai interesante device-uri lansate la CES2023 – part 2

Cele mai interesante device-uri lansate la CES2023 – part 2

Am zis să continui lista de device-uri ce mi-au atras atenția la CES2023. Aici este prima parte a acestei liste, ce conține 7 device-uri pe care aș vrea să le testez în 2023. Iată următoarele 5 din listă:

1. Ochelarii inteligenți  de la Biel Glasses și Panasonic 

Biel Glasses și Panasonic prezintă ochelarii inteligenți care vin în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere, la dezvoltarea cărora cele două companii au colaborat încă din 2021.

Biel Glasses este un start-up cu sediul în Barcelona care dezvoltă ochelari inteligenți pentru a rezolva problemele de mobilitate ale persoanelor cu deficiențe de vedere, permițând o îmbunătățire semnificativă a autonomiei acestora. 

Produsul realizat în comun integrează ochelarii VR Panasonic cu capacitate HDR 5.2K și greutate redusă cu tehnologia Biel Glasses pentru deficiențe de vedere. Acesta rezolvă problemele de mobilitate cauzate de deficiența de vedere – care sunt cele mai grave atunci când există o diminuare a vederii periferice (cunoscută în mod obișnuit sub numele de “tunnel vision”, un efect al unor boli precum glaucomul și retinita pigmentară, printre alte cauze) -, permițând utilizatorilor să perceapă obstacolele și alte pericole, astfel încât să se poată deplasa în siguranță și în mod independent.

Inteligența artificială și robotica sunt utilizate pentru a analiza în timp real conținutul spațiului. Acesta este captat de camere și senzori, care detectează totodată riscurile pentru mobilitate cum ar fi diverse obstacole precum trepte, gropi etc. Realitatea mixtă este apoi utilizată pentru a le notifica într-un mod în care utilizatorul să le poată percepe, prin intermediul unor indicații grafice adaptate la nivelul de vedere al utilizatorului.

2. ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip

ASUS a anunțat modelul ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip, un laptop care oferă imagini incredibil de realiste și performanțe excepționale pentru experiențe uimitoare de gaming în cloud și productivitate non-stop. Acest dispozitiv remarcabil dispune de un ecran tactil NanoEdge captivant – cu format 16:10, rată de reîmprospătare de 144 Hz și rezoluție WUXGA, de o tastatură cu tehnologie anti-ghosting și iluminare RGB1 în 4 zone și conectivitate ultra-rapidă WiFi 6E.

Carcasa lui ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip are o durabilitate certificată US MIL-STD 810H și un finisaj aparte Pearl White, care include tastele WASD cu accente portocalii pentru mai mult fler.

Bazat pe un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i7 din generația a 12-a și pe 16 GB de memorie RAM, ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip oferă performanță și un răspuns rapid, recomandându-se utilizatorilor drept cel mai bun dispozitiv pentru jocuri în cloud, muncă și nu numai. Google Workspace și alte aplicații de productivitate disponibile în Google Play le permit utilizatorilor să-și finalizeze rapid sarcinile de serviciu și să se bucure în momentele de relaxare de o vastă bibliotecă de jocuri și aplicații de divertisment.

3. Acer Halo Swing Smart Speaker (Halo SPK 5100G)

Fiind cel mai nou membru al familiei de boxe inteligente Acer, boxa portabilă Acer Halo Swing Smart Speaker (Halo SPK 5100G) evidențiază un sunet și bas îmbunătățite în proiecție de 360 de grade și dispune de o bază iluminată RGB care se adaptează la diferite genuri muzicale în timpul redării. De asemenea, iluminarea bazei își schimbă culorile atunci când interacționează cu Google Assistant și se poate transforma într-o sursă de lumină, luminând în jur cu lumină caldă.

Susținută de Google Home și de aplicația Acer Halo Swing, aceasta permite asocierea și gestionarea fără probleme a dispozitivelor, comunicațiile și redarea de muzică în grup cu ajutorul altor difuzoare. Difuzorul inteligent Acer Halo Swing le permite utilizatorilor să asculte muzica preferată, să controleze volumul și să găsească informații despre melodia pe care o ascultă în mod hands-free.

De asemenea, aceștia își pot planifica ziua, pot seta alarme și pot controla dispozitivele inteligente din casă doar folosindu-și vocea. Panoul de afișare cu puncte LED al boxei le permite utilizatorilor să verifice notificări personalizabile, precum e-mailurile, calendarele, memento-urile și mesajele. În plus, boxa inteligentă Acer Halo Swing Smart Speaker este proiectat cu rezistență la apă cu grad de protecție IPX5, un mâner elegant din piele și capacități de comutare inteligentă a conexiunii care acceptă opțiunile de streaming wireless Bluetooth® 5.2 sau un port aux-in, ceea ce o face o alegere excelentă pentru dispozitivele audio portabile.

Boxa inteligentă Acer Halo Swing (Halo SPK 5100G) va fi disponibilă în EMEA din al doilea trimestru al 2023, începând de la 199 EUR.

4. MSI MS-XP01 EV Premium

EV Premium este un încărcător inteligent de curent alternativ pentru vehicule electrice, conform SAE J1772 Tip 1 și IEC 62196-2 Tip 2, care oferă o putere de încărcare rapidă de până la 13,2 KW prin intermediul unui curent de ieșire de 60A.

Ecranul încorporat de 7″ indică în mod clar starea de încărcare. Designul său elegant, cu clasificare IP55, este perfect atât pentru utilizare în interior, cât și în exterior. În plus, suportă sisteme de gestionare și plată de la distanță prin intermediul conexiunilor wireless.

5. Gama de monitoare de gaming OLED UltraGear de la LG

Echipate cu primul panou OLED de 240 Hz din lume, produs exclusiv de LG, noile modele de 27 și 45 de inci oferă un timp de răspuns record de mai puțin de 0,03 milisecunde Gray-to-Gray (GTG), alături de o calitate superioară a imaginii auto-iluminate, completată de culori precise, realiste și contrast infinit. Mulțumită acestor tehnologii de afișare de ultimă oră, cele mai recente modele satisfac nevoile consumatorilor în materie de monitoare pentru jocuri.

Câștigător al CES 2023 Innovation Award, modelul 45GR95QE este primul monitor curbat de gaming cu display OLED de 45 de inci de la LG, cu un raport de aspect de 21:9 și ecran cu rezoluție WQHD (3.440 x 1.440). De asemenea, este primul ecran de 45 de inci cu o curbură de 800R, fiind un produs conceput pentru experiențe de joc superioare. Mulțumită certificării TÜV Rheinland și UL Solutions pentru nivel scăzut de lumină albastră, panoul OLED mat Anti-glare & Low Reflection al monitorului curbat UltraGear este mai prietenos cu ochii decât un panou LED convențional, ceea ce permite utilizatorilor să se joace mai mult timp, cu mai puțin disconfort pentru vedere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.