Cinema la tine acasă cu ViewSonic M2

Cinema la tine acasă cu ViewSonic M2

30 nov. 2020 Proiectoare

Îmi e dor de cinematografe, să văd un film pe un ecran imens, cu un sunet de zici că sunt acolo. Dar cum perioada asta ne forțează să ne uităm la filme acasă, măcar să le vedem ca la cinema.

Eu acum câteva seri, mi-am făcut popcorn, am luat o cola, m-am făcut comodă în canapea și m-am uitat din nou la Justice League, pentru că de sărbători mă uit la filme cu supereroi.


Nu m-am uitat la TV, am ales experiența de cinema și m-am uitat la film folosind proiectorul 1080p ViewSonic M2 cu sistem audio Harman/Kardon.

ViewSonic M2 este un proiector de dimensiuni potrivite, este mai mare decât frățiorul lui M1+, pe care l-am testat în primăvară și care are sub 1k, dar tot este mic comparabil cu un proiector obișnuit – are doar 1,3kg. Iar asta e un mare avantaj pentru că îl poți lua mai ușor cu tine dacă pleci în excursie, îl poți așeza foarte ușor oriunde, nu ocupă mult spațiu și nu ai nevoie de un stand special pentru el. Eu l-am pus chiar în canapea cu mine.

Ce mi-a plăcut mult la el, cumva legat și de faptul că îl poți așeza oriunde, e că din setări, din opțiunile Vertical, Horizontal KeyStone poți modifica imaginea astfel încât să fie mereu un dreptunghi perfect, chiar dacă l-ai așezat la un unghi greșit. Practic, nu ai cum să nu vezi imaginea cum trebuie cu ViewSonic M2.

Calitatea imaginii, lucrul cel mai important la un proiector, se ridică la înălțimea prețului acestui proiector – 3.700lei în acest moment la PCGarage. Rezoluția nativă este de 1920x1080px, are 1200 lumeni, iar lampa este de tip LED cu o durată de viață de până la 30.000 de funcționare. Vine cu funcția Cinema SuperColor+ ce oferă suport pentru imaginile HDR10. Imginea se vede foooarte bine, asta vă garantez. Culorile sunt saturate exact cât trebuie, contrastul e super bun, iar luminozitatea îți aduce în prim plan toate detaliile din filme, fără să strice umbrele sau zonele închise la culoare.

Mărimea imaginii proiectate depinde de dinstanța față de peretele de proiecție, dar poate să fie de la 60cm până la o diagonală de 2,54m. Eu zic că o diagonală de până la 2m e perfect. Teoretic, poate trece și de 2,5m, dar imaginea nu o să se mai vadă așa bine.

Desigur, importantă e și calitatea imaginii filmului, dar dacă ceva nu se vede bine, poți încerca să focalizezi imaginea din meniul proiectorului.

Sunetul este unul foarte bun, asta datorită celor 2 boxe integrate Harman/Kardon de 3W fiecare.

Proiectorul vine cu o telecomandă ca să-l controlezi ușor oricând ai nevoie, fără să te ridici din canapea. Dar M2 este un proiector smart, el se poate conecta la Amazon Alexa sau Google Assistant ca tu să-l controlezi prin comenzi vocale. Poți să-l controlezi și de pe telefon, în cazul în care telecomanda e prea departe de tine, trebuie doar să instalezi aplicația ViewSonic.


În plus, ViewSonic M2 are funcție de screen mirroring ca tu să afișezi orice ai în telefon, chiar și video-uri sau poze făcute de tine.

Din meniu, poți vedea video-uri, filme și seriale de pe Youtube, Spotify, Prime, Netflix sau alte aplicații locale, asta pentru că M2 are și conectivitate WiFi.

Sau poate preferați filmele 3D. Aveți nevoie doar de o pereche de ochelari DLP-link 3D și chiar vă puteți simți ca la cinema.

Iar dacă vrei un sunet care să vină de al sistemul tău audio, ViewSonic M2 se poate conecta la el prin Bluetooth.

Pe lângă Bluetooth, M2 mai dispune și de port HDMI, audio out, port USB -C, USB simplu și port pentru cardul de memorie microSD – ca să vezi filme și de la un stick USB sau de pe card de memorie.

În concluzie, ViewSonic M2 este un proiector smart cu tot ce îți trebuie, iar principalul lui atu este dimensiunea redusă și faptul că-l poți așeza oriunde, chiar și pe un trepied. Brațul pe care se așează și din care îți poți seta unghiul de proiectare, funcțiile super utile de Keystone și dimensiunile reduse garantează o ușurință în utilizare. Eu zic că-l poți seta pentru proiectare în doar 1 minut.

E adevărat, costă ceva – 3.700lei, dar un proiector smart începe să devină un must și poate lua cu ușurință locul unui smartTV. Rămâne doar să faci întuneric ca în sala de cinema.

Comentarii

  1. Buna ziua,

    Foarte dragalas articolul dar:

    1. pe un ecran de 90″ (228 cm) reda doar 71 de niti si sunt masurati 476 de lumeni (asta pe un ecran cu gain de 1 si totul cu o distanta de proiectie de 2,45 m – nu este cam mare?), foarte slab fata de aproape orice alt proiector din gama de home theater asa cum este prezentat el foarte gresit aici.
    2. in momentul in care ii introduci semnal 4K UHD proiectorul face downconvert la 1080p HDR fapt deloc de agreeat intrucat ei spun ca poate reda si materiale la 3840×2160 30Hz.
    3. ledul din lampa are 1200 de lumeni, proiectorul este unul de 500 de lumeni!!
    4. despre audio nici nu mai vorbesc intrucat difuzorasele alea mici de 3W nu fac decat sa schimbe linistea in zgomot.
    5. la 3700 de lei, sau in zona asta de pret, sunt proiectoare aproape decente cu care sa iti faci un mini cinematograf cel putin dpdv al redarii imaginii.

    Una peste alta lucrurile stau asa:

    – Nu este un proiector pentru HT ci mai curand este un bun insotitor in calatoriile de afaceri pentru cei ce isi doresc prezentari si nu au de ce sa care un monstru de proiector acesta avand 1,31 kg
    – Nu este un proiector pentru HT ci este recomandat pentru redare de continut, business chiar si video, dar pe ecrane de cel mult 70 de inchi (178 cm) si in camere cu lumina ambientala foarte scazuta si pereti vopsiti in culori inchise.

    Concluzia finala este ca habitatul lui ViewSonic M2 naturat este departe de casa, departe home-theater!!!

    O zi frumoasa va doresc!

    P.S. sper sa publicati comentariul 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.