fbpx

Comparație între camera foto de pe Galaxy S9 Plus, S8 și Note8

Comparație între camera foto de pe Galaxy S9 Plus, S8 și Note8

20 mart. 2018 Foto, Smartphone-uri

De peste două săptămâni folosesc noul smartphone de la Samsung – Galaxy S9 Plus, primit la review prin programul Orange Smartphone Tester. În tot timpul ăsta l-am folosit zilnic, mai ales pentru a face poze sau pentru a filma. Galaxy S9 Plus chiar are cea mai bună cameră foto de pe un smartphone produs de Samsung.

Modelele lansare în România (cu Dual-SIM cu 64 GB memorie internă și procesor Exynos 9810 Octa Core) sunt cu peste 1.000 lei mai scumpe decât modelele anterioare. Galaxy S9 costă 3.900lei, iar Galaxy S9 Plus costă 4.400lei. Oferte bune găsiți la abonament la Orange.

Camera foto de pe Galaxy S9 și S9 Plus

Samsung a pus accent pe camera foto a noului Galaxy S9+. Camera este atât de performantă încât ar trebui să se adapteze la mediul fotografiat la fel de rapid precum ochiul uman. Este o mare evoluție pentru camera foto a unui smartphone sădispună de aperturi diferite.

IMG_7552

Apertura duală ajustabilă a camerei foto (doar S9+ dispune de Dual Camera) permite camerei să se adapteze foarte repede la condițiile de lumină, pozele ar trebui să iasă reușite și în lumină puternică, dar și în condiții de luminozitate slabă. Cameră foto principală de 12MP cu apertura de f1.5 și f2.4 este utilă când se modifică mediul înconjurător. F1.5 permite captarea de mai multă lumină în condiții slabe de luminozitate, iar F2.4 este folosită în lumină naturală, puternică, pentru imagini mai clare cu un contrast mai bun.

 

Camera duală de pe Galaxy S9+ pare similară cu cea de la Note8. Majoritatea funcțiilor de pe Note8 fiind disponibile și pe S9+. Funcții precum Live Focus – ce scoate în evidență portretul cuiva blurând fundalul la intensitatea la care vrei tu. Iar camera foto frontală pare identică cu cea de la S8. La ambele modele camera foto are stabilizare optică a imaginii, pe modelul Galaxy S9+ chiar este stabilizare optică dublă a imaginii – pentru fiecare obiectiv. Star-Dotcom-Assets_01_camera_00_all_1920_ver1_RGB_04

Camera foto mai vine și cu alte performanțe îmbunătățite. Modul Super Slow-Motion la 960 frame-uri pe secundă funcționeză doar în modul HD, dar modul normal Slow-Motion la 240 fps poate filma și în rezoluție Full-HD. Iar mai nou poți adăuga video-uri slow-motion și ca Lock-Screen pentru telefonul tău. Le poți vedea în Loop sau în Reverse și le poți adăuga și muzică pe fundal. Au fost adăugate și noi funcții de editare a video-urilor sau pentru a crea GIF-uri la calitate foarte bună.  

O altă funcție distractivă adaugată în aplicația de cameră foto este EMOJI AR.  Funcția crează o versiune augumentată a ta pe care o poți folosi pentru a discuta cu prietenii. Opțiunea mi se pare destul de stupidă, dar pentru iPhoneX a fost un real succes, așa că cei de la Samsung nu puteau să nu profite de oportunitate și să vină și ei cu o funcție asemănătoare.

IMG_7560

Traducerea în timp real este acum disponibilă direct în camera foto. Deși Bixby Vision oferea opțiunea de a traduce textul de pe o imagine foarte rapid, acum poți traduce imaginile direct din camera foto fără să faci o poză. Opțiunea nu este una nouă, sunt ceva aplicații pe Play Store care fac chiar acest lucru, dar acum este integrată nativ în camera foto. Pentru a folosi aplicația ai nevoie de cont de Samsung și conexiune la internet.

Comparație poze realizate cu Galaxy S9+, S8 și Note8

S9+
S9+
S8
S8
Note8
Note8
S9+
S9+
S8
S8
Note8
Note8
S9+
S9+
S8
S8
Note8
Note8
S9+
S9+
S8
S8
Note8
Note8
S9+
S9+
S8
S8
Note8
Note8
S9+
S9+
S8
S8
Note8
Note8
S9+
S9+
S8
S8
S9+
S9+
S8
S8
Note8
Note8
S9+
S9+
S8
S8
Note8
Note8
S9+
S9+
S8
S8
S9+
S9+
S8
S8
S9+
S9+
S8
S8

Diferențele nu sunt așa mari, nu?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.