Cu tehnologia în vacanță – Amsterdam

Cu tehnologia în vacanță – Amsterdam

14 mai 2016 Smart Travel

Nici în vacanță nu renunț la gadgeturi.

Săptămâna trecută am fost plecată în vacanță pentru o săptămână în Amsterdam, iar eu mereu când plec în vacanță îmi iau foarte multe gadget-uri cu mine: telefoane, tabletă, laptop, cameră de acțiune, baterii externe etc., tot ce am pe acasă și cred eu că mi-ar folosi, deși pe multe nici nu le scot din valiză pentru că nu am timp să le folosesc.

ASUS ZenBook UX305U

În Amsterdam am luat cu mine trei smartphone-uri – Galaxy Note 5-ul meu și două telefoane la test: KMAX One și Huawei P9, mai mult pentru a face poze și a filma cu ele imagini pe care să le folosesc în review. Am mai luat cu mine laptopul super subțire și ușor de la ASUS – ZenBook UX305U, un DSLR, o baterie externă de 12.000mAh, o cameră video de acțiune 4K de la KMAX – cu care am filmat decolarea avionului, un trepied flexibil și multe cabluri și încărcătoare. În plus, un ajutor incredibil pe durata vacanței a fost internetul 4G de la Orange.

Deși camera de acțiune 4K și cele două smartphone-uri la test au fost luate doar pentru a surprinde imagini frumoase pe care să le folosesc în review-uri, nu puteam pleca în vacanță fără un smartphone performant cu o cameră foto bună, fără o baterie externă ca să fiu sigură că pot vizita orașul o zi întreagă fără să-mi încarc telefonul, fără un aparat DSLR, fără un laptop ușor pe care să nu mă chinui să-l car în rucsac și fără internet, poate chiar cel mai important a fost internetul 4G.

IMG_20160510_201019

Dar să le luam pe rând:

Smartphone cu o cameră foto bună – Huawei P9. Clar nu poți pleca de acasă fără un smartphone, mai ales în vacanță. Am folosit smartphone-ul nu doar pentru a surprinde rapid imagini frumoase sau pentru a face fotografii în muzeele unde nu aveai voie cu aparate foto profesionale, ci mai ales pentru a folosi Google Maps – această minunată aplicație care te scoate din aproape orice încurcătură. Am aflat foarte repede cum să ajungem la atracțiile turistice pe care voiam să le vedem, cum să ne întoarcem mai repede la hotel când începea să ne doară picioarele, unde trebuie să schimbăm trenul ca să ajungem la aeroport, în ce zonă este celebrul District Roșu, până la ce oră este deschis la restaurantul celebru din centru vechi și multe altele. Deși am avut și o hartă fizică primită de la hotel, sigur nu vizitam nici măcar 50% din atracțiile stabilite de acasă dacă nu foloseam Google Maps. Pentru mine Google Maps este una din cele mai importante aplicații pe care le poți folosi, iar ca să vezi harta mai bine și să navighezi mai ușor, un ecran mare și cu o calitate a imaginii bune este un plus.

IMG_8740

Camera foto este importantă și pentru a surprinde rapid momente frumoase precum: zborul unei păsări deasupra feribotului, o girafă care bea apă, apusul etc., dar și pentru a face selfie-uri – cu un aparat foto profesional fiind foarte dificil să-ți faci poze singur. Și sigur nu ai vrea să ai poze în ceață sau mișcate din vacanță, cu Huawei P9 nu am avut problema asta, toate pozele (inclusiv selfie-urile) au ieșit foarte bine.

IMG_20160512_003308

Internet 4G – Orange. Cei de la Orange au fost super drăguți și mi-au oferit 2GB de internet 4G în roaming pe cartela mea PrePay de la Orange. Pentru a obține 2GB de internet în Roamnig trebuie să activezi opțiunea Travel Data 500 (cu 500MB) de 4 ori pentru un cost final de 40 euro. Recunosc că am avut impresia că 2GB de net nu o să-mi ajungă 5 zile, dar am reușit să consum doar 1GB, deși am avut mai tot timpul netul pornit, am folosit foarte mult Google Maps, am vorbit pe WhatsApp, am încărcat poze pe Instagram și pe Facebook și chiar am folosit opțiunea de tethering pentru a avea internet și pe laptop.

Fără internet pe mobil nu poți face mai nimic în străinătate, majoritatea țărilor nu au ca noi WiFi gratis peste tot, așa cum bine știți. Este foarte important să stai fără grijă, să te asiguri că poți accesa internetul oricând vrei și că nu vei avea costuri suplimentare foarte mari (mare atenție cei care aveți abonament).

Screenshot_2016-05-04-01-15-56

Tot de utilizarea internetului sunt legate și aplicațiile voastre preferate care vă sunt de un real folos în vacanță. Eu am folosit Instagramul nu doar pentru a posta poze, dar am căutat pe Instagram locuri frumoase de vizitat folosind hashtag-uri (#amsterdam, #iamsterdam). Așa am descoperit ce frumoasă e grădina botanică, cum arată cel mai frumos parc al lor și dacă lalelele din Grădina Keukenhof au ofilit, pentru că puteam vedea poze încărcate chiar și în urmă cu câteva minute.

Pe WhatsApp am discutat cu cei dragi, am trimis poze ca să vadă ce locuri superbe vizitez eu și chiar am inițiat apeluri pentru a evita costurile suplimentare la apelurile voce în roaming, tarife ce în ultima perioadă s-au micșorat considerabil.

IMG_20160513_000330

Într-una din seri am fost la concertul Armin Only Embrace susținut la Ziggo Dome de către Armin van Buuren. Spectacolul a fost incredibil, cu ajutorul lui Huawei P9 au reușit să surprind imagini frumoase de o calitate foarte bună, apoi am ajuns la hotel folosind aplicația UBER – și încă odată internetul 4G și tehnologia ne-a salvat, altfel trebuia să stau vreo două ore la coadă în stația specială de taxi-uri și să dau foarte mulți bani ca să ajung la hotel la ora 4 noaptea.

Screenshot_2016-05-08-15-38-39

– Baterie externă – 12.000mAh. Deja v-am spus cât de mult mi-am folosit smartphone-ul mai tot timpul cu internetul și cu GPS-ul pornit, ca să nu mai zic că am făcut multe poze și filmulețe. Toate astea descarcă foarte repede bateria oricărui smartphone, așa că o baterie externă de capacitate mare vă asigură că nu trebuie să vă întoarceți la hotel și nici că nu trebuie să vă opriți din vizitat ca să căutați o priză.

– DSLR – Canon 600D. În momentele în care aveam suficient timp să fac poze și puteam folosi un aparat profesional, am ales să fac poze cu aparatul meu cumpărat de la F64 – Canon 600D.  Oricât de reușite ar fi pozele realizate cu un smartphone, nu se compară niciodată cu pozele realizate cu un DSLR. Abia aștept să printez câteva poze ca să le pun în album și în ramă.

IMG_20160507_103742

– Laptop ultra-slim- ASUS ZenBook UX305U. Nu am luat zilnic laptopul cu mine prin oraș, dar atunci când l-am luat a contat enorm că are o greutate de doar 1.2kg și că poate fi cărat foarte ușor în rucsac sau în geantă. A contat și că-l pot lua cu ușurintă în avion, că-l pot utiliza și ținându-l cu o singură mână și mai ales că are o autonomie a bateriei de 12 ore la o utilizare medie. Eu nu am încărcat laptopul în cele 5 zile, am scris articole, am salvat poze, am trimis mailuri, m-am jucat Hearthstone, am văzut un serial în avion și am navigat pe internet fără să fiu nevoită să pun laptopul la încărcat, ba chiar am ajuns acasă cu 15% baterie.

ASUS ZenBook UX305U

Mulți zic că nu trebuie să îți iei device-urile cu tine în vacanță, că fără tehnologie te poți relaxa mai bine. Eu consider că tehnlogia e pentru a te ajuta, pentru a-ți ușura viața și pentru a te ajuta să te relaxezi și mai bine, să nu stai cu grijă că nu știi unde trebuie să ajungi, că habar nu ai cum circulă mijloacele de transport în comun, că nu vei avea poze reușite când ajungi acasă, că nu îți poți face check-in-ul pentru zborul de întoarcere sau că nu vei putea vorbi cu cei de acasă.

ASUS ZenBook UX305U

Nu uitați! Când plecați în vacanță să vă gândiți bine de ce device-uri aveți nevoie și să vă asigurați că veți avea internet oriunde, fără costuri enorme.

Comentarii

  1. Din ce in ce mai inutila devine camera. De multe ori tind sa spun ca pot renunta la ea, ca telefonul face poze bune. La restul nu as renunta in veci.

    Altfel, 40 de euro pt 2 gb de net mi se pare enorm. Trebuie sa scada mult costurile netului in roaming. Stiu ca nu-s alte optiuni mai bune, da-s convins ca preturile vor scadea considerabil in perioada urmatoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.