fbpx

Cum a crescut HUAWEI AppGallery – Infografic

Cum a crescut HUAWEI AppGallery – Infografic

15 dec. 2020 Altele

Într-un an de zile, aplicația HUAWEI AppGallery a reușit să crească de la 0 la peste 1.000 de aplicații locale. Plus mii de alte aplicații create de dezvoltatori internaționali.

Forțați de împrejurări, cei de la Huawei au investit foarte mult în magazinul lor propriu de aplicații AppGallery. Au investit bani în promovare, în creșterea mediului și crearea de condiții ca programatorii să listeze aplicații în magazinul Huawei, au organizat concursuri pentru programatori (AppsUp), au investit resurse în modificarea procesului de listare a aplicațiilor, au acționat proactiv și au discutat cu dezvoltatorii locali de aplicații ca să le ofere toate resursele necesare pentru a adăuga aplicații, au creat promoții speciale pentru anumite tipuri de aplicații, totul pentru a aduce cât mai multe aplicații pentru utilizatori. Dar au organizat și diverse campanii promoționale pentru clienți – ca ei să se acomodeze cu acest magazin de aplicații.

Desigur, încă sunt aplicații ce lipsesc din HUAWEI AppGallery, dar văzând acest ritm de creștere din ultimul an, sunt sigură că magazinul de aplicații al celor de la Huawei o să ajungă să dețină toate aplicațiile pe care vrei să le folosești.

În medie, între 150-200 de aplicații noi se alătură săptămânal HUAWEI AppGallery la nivel internațional. în ultimul an fiind înregistrată o creștere globală de aproximativ 90% a numărului dezvoltatorilor înregistrați ce folosesc serviciile Huawei.

Pe plan local, AppGallery se bucură de o evoluție rapidă și în ceea ce privește numărul de dezvoltatori: de la 0 la peste 200 de dezvoltatori enterprise și alte câteva sute de dezvoltatori individuali într-un singur an.

Aplicațiile internaționale care s-au alăturat cel mai recent magazinului virtual sunt Moovit, Bolt și TomTom Go Navigation, în timp ce printre cele locale se numără: Beez, Underline, Jerry’s Pizza, Food Panda, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM, Bolt, Raiffeisen Smart Mobile, MyBRD și George Romania.

Dintre acestea, pe plan local, MyBRD Mobile este aplicația care s-a bucurat de un număr record de descărcări, în timp ce, la nivel internațional, aplicația Bolt este cea care s-a bucurat de succes încă din prima zi de prezență în HUAWEI AppGallery.

După cum v-am zis, Huawei a investit și în promovarea magazinului de aplicații AppGallery către utilizatori. Au fost organizate mai multe promoții speciale cu premii atractive,

În intervalul septembrie 2019 – septembrie 2020, campaniile derulate în HUAWEI AppGallery au înregistrat un număr de peste 25.000 de câștigători și premii în valoare de aproximativ 1.500.000 euro. Creșterea numărului de utilizatori înregistrată în perioadele de campanie este de 184%.

Mai mereu vei găsi în AppGallery o promoție cu super premii.

Mai tare e că magazinul de aplicații AppGlalery al HUAWEI este accesibil tuturor utilizatorilor Android. Instalarea AppGallery pe orice smartphone/tabletă Android se face accesând appgallery.huawei.com.

În plus, Huawei a lansat și un pachet promoțional în magazinul virtual HUAWEI AppGallery, special gândit pentru a oferi o serie de beneficii companiilor de e-commerce și dezvoltatorilor de aplicații.

Mai multe detalii aici – https://prettytech.ro/beneficii-pentru-aplicatiile-mobile-ale-companiile-de-e-commerce-huawei-appgallery/

Huawei a eficientizat procesul de integrare a aplicațiilor cu HMS în 5 pași simpli. Este nevoie de o zi pentru a obține o aprobare de înregistrare, de mai puțin de 15 minute pentru crearea unei aplicații și a furnizării de servicii și de aproximativ 3 zile pentru fiecare dezvoltare a unui kit înainte de lansarea finală a aplicației. În medie, durează două săptămâni pentru ca o aplicație existentă să fie complet integrată cu HMS.

Cele mai populare categorii și aplicații internaționale și locale din HUAWEI AppGallery

Cea mai populară categorie de aplicații internaționale printre utilizatorii români este cea de Gaming, în timp ce categoria cea mai populară de aplicații locale este cea de Divertisment. La nivel internațional, topul celor mai populare categorii de aplicații este ocupat de următoarele: Tools, Divertisment și Gaming.

În topul celor mai descărcate 10 aplicații internaționale de către utilizatorii români, se află următoarele nume: TikTok (Divertisment), Snapchat (Divertisment), Bolt (Ridesharing), Epic Games (Gaming), Garena Free Fire (Gaming), TomTom Go Navigation (Navigație), Booking (Călătorii), Microsoft Office (Business), Tinder (Social), Petal Search (Apps).

Pe de altă parte, topul celor mai descărcate 10 aplicații internaționale de către utilizatorii români arată astfel: Biziday (Știri), OLX (Shopping), More Apps (Apps), Bitdefender Antivirus Free (Securitate), Pago (Plăți), StarTaxi (Transport), AntenaPlay (Divertisment), Știrile ProTV (Știri), MyBRD (Banking) și George Romania (Banking).

Cum să folosești AppGallery cu HuaweiID

În prezent, există peste 80.9 milioane de HUAWEI ID-uri înregistrate în Europa. HuaweiID este contul cu care utilizatorii au acces rapid la servicii importante precum: HUAWEI AppGallery, Themes, Cloud storage sau Game Center.

Un HUAWEI ID poate fi creat în 6 pași simpli:

  1. Deschide aplicația Setări de pe dispozitiv.
  2. Selectează opțiunea HUAWEI ID.
  3. Citește și acceptă termenii și condițiile.
  4. Alege și confirmă țara de reședință.
  5. Citește și acceptă acordul de licență.
  6. Confirmă datele personale.

Dar nu trebuie neapărat să deții un smartphone Huawei ca să ai un HuaweiID și să folosești AppGallery pe telefonul tău Android. Îți poți face cont aici.Iată aici întregul infografic:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.