fbpx

Cum să îți transformi PC-ul/laptopul cu un SSD

Cum să îți transformi PC-ul/laptopul cu un SSD

14 iul. 2020 Altele

Eu am un PC destul de bun pe care îl folosesc intens pentru editare foto și video și își face treaba, dar mereu e loc de mai bine.

Desigur, am deja un SSD pe care am instalat windows-ul ca PC-ul să pornească foarte repede. Dar acum voi face un upgrade, voi instala un SSD Samsung 970 Pro de 512GB pe care voi muta toate aplicațiile Adobe Creative Cloud pe care le folosesc: Photoshop. Illustrator, Premier Pro, After Effects, etc. Acest SSD o să devină spațiul de lucru pentru tot ce înseamnă foto și video.

Datorită acestui SSD toate scrierile, citirile, chiar și randarea or să se miște mult mai repede și o să-mi aducă un plus de productivitate, ca să nu mai zic de muuult mai puțini nervi. Deși PC-ul o să se miște mult mai repede, dar pentru super performanțe pe partea foto și video vă recomand și multă memorie RAM și o placă video decentă.

SSD-ul Samsung 970 Pro de 512GB costă 900lei în acest moment, este la reducere. SSD-urile Samsung sunt cunoscute ca fiind unele din cele mai bune, tehnologia 3D V-NAND (memorii NAND verticale, tridimensionale), datorită arhitecturii sale verticale de tip stivă, așează cele 32 de straturi de celule una peste alta, în loc să micșoreze lungimea și lățimea celulelor pentru a se potrivi formei. Ceea ce înseamnă mai mult spațiu de stocare pentru utilizator și o accesare mai rapidă a informației.

De când v-am povestit ultima dată despre ele, au avansat mult.

Samsung 970 Pro este un SSD NVMe M.2, ceea ce înseamnă că ocupă foarte puțin spațiu în PC/Laptop.

Acum, cele mai căutate SSD-uri sunt pe PCI Express  NVMe M.2 pentru că oferă viteze mult mai mari. Și sunt perfect și pentru PC-uri, dar și pentru laptopuri. Fără cabluri. Chiar puteți să le mutați fără probleme de la un laptop la un PC.

Acest SSD va ajuta PC-ul sau laptopul tău să fie mult mai rapid cu viteze de citire de până la 3.5 GB/s și scriere de până la 2.7 GB/s;

SSD-urile sunt rapide pentru că dispun de un procesor și scrierea nu se mai face mecanic, SDD-urile sunt mult mai rezistente la șocurile fiziceconsumă mai puțină energie și aproape că nu se aud când funcționează. În plus, SSD-urile sunt alegerea potrivită pentru stocarea sistemului de operare și pentru programe, întrucât sunt mult mai rapide.

Pentru rezultate incredibile în editarea foto și video vă recomand 2 SSD-uri 970 Pro, unul pentru aplicațiile Adobe + cache și altul pentru a face randarea pe el.

Da! Trebuie neapărat să treceți pe SSD, dacă nu aveți deja. Iar dacă aveți, cu cât mai multe SSD-uri, cu atât mai bine. Vă recomand să faceți ce am făcut eu, să vă împărțiți activitățile pe partiții. O partiție cu Windows, una cu aplicații de editare foto/video, alta cu jocuri, poate și un HDD plin cu amintiri etc.

Iar pentru a beneficia de ce e mai bun, investiți într-un SSD super rapid cum e Samsung 970 Pro cu garanție pe 5 ani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.