fbpx

Gadget Week: 26 iunie – 3 iulie 2017

Gadget Week: 26 iunie – 3 iulie 2017

3 iul. 2017 Gadget Week
  1. Noi tarife de roaming pentru abonații RCS-RDS

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii a aprobat cererea companiei RCS&RDS de a aplica propriilor clienti suprataxe, in plus fata de tarifele nationale, pentru serviciile de roaming in Uniunea Europeana, dar si in Norvegia, Islanda, respectiv Liechtenstein.

Digi Mobil, parte a grupului RCS&RDS, a cerut ANCOM sa poata taxa clientii pentru traficul de date efectuat in Uniunea Europeana cu un tarif de circa 6 euro/Gb, in conditiile in care firma este obligata sa plateasca 7,7 euro/Gb celorlalti operatori din UE pentru serviciile oferite clientilor romani.

Suprataxele maxime de roaming care pot fi aplicate de RCS&RDS sunt de 0,031 euro/minut, pentru apelurile efectuate, 0,0108 euro/minut, pentru apelurile primite, si 6,37 euro/GB (0,00637 euro/MB), pentru consumul de date efectuat intre 30 iunie – 31 decembrie 2017, respectiv 4,9 euro/GB (0,0049 euro/MB), pentru consumul de date efectuat intre 1 ianuarie – 30 iunie 2018. Valorile mentionate nu contin TVA.

Detalii

  1. Digi Mobil lanseaza serviciul VoLTE si Apel prin Wi-Fi din luna august

Beneficii:

Conexiune instantanee a apelului

Utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de conectarea aproape instantanee a apelului, timpul de așteptare din momentul initierii apelului si până în momentul în care e apelat destinatarul scade sub două secunde.

Calitate superioară a sunetului

Convorbirile prin reteaua 4G vor avea o calitate și claritate a sunetului mult mai ridicate, iar zgomotele de fundal sunt estompate.

Voce și date simultan

Acum vocea și datele functioneaza simultan astfel încât poți să realizezi apeluri telefonice în timp ce folosești datele mobile la viteze 4G (download, streaming, browsing).

Detalii

       3. Samsung Galaxy Folder 2 – un nou telefon cu clapeta

Terminalul vine cu un ecran de 3.8 inch, cu rezoluţie de 800 x 480 pixeli, plus 2 GB RAM şi 16 GB stocare. Are şi un procesor quad core la interior, tactat la 1.4 GHz, plus o baterie de 1950 mAh, iar în spate găsim o cameră de 8 MP, în vreme ce în faţă se află una de 5 MP.

samsunggalaxyfolder2open

15 sonerii speciale au fost incluse, care se axează pe spectrul acustic al persoanelor de vârstă medie. Mai are şi slot microSD, pedometru, funcţie lanternă şi un design slim.

Detalii

  4. Firefox a lansat un browser cu adblocker integrat pentru Android

Firefox Focus blochează anunțurile în mod prestabilit, permițând o experiență fără probleme. Motorul său de căutare implicit este Yahoo, dar, din fericire, utilizatorii îl pot schimba pe Google.

Firefox afirmă că prin blocarea anunțurilor și a trackerelor de anunțuri, browserul poate ajuta utilizatorii să navigheze mai rapid și să salveze date. Versiunea Android are caracteristici suplimentare în comparație cu versiunea lansată anterior a versiunii iOS: un cont care indică numărul de anunțuri blocate până acum, o opțiune de dezactivare a blocatorului de tracker și un memento de notificare că Firefox este în continuare difuzat.

Detalii

5. Sygic – aplicația GPS ce încorporează realitatea augmentată

Noua funcție AR oferită de Sygic utilizează GPS-ul și camera smartphone-ului pentru a crea un sistem de navigație prin GPS cu realitate augmentată. Datorită funcției AR, conducătorii auto nu mai trebuie să urmărească o hartă pe telefon. În schimb, sunt ghidați de o cale virtuală afișată ca previzualizare a camerei smartphone-ului.

RealView_Android

Detalii

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.