fbpx

Gaming Mode: On cu device-urile de la Samsung

Gaming Mode: On cu device-urile de la Samsung

23 mai 2022 Gaming

Vineri am fost la o seară de gaming organizată de Samsung @ZonaIT. ZonaIT a venit cu locația și jocurile, iar Samsung a venit cu device-urile perfecte pentru a te juca la un alt nivel.

O să vedeți un material dedicat și pe canalul PlayGround @ZonaIT.

Am avut noul monitorul de gaming Samsung Odyssey Neo G8, soundbar-uri care să te transfere direct în atmosfera din joc și TV-uri de ultimă generație – Neo QLED 4K și 8K ce au schimbat complet experiența de gaming.

Eu m-am distrat cu Grand Turismo pe noul monitorul Neo G8 4K – care mi s-a părut ales perfect pentru acest joc. Fiind curbat, atenția îți este direcționată doar către traseu, iar când depășești alte mașini totul pare mult mai realist.

Nu m-am descurcat rău deloc la acest joc, chiar am scos un timp bun, dar clar mă descurc mult mai bine în viața reală decât în astfel de jocuri 😀

Monitorul Samsung Odyssey Neo G8 4K de 32 de inci a fost lansat în februarie la CES, dar încă nu este disponibil spre vânzare. Prețul se estimează a fi în jur de 7.000lei, dar o să revin cu un preț clar și link când o să fie disponibil.

Pentru banii ăștia, Samsung a echipat monitorul Odyssey cu panou VA, 4K la un refresh rate de 240Hz, ceea ce e fantastic pentru un monitor 4K. Desigur, trebuie să ai și un PC care să poată să susțina asta.

Ecranul este HDR cu Quantum Mini LED pentru o imagine clară, contrastantă și plină de culori vii.

Timpul de răspuns de 1ms G2G cu Adaptive-sync pentru VRR NVIDIA și AMD au făcut să nu văd pic de lag cât m-am jucat. Iar curbura de 1000R este exact ca cea de pe modelul Odyssey G7 pe care l-am avut deja la review.

Monitorul îl poți conecta la orice, are 2 porturi HDMI 2.1, un Display-port 1.4, 2 porturi USB 3.0.

Am mai avut ocazia să mă joc și pe noul TV Neo QLED 8K de 65 de inci, un televizor imens ce duce experiența de gaming la alt nivel.

Recunosc, nu m-am jucat prea mult pe el pentru că la un moment dat era deja coadă, a fost la mare căutare. Pentru mine, 65 inci e un pic cam mult, îmi provoacă puțină anxietate în timp ce mă joc, dar înțeleg de ce toată lumea voia să se joace FIFA, CS:GO sau alte jocuri mai dinamice în 8K.

Acest model nu e deloc ieftin, dar este o imensitate de televizor, ce se vede superb, HDR10+ cu un contrast wow – tot cu Quantum Mini LED, iar atunci când calitatea conținutului nu este nativ 8K, AI Upscaling optimizează calitatea imaginii și o reproduce la nivel de 8K.

Marginea (bezelul) este aproape invizibilă, nimic nu te distrage de la joc, iar TV-ul este și extrem de subțire.

Dar eu m-am jucat cel mai mult pe modelul Neo QLED 4K de 55 inci. Mi se pare un televizor mai potrivit pentru gaming, mai ales combinat cu un PS5.

În 4K, jocul SubNautica s-a văzut perfect. Mi-au plăcut tare mult culorile, pentru că jocul este unul care te uimește mai mult prin imaginile din ocean – e și păcat să le vezi pe un monitor/televizor mai slab.

M-am mai distrat și cu WWE 2K22 – trebuie neapărat să-mi cumpăr jocul ăsta, e tare amuzant, mai ales dacă te bați cu fete 😀

La final nu pot spune decât că a fost super fun, nu am mai fost de mult la un mini LAN-party. Și da, device-urile de gaming (în special monitoarele), fac diferența. Deși nu aș renunța nici la jocurile pe mobil 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.